reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Aestima, to jest stara meblościanka - taka z biurkiem i szafą, z płyty. Jak Ediś wstanie, to cyknę fotkę... My miałyśmy podobną, tylko kolor "drewnopodobny" ;-)

reklama
Zołza, ja przemalowywałam szufladę od łóżeczka, bo ta fabryczna biel miała taki brzydki odcień bieli i kupiłam farbę ekologicznądo drewna, zwykły barwnik ( taki jak do ścian) i wymieszałam kolor taki jaki chciałam i tym machnęłam i jest oki:)

zolzik wg mnie zmatowić papierem ściernym drubniutkim i dopiero pomalować. Możesz się pobawić w jakieś przecierki. Na forum muratora jeszcze zerknij, tam jest taki dział "zrób to sam", zawsze możesz zadać pytanie

Na razie wygląda tak... Okleiłam go obrazkami z kolorowanki, którą zrobił mi K. pod choinkę ;-)
fotkazn (1).jpgfotkazn (2).jpgfotkazn (3).jpgfotkazn (4).jpgfotkazn (5).jpgfotkazn (6).jpg

Zolza mi kiedys tata przemalowywał starą meblościankę która była lakierowana na wysoki połysk - najpierw ścieraliśmy papierem ściernym tą błyszczącą warstwę lakieru bo inaczej farba by odłaziła i dopiero było malowanie karbami do drewna

zolza ubytki można zaszpachlować specjaną szpachlą, a meble są z połyskiem - wydaje mi się, że wystarczy zmatowić i pomalować. Później możesz jakieś wzory za pomocą szablonów nanieść. Malować oczywiście wałeczkiem. Ja kiedyś w kuchni w naszym domku letniskowym malowałam z tatą meble właśnie w ten sposób.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry