Fibi - ja niestety o Mutsy wiem niewiele ... jak kupowałam wózek dla Stasia nie wiem czy były Evo, ale wszystkie inne modele wykluczyłam dość szybko bo miały dość małą gondolę i wąską spacerówkę.
Ja należę do fanek 3w1. Gdyby nie to, że we wrześniu na wakacje nie chcieliśmy zabierać wielkiego wózka to do tej pory pewnie by jeździł w spacerówce od 3w1, a tak mamy MacLarena i klnę go w tych śniegach bo po nieodśnieżonych chodnikach to można się pochlastać zanim się przejedzie.
Dla mnie nawet na miasto duże, szerokie koła obowiązkowo :-)
Co do pompowanych - ja miałam piankę i nie żałowałam, nie wiem na czym polega szał pompowanych poza tym, że są cięższe i jednak niestety można złapać gumę - koleżanka w swojej Emmaljundze złapała 2 razy w ciągu niedługiego czasu - za każdym razem kawał od domu.
Co do gondolek - Staś przesiadł się do spacerówki jak już pewnie siedział - czyli ok 7-8 miesiąca, wiec nam duża gondolka posłużyła. Nasza o ile pamiętanm miała długość 78 cm więc dla takiego 7-8 miesiecznego dziecka nawet w zimie w sam raz.
Oczywiście podstawowa wada takiego wózka - cieżąr - ja przez 4 pierwsze miesiące mieszkałam na 1p bez windy i na początku byłam uziemiona, a potem jak wracałam ze spaceru to zostawiałam stelaż na dole a brałam tylko Staśka w gondolce, P. jak wracał z pracy przynosił stelaż.
AAA i miałam Teutonię Mistral S
Zalety:
- pełna dowolność konfiguracji - można dobrać dowolnie kolorystykę, rodzaj gondolki i różne duperelki - ja wybrałam największą gondolkę jaka była dostępna
- super zwrotność- przednie koła skrętne, wszystkie koła dość duże i szerokie
- spacerówka rozkładana na płasko
- spacerówka i gondola montowana w 2 kierunkach
- na adapterach wchodzi fotelik Maxi cosi
- przekładana rączka - genialna sprawa przy dużym wietrze albo słońcu, nie trzeba kombinować z ciągnięciem wózka itp bo wystzczy rączkę przełożyć i gotowe
Wady:
- cena (ale na allegro można kupić w super stanie po dobrej cenie)
- ciężar - typowy dla wózków 3w
- na nowy trzeba czekać 6 tygodni (bo dopiero po zamówieniu zaczynają go przygotowywać)