reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak się czujesz mamo?

Współczuję wam dziewczyny tych bóli, ja co prawda na razie niczego takiego nie odczuwam, ale wczoraj czułam się też niezbyt dobrze. Od rana złapało mnie coś jak kolka po lewej stronie, chodziłam zgieta w pół i jęcząca:eek: . Musiałam się położyć i z tego bólu aż zasnęłam. Jak wstałam to złapało mnie po prawej stronie, makabra. Tak więc cały dzień musiałam przeleżeć.

reklama
mnia boli krocze jak cholera porownoje to jakby ktos mi jakis granat lub drut kolczasty wkładal:sick:. Ja mam takie dolegliwosci juz długo i w szpitalu na to powiedzieli :bole ciazowe = skopolan lub no-spa 3 razy po 1 w stałym zleceniu.:-(
Bałam sie jak sie one zaczynały ze szyjka sie skraca ale niiiiiiiiiiiiiiiieeee:no::no::no: wszystko było na miejscu jak zawsze(w pierwszej ciazy skorcze 3 dni na koncu co 1,5 minuty a szyja nie tknieta i rozwarcie na opuszek):sick:
Nie jest reguła ze jak masz skorcze to rozwarcie postepuje ........

Mnie teraz zaczyna martwic opuchnieta noga stopa (jedna znacznie mocniej od drugiej) i do tego jak tak spochnie to boolii mocno .

Ja jako niby doswiadczona mama mam naprawde niewiele do powiedzenia jesli chodzi o ciaze poprzednia co do dolegliwosci ciazowych bo takowych nie miałam a w tej to sie troche smieje ze juz chyba wszystkie miałam :
-skórcze w 5 tygodniu ciazy i bol krocza
-PODTRZYMANIE DO 15 TYGODNIA NA DUPHASTONIE
-wymioty do 5 do 7 razy dziennie do 16 tygodnia
-wrazliwosc na zapachy
-wodna wydzielina czasem jednak nawet zel wyciakajacy a pochwy
-skorcze przepowiadajace(nie bolace )i napinanie brzucha
-skorcze normalne boolace co 10 min
-biegunka i wymioty w trzecim trymestrze
-toksoplazmoza przecwciał pozytywny wynik
-anemia
- dretwienie nog
-opuchniete rece nogi i stopy
- siara z piersi od 5 miesiaca
- i teraz moj mały ma ospe wiec strach przed połpaśccem
OPROCZ WYMIOTOW I WRAZLIWOSCI NA ZAPACH ZADEN OBJAW NIE TOWAZYSZYł MI PRZY PIERWSZEJ CIAZY

agusia9915: no to faktycznie, nieźle dostajesz w kość :-(
Ja nie zaliczyłam nawet połowy z Twojej listy, ale ból w kroczu też mam od kilku tygodni i wiem jakie to nieprzyjemne :baffled: Jedyne co naprawdę na to pomaga, to jak najwięcej leżeć na boku żeby jak najrzadziej i jak najmniejszy był ucisk macicy na krocze. Ja leżę średnio pewnie ze 22,5 - 23h/dobę i ból jest o połowę mniejszy niz jak chodziłam :tak:

Joasiek, jak Ty wytrzymujesz tyle godzin w pozycji leżącej :szok: Ja po nocce musze już wstac, bo za długo leżec nie mogę, chodzic zresztą też, muszę często zmieniac pozycję. W każdym razie pokładam się w ciągu dnia, ale nie wyleżę zbyt długo, muszę wstac, pochodzic i potem znowu mogę się kłaśc.

Kasiad: faktycznie są dni kiedy żadna już kompletnie pozycja nie jest wygodna i bolą wszystkie gnaty od leżenia, ale z reguły nie jest najgorzej :happy: Nie leżę całkiem płasko tylko podkładam pod plecy 2 grube poduchy tak, że nawet zjeść mogę spokojnie w takiej pozycji :tak: Za tydzień mam wizytę u gina, wtedy okaże się czy to pomogło mojej szyjce, może wtedy pozwolę sobie na odrobinę więcej ruchu.

AGUSIA!!!Mianuje Cie najtwardza Lutowka, skoro juz tyle w obecnej ciazy przeszlas! Zycze aby ostatnie tygodnie byly spokojniejsze zdrowotnie!
I slyszac od Was, ze tez macie te bole czy tez dyskomfort krocza, to wnioskuje ze jest to mniej wiece´j normalne, ale jak mowilam w czwartek lub piatek lekarki sie jeszcze spytam...

Moze nie twarda bo stekam ciagle zreszta innego wyjscia nie mam:-D
Jedyna wyjsci to PORóD:-)
Moj maz powiedział wczoraj ze moj porod bedzie wielka ulga po takich szopkach ze tyle sie macze a po porodzie ufffffffff po wszystkim .

Tyle tylko ze ja sie zaczynam bać bardzo porodu i jeszcze połogu ,cierpie strasznie przy obkurczaniu macicy (juz dwa razy to przezywałam ) i nawet karmienie nie jest tak fajne tylko okropnym uczuciem ( zacisnieta palce u nog ,piesci i zeby zacisnieta tak wygladało moje karmienie piersia w czasie obkurczania macicy) OKROPNOSC
DLATEGO JAK NARAZIE NIKT MNIE NA NAMóWI NA KOLEJNA CIEZE MAM DOSC
(OD PAZDZIERNIKA 2005 -20 STYCZNIA 2006, OD 21 STYCZNIA 5 DAWEK ANTYBIOTYKOW DO KWIETNIA I OD 13 MAJA 2006 JESTEM W CIAZY
MYSLE ZE KAZDA MIAłA BY DOSC (NIE LUBIE JAK MNIE COS OGRANICZA A CIAZA TAKA JEST)

a od wczoraj doszły dwa roztepy ktorych tez uniknełam przy poprzednich ciazach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam juz 131 w brzusiu i zaczynam słyszec teksty typu (nie dwojaczki bo to był pikus ale...) trojaczki?:szok:

Jeszcze tylko zeby dzic chicał mamie pokazac kim jest dziewczynka czy chłopcem to bym mu troche wybaczyła te dolegliwosci (zartuje oczywiscie ):-p

Ja się dziś źle czuję, serce mi wali, ciśnienie to rozkurczowe na granicy, mdli mnie i czuję jakis taki niepokój. Narazie poleżę, łyknęłam tabletkę na ciśnienie i mam nadzieję, że mi przejdzie.

reklama
agusia9915: przytulam Cię mocno bidulko..:-(...głowa do góry! Czy w poprzedniej ciąży brałaś coś przeciwbólowego na tą obkurczającą się macicę? Zostało nam już NAPRAWDĘ NIEWIELE :-D :tak: więc...

Dziewczyny dbajcie o siebie i dużo odpoczywać!

Do góry