reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gos strasznie mi przykro, zawsze liczymy na to ze moze tym razem i ciagle te rozczarowania. Jak skorzystasz z dawcy to przynajmniej nie bedziesz musiała sie kłuć tyle bo do iui przygotowania są lżejsze.
Trzymaj sie jakos kochana.

Kate Ty przestań smutać. W poniedziałek wstajemy i obie idziemy na transfer, no!!!!

Coleta, trzymam kciuki, niech maluchy sie ładnie zadomowią.

A j wczoraj organizowałam babyshower, juz trzeci w tym roku, szkoda, że nie mój własny :-(

aisa77 i gos to ładne wyniki macie;-) jak tak was czytam to szanse marne żeby zapłodniły sie te moje dwie komórki... :-(

coleta sorry cos mi się pokićkało ze w poniedziałek miał być transfer...trzymam kciuki za zarodeczki... :-)

Kalendarz;-) na przyszły tydzień, w razie jakiś zmian dopiszcie się bo nie nadążam nadrabiać i mam problem ze skupieniem teraz, wiec duża szansa ze kogoś pominęłam...

LISTOPAD:

24: liskka - podglądanie płci
24: milkaa - wysoka beta!
24: danii - udany transfer
24: Hess - podgladanie pęcherzyków
25: Asia_77 - wizyta kontrolna
25: Sykatynka - podglądanie maluszka
26: kate_p7 - udany transfer
27: kasik36 - usg połówkowe
27: Ewelajna86 - wysoka beta!
27: calineczkaa - wysoka beta!
27: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
27: calineczkaa - wysoka beta!
28: justys8782 - podglądanie maluszka
30: Olusia - usg połówkowe
Komóreczka - criotransfer
andzia.m - stymulacja
mmm... - wizyta przed stymulacją
mizanka1 - wizyta przed stymulacją

GRUDZIEŃ

01: inka26 - wizyta u immunologa
02: Kasik36 - wizyta z juniorem
02: Yplocka1 - wizyta wstępna
02: Luize - badania prenatalne
03: Aisa79 - wizyta u genetyka
04: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
16: Asia_77 - punkcja
16: GizaS - wizyta kontrolna
17: Agulla84 - genetyk
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
GizaS - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
Kate mnie wyrzuć z 26 listopada z wizyty u genetyka.
Poza tym nie smuć się, trzymamy kciuki za dwie komóreczki. A nawet jeśli odpukać!! nie uda się z tymi komórkami, to masz program rządowy jeszcze. To jest Twój plan B. I to jest dużo, bo wiesz, że to nie jest jeszcze koniec drogi i możesz dalej działać. No Kate uszy do góry, cycki do przodu!!!
A Twój chłopak (mam nadzieję, że chłopak) rozpycha się, czuję praktycznie codziennie pobolewania w pachwinach. Czekam na pierwsze smyranie :-)

Gos przykro mi że tak wyszło, ale może jeszcze jednak nie wszystko stracone jak dziewczyny piszą. Ja miałam dawcę. Bez tej możliwości nie mielibyśmy z T. nigdy dziecka.

Gos jeśli chodzi o inseminację to po prostu dopłacałam 500 za depozyt czyli nasienie i wybierało się dawcę na podstawie grupy krwi, wzrostu, koloru oczu, włosów i podane było też wykształcenie. Wybór musiał być podpisany przeze mnie i męża. Podpisywało się tez umowę, w której było zaznaczone, że korzystamy z nasienia dawcy oraz, że przy uzyskaniu ciąży mój mąż uznaje dziecko, jest pełnoprawnym ojcem. Poza tym niczym innym nie różniła się od standardowej inseminacji. Tak samo było w przypadki in vitro, z tymże opcja z dawcą nasienia nie jest refundowana. Gos jeśli istnieje taka możliwość, to trzeba ja przemyśleć. Wypłacz się, a potem porozmawiajcie szczerze z mężem.

Gos łączny koszt inseminacji z dawca to około 1000-1200 zł.
Tak jak pisze Asia wybiera sie pewne parametry dawcy.
Pamiętaj, ze dawcy to najlepsi z najlepszych i szanse na powodzenie sa bardzo duże.

reklama
Asia podejdziemy jeszcze raz do ostatniego in vitra tylko wczesniej punkcje moj M musi zrobic zeby wydobyc cos z niego :) a jak sie nie uda i pewnie tak bedzie to na pewno pozniej bedziemy robic inseminacje. Czytalam na stronie mojej kliniki ze inseminacja z nasienia dawcy kosztuje 1000, a powiedz mi czy bylas stymulowana czy podchodzilas w naturalbym cyklu? Bo ja juzbym cgyba wolala zeby to juz bylo w miare naturalne :) cale zycie pod gorke :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry