reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy któraś z Was zna się na odnawianiu mebli? Pytam, bo chcę stary segment, po K., który cholernie mi się nie podoba, bo jest biały z czerwonymi "lamówkami" [nie cierpię białych mebli, a to mi się wyjątkowo nie widzi] przemalować, tudzież okleić na kolorowo. Wiecie, co powinnam zrobić/kupić? Proooszę o pomoc!

Zołza - ja nie mam pojęcia, jak takie rzeczy się robi, ale jest taki portal deccoria.pl, na którego forum często bywałam urządzając mieszkanie i tam jest cała masa osób, które na własną rękę coś odnawiają/przerabiają itd.. więc na pewno Ci pomogą! :tak:

Zołza, moi rodzice odnawiają meble a właściwie " postarzają":-D Na własny użytek, ale tata jest w tym mistrzem:tak: Jeju, jakie biurko mi wyczarował w róże!:szok: Ale oni własnie wszytsko na taki przecierany biały robią, więc nie wiem czy Ci pomogą, ale podpytam taty:tak:

ps. Ja KOCHAM białe meble!!!!! A co do oklejania- tu wrzucałam zdjęcia MIeszkowego kącika i na jednym widać taki zielony bok szafy ( taki termometr ze starym, klasycznym winnie the pooh tam wisi) i własnie go oklejałam sama:tak: Przy łóżeczku też , bo chciałam jak najwięcej tej obleśnej meblościanki ukryć, ale Miesio mi to zerwał kilka dni temu:wściekła/y: A tak w ogóle to polecam raczej malowanie- ja nie mogłam, bo to meble mojej właścicielki mieszkania a planujemy niedługo spadać...

Już wiem, że emalia akrylowa się ściera [dzięki, Olga :-)]. Nie wiem, czy poradziłabym sobie z naklejkami. Teściowa oklejała dwa stoliki i, niestety, naklejki są nierówne, jakby "zmięte". Aestima, wdzięczna będę za jakieś info :-)

Kochana, kupiłam tapetę tanią i kolorystycznie odpowiednią i klej do tapet, Michał mi wyciął nożykiem do tapet i przykleiliśmy. Ta przy przewijaku trzyma się super:tak: Gorzej przy łóżeczku- Miesiu zaczął odrywać:crazy:

reklama
A o malowanie rodziców podpytam, ale co to dokładnie jest? Jakie drewno?? To jest mat czy śliskie? Najpierw to białe musisz chyba zetrzeć- tak robi tata- śceira np brązowe i na biało maluje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry