reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
Milla, Aqua - gratuluję rozpoczęcia budowy :) Jakbyście potrzebowały wsparcia albo rady to chętnie służę, bo mamy to już za sobą :)

Magdalena - nigdy nie mów "nigdy" :) Mnie też się zawsze wydawało, że domek z ogródkiem to niedościgłe marzenia, a tu proszę, w październiku bedzie dwa lata jak mieszkamy. Teraz jest sporo możliwości, m.in. w miarę opłacalne kredyty długoterminowe. Spłacanie wychodzi mniej więcej jak opłata czynszu za mieszkanie w bloku.

Pytia az nie chce mi sie wierzyc :sorry2::-)
jak sie orientowalismy (bo tez mamy spora dzialke) miesiecznie musielibysmy placic ok 1000 zl :-(:szok::angry: i to na 30 lat wiec nie jest to czynsz w bloku
moze jak piszesz ze macie domek dwa lata - wtedy te materialy itd nie byly az tak drogie jak sa teraz....

Kasiulla to zalezy jeszcze co się stawia, i jaki ma sie czynsz

ale niestety ceny działek, mieszkań, materiałów poszły tak w górę że u mnie plany kupienia mieszkanka dla mamy też odpłynęły w siną dal... w sumie chyba tak z 30 % podskoczyło wszystko spokojnie

ale jak liczyłam, to za cenę czynszu na 30 lat i mając działeczkę to za rok mogłabym mieszkać we włanym domku :(, ale działeczki niet :(

Mnie też się domek marzy...no jakbym :-):-) miała działkę byłoby super...

znalazłam fajny domek w stanie surowym za cenę mojego mieszkanie, no ale w tym momencie akurat nikt nie chce kupić mojego mieszkania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zresztą- - wcale się nie dziwię--ceny blisko rynku krakowskiego są koszmarne..
trzymajcie kciuki, albo jakoś zaczarujcie, żeby jutro przyszedł ktoś i zdecydował się na mieszkanie;-);-) wtedy wezmę kredyt do końca życia:-Dale będe miala dom z ogródkiem i tarasem. no i będziecie emiały gdzie nocować jak przyjedziecie dzieciom pokazać Kraków:-p

Kasianka- trzymam kciuki.

My też należymy do tych szczęśliwców, którzy budują domek. Teraz jesteśmy na etapie stropu.:-) Jak dobrze wszytsko pójdzie, to na Boże Narodzenie się wprowadzimy.

reklama
Ostatnio w gazecie prawnej czytałam artukuł o tym że materiały podrożały owszem ale w sumie i tak nadal sie opłaca bardziej dom postawic...ja kupiłam mieszkanie i rate za kredyt płace 387,50 na 25 lat (teraz już 21).. i do tego czynsz drugie tyle wiec ...za rate kredytu na dom było by własnie gdzieś tyle..ale mojego K siostra z mężem wzięli kredyt za dom (ok 200 tys) i płaca ok 1000 zł za rate na 30 lat wiec tak naprawde zalezy to od banku i od jego wskażników...:-(:tak::rofl2::szok::crazy:

Zawsze najlepiej iść do Expandera i tam pan lub pani znajdzie cos specjalnie dla nas i nic za to nie weźmie.

Ale mając ziemie ..to jest już coś .....to chyba połowa sukcesu :tak::tak::tak::-D:-D:-):-):-):-)

Za wszystkie budujące się trzymam kciuki !!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry