reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
Też się dowiedziałam, że to jakiś wirus powoduje te kilkudniowe gorączki u dzieci. Pediatrzy zalecają zbijanie gorączki. Szkoda tylko, że wcześniej o tym nie informują, np. we Wiadomościach. Non-stop tylko afery i głupie kłótnie nie wiadomo o co. A tak po takiej informacji mamy by przynajmniej wiedziały, o co chodzi.

Narazie Łukaszek śpi. Cały czas sprawdzam temp. Nie spada poniżej 37. O 19.00 miał 38,4. Po podaniu Ibumu i chłodnej kąpieli spadła do 37,2.
Dobrze, że humor mu dopisuje i nie płakusia. Naprawdę dzielne te nasze kruszynki.

Dużo zdrowia dla wszystkich.

marlenka mam nadzieję,że jutro twój maluszek obudzi się zdrowy jak ryba i oczywiście wszystkie inne chore dzieciaczki też:tak:

Temperatura skacze jak nienormalna. :szok: Teraz było ok. 38,7, a dwie godz. wcześniej 37,2. Dzwoniłam przed chwilką do lekarki dyżurnej i Łukaszek dostał czopek Calpol. Zobaczymy, co dalej. Narazie czekam i ok. 24.00 zmierzę temperaturę. Jutro do pediatry. Wolę, żeby go zobaczyła.
Mimo gorączki walczy ze mną przy próbach robienia okładów. Nie płacze, nawet zagaduje i się uśmiecha.

Tereskaa Jak długo temperatura trzymała Patryczka??

dopadła go w sobotę.......niedziela .....poniedziałek ....we wtorek sie skończyło ...ot tak poprostu .......najgorsza by ła sobota i niedziela .....poniedziałek i wtorek tylko czasami goraczka podskoczyła ale juz nie tak bardzo.

marlenka: u nas bylo tak. ok.16:00 temp. juz byla 39,6 nie wiem jak dlugo rosla bo do tej godziny nie wydawalo sie ze zanosi sie na cos ze zdrowkiem. dalam mu od razu czopek pyralgine 1/3. bo bardzo szybko dziala. potem o 21:30 znow skok do talkiej wysokiej temp. i dalismy czopoel wlasnie calpol. no i w nocy ok.2 znow 39,4 tez czopek. nastepnego dnia temp 37,5- 37,8 i nic wiecej. potem samo przeszlo...

Marlenka trzymam mocno kciuki za Łukaszka,żeby szybciutko wyzdrowiał.

A my wypoczęci i zadowoleni dzisiaj właśnie wróciliśmy z wakacji. Wybraliśmy się wreszcie do Zawoji, skąd robiliśmy sobie wycieczki w różne miejsca, łaziliśmy po górach( Zosia była po raz pierwszy w życiu na szczycie Babiej Góry, Kazik po raz drugi, ale za to pierwszy raz na własnych nóżkach), jeździliśmy tez na rowerach( dojechaliśmy do schroniska w Dolinie Chochołowskiej, dzieci oczywiście w siodełkach), ja i Kazik spróbowaliśmy jazdy konnej po Zawoji, zaliczyliśmy też basen w Suchej, skansen w Zubrzycy i wiele innych ciekawych miejsc. Ogólnie rewelacja, wakacje się udały, no i czekamy na następne...:-):-)

Jeśli któraś ma ochotę zobaczyć naszą rodzinkę na wakacjach, to podaję stronkę:
Picasa Web Albums - Krzysiek - Zawoja Lipiec...

reklama
Do góry