reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Marlenka - kiedyś nieopatrznie powiedziałam że Wrocław to jedyne miasto do którego mogłabym sie przenieść - to było jak odwiedziłam go po raz pierwszy...

dla mnie jest to jedno z ładniejszych miast PL i ma dużo plusów
- zaplecze dla dzieci (kluby, itp)
- blisko góry (!!!)
- no i jest śliczne i urokliwe(starówka) - reszty za bardzo nie znam
- jednak centrum Polski (przynajmniej centrum świata w którym sie coś dzieje) no i dobry gospodarz

a minusy to standard - trzeba sie przenieść - a ja tego nie lubię/ boję się / przeraża mnie to / - niepotrzebne skreślić :)

reklama
AZIK Wcale Ci się nie dziwię. Kiedyś, jak wyjeżdżałam z rodzinnego miasta, postanowiłam, że tu nie wrócę. Czas wydaje się stać w miejscu. Ludzie nie mają większych ambicji. A jednak sytuacja życiowa w pewnym sensie "zmusiła" mnie do powrotu. Na długo, na stałe?? Nie mam pojęcia. Czuję, że chciałabym coś zmienić, ale nie wiem, co?? I to mnie trochę dobija.

AZIK ja mieszkalam w PL blisko wroclawia a jezdzilma tam tylko do rodzinki i na zakupy czasem i pomimo ze tak blisko to nie wiem czy wdzialam w nim jakis urok;-)
ale powodzenia przy zmianie otoczenia:tak:
Ja dzis nie w humorze bo poklocilam sie wczoraj z moim mezem po czym przyszla moja mama nawrzeszczala na mnie ze mamy byc ciszej bo caly dom slyszy:szok: nawet sie spokojnie klocic nie mozna
a do tego ktos mi ywjada z lodowki kupilam na dzis bezmiesne sniadanie dla emi i rano juz nic nie bylo z moich zakupow oj bedzie przesluchanie jak wroca z pracy:wściekła/y:

Kasiula - no takie są niestety "uroki" mieszkania z rodzicami, którzy jeszcze na dodatek traktują was jak dzieci...
u mnie jest ok z teściami, ale i tak już się nie mogę doczekać swojego mieszkania...

a jesli chodzi o samopoczucie to jest takie sobie,a to dlatego,że teść A. (brata Piotrka) ma meningokokowe zapalenie opon i mózgu i jest w takim sobie stanie...
jego córka jest w ciąży, w 5 miesiącu - przyjaźnimy się, ma też synka 4 miesiące młodszego od Krzymka, dość często się widujemy...no i się o Anię martwię - nie dość,że straszny stres dla niej, to jeszcze te bakterie... niby dostała jakiś lek ale mimo wszystko...
pomódlcie się za nich, co?...

Iwosz pewnie ze sie pomodle!:tak:jeju to straszne jeju:-(
nie wiem co normalnie mam napisac mysle tylko co muis ta rodzina przezywac szok:no:trzymajcie sie wszyscy dzielnie musi byc dobrze!:sorry:

cały czas sobie myślę ze jednak te wszystkie krzywdy mogłyby nas omijać, a co rusz coś nowego, trzymam kciuki Iwosz, bo modlić to już sie chyba nie potrafię :(

a co do Wrocka - to pierwszy raz tam wpadłam około 2 w nocy i szukałam miejsca do noclegu, trafiła nam sie okazja ze Szczecina i tak wylądowałyśmy, a jechałyśmy wtedy chyba do Krakowa na Budkę Suflera :) i Scorpionsów. - a nocleg znalazłyśmy w akademiku

turystycznie mnie zauroczył, ja lubię miasta - pierwsze miejsce pod względem starówki ma Toruń, drugie Wrocław trzecie Kraków. u mnie zupełny brak starówki (nie licząc tej z XX wieku) więc pewnie dlatego mnie tak ciągnie na rynki :)

jutro idę na roczek mojej chrześniaczki - jak ten czas leci, jej...

reklama
Azik, nie martw się, na pewno na początku będzie ciężko - trzeba się przestawić, na nowo przyzwyczaić, ale jak napisałaś to fajne miasto, nie dość, że ładne to i jeszcze "mądre" - ile to inwestorów uciekło tam z Krakowa...
Będzie dobrze!!! O ile wiem, - mam tak kilku znajomych i rodzinki trochę to jest to miasto naprawdę przyjazne do życia :)

P.S. Ja też mam taką opinię :) Że jeśli miałabym się gdzieś przenieść to tylko do Wrocławia :) I też zresztą uważam, że Toruń ma śliczną starówkę :)

Do góry