reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Dlaczego nie wolno spac na plecach???? To dotyczy sie kazdej ciezarnej?? jak tak to ja mam duzy problem poniewaz zasypiam na plecach ..bo caly prawy bok zebra kregoslup brzuch mnie bardzo bola i nie moge zasnac ani na lewym ani na prawym boku..jak rano sie budze to na boku wiec w nocy chyba musi ustawac ten bol..slyszalam rowniez ze na prawym boku spac jest nie dobrze ... hmm.. ::) troche tych zakazow w ciazy jest :D

reklama
ja mialam tak ok. 5 dni temu pilam bard zo duzo wiekszosci roznych herbatek itd. i do Wc chodzilam co ok.40 minut od 2 dni pije znowu mniej i siusiu chodze gdzies tak co 2 godzinki wiec wszystko wrocilo do normy ;D chociaz pecherz mnie czasami pobolewa az chodzic nie moge usiade na WC a tu nic nie leci hihi ;D

caro cytuję :
po przekroczeniu 5 miesiąca a nawet wcześniej powinno unkać się leżenia na plecach, na wznak gdyż w tej macicy ciężka macica uciska żyłę główną, którą krew wraca do serca, co z kolei zmniejsza ilość krwi dopływającej do płodu i do narządów ciężarnej kobiety,
owszem najlepsza pozycja jest na lewym boku bo macica ma najdalej do żyły głównej ale na prawym jest też bezpiecznie należy wkładać sobie coś między nogi ;) tj poduszkę między kolana lub uda i dobrze mieć lekko ugięte kolana :)

ja musze miec co pod plecami pomiedzy nogami brzuchem hehe wiec spie cala owinieta ;D ;D kurcze to jak ja bede teraz zasypiala :-[jak ja z bolu nie moge na bokach

nie mam pojęcia caro mnie też coraz mniej wygodna wydaje się na d łuższą metę każda pozycja, poza tym dzisiaj w nocy w brzuchu mnie ciągnęło a młodzieniec jakieś pogo wyprawiał albo coś jescze innego ;)

kurcze a mnie znowu boli to podbrzusze .. co to moze byc to jest takie uczucie jakby mnie cos kulo...i rwalo... to sa lekkie bole .. ale zawsze cos .. czy ktoras z was ma cos podobnego? ::)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry