reklama

Kto po in vitro?

Do Ptencer. Czy leki na 'wyciszenie" podawane sa rowniez przy protokole krotkim ? Myslalam,ze tylko przy dlugim...:confused: Ile mialas wizyt w klinice dotyczace calej procedury ?? Czy podaczas stosowania lekow stymulujacych codziennie mialas konsultacje lek.,usg,badanie hormonalne ???
Z gory dziekuje za odpowiedz.

reklama
Do Ptencer. Czy leki na 'wyciszenie" podawane sa rowniez przy protokole krotkim ? Myslalam,ze tylko przy dlugim...:confused: Ile mialas wizyt w klinice dotyczace calej procedury ?? Czy podaczas stosowania lekow stymulujacych codziennie mialas konsultacje lek.,usg,badanie hormonalne ???
Z gory dziekuje za odpowiedz.
ja mialam taj jak pisalam-> przy krotkim tab. antykoncepcyjne, a przy dlugim zastrzyk Enantione. Lolitko kochana, prosze wypowiedz sie w kwestii wycieszania, tym znasz sie tak dobrze w tym temacie.
Co do wizyt-> to wpierw pierwsza ogolna, omowienie sytuacji i leczenia. Wowczas polecono mi badanie droznosci jajowodow, ktore robilam nastepnego dnia po I wizycie i wynik mialam za moment. Po godzinie omowilismy wyniki z lekarzem i podjelismy decyzje i inseminacji wpierw. Zaczelam brac tabletki i mialam 2 wizyty kontrolne, ktore sprawdzaly jak rosna pecherzyki-> ale nie rosly dobrze, a ponadto te dobre byly to stronie, gdzie mam niedrozny jajowod. Tak wiec do insemki nie doszlo. Za miesiace ponowna proba insemki i klejne 2 wizyty USG-> inseminacja znowu nie doszla do skutku t zego samego pwodu i decyzja o in-vitro. Od razu omowilismy co i jak, dostalam plan stymulacji i lekarstwa. Pozniej mialam 3 razy USG w celu sprawdzenia jak rosna, punckja i transfer. Podczas II invito mialam wiecej razy monitorowane pecherzyki, bo bylo ich wiecej i inaczej do mnie podeszli po nieudanej probie (za I razem kazdy myslal, ze sie uda).
Ale sie rozpisalam, ale chyba wszystko jasne.
Gdzie mieszkasz zagranica?

Do Ptencer. Dzieki za odpowiedz. Przeprasza,ze tak sie dopytuje o te leki antykoncepcyjne ale wczesniej po niektorych z nich fatalnie sie czulam :-(
Masz wielkie szczescie, blizniaki :-)

Zgłaszam się po całodziennej wyprawie do wrocławia...
Nie będę pisać jak się czuję, bo jeszcze nie ochłonęłam po tym, jak dr Ż. na moje pytanie, czy coś jest, odpowiedział : hmm jest, nawet dwa są!!!
Cudne widoczki, taka mała kropeczka z jeszcze mniejszą kropeczką pikającą w środku. No nie do opisania.
Każdej z Was tego życzę i wierzę że każdej się spełni, bo takie starania muszą być wynagrodzone!!!!

A tutaj przedstawiam Wam moje MALEŃKIE, WIELKIE SZCZĘŚCIA!!!! Zdjęcie0236.jpg

Moje gratulacje !!! Masz podwoje szczescie.
Czy za pierwszym razem udalo sie Tobie in vito ? Jaki protokol mialas,dlugi czy krotki ?

Ostatnia edycja:
eweli1982 gratulacje śliczne maluchy,
alaT protokół dobiorą Ci lekarze, to sprawa indywidualna jest. Ja mialam raz długi i raz krótki z antagonistą. Dla mnie lepszy krótki np. mniej nerwów, więcej jajek naprodukowałam. Leczyłam się w Provicie w Katowicach. Polecam szczerze.
Teraz melduje się już w prawei trzecim trymestrze ciąży. Mała kopie jak głupia; hmm po ojcu chyba tak szalona. Dziołchy jestem z wami cały czas na bieżąco. 3majcie sie ciepło!!!

Moje gratulacje !!! Masz podwoje szczescie.
Czy za pierwszym razem udalo sie Tobie in vito ? Jaki protokol mialas,dlugi czy krotki ?

hej!!! jestem w śród tych szczęściar, którym udało się za pierwszym razem. Ja miałam długi protokół, ale nie sugeruj się tym. Tak jak dziewczyny piszą to absolutnie indywidualna sprawa i lekarz każdej z osobna go dobiera na podstawie wyników badań:tak:

kwiat_lotosu - dziękuję!!! Jestem przeszczęśliwa, ale nie ukrywam że lekko przerażona:-). Mąż też szczęśliwy, nawet bardzo! Jak wróciłam do gabinetu po usg i powiedziałam że wszystko jest ok, to zobaczyłam łezki, a jak dodałam że podwójnie ok, to było ich dużo więcej. On to przeżywał ogromnie, bo to bardzo słabe nasienie było podstawą do in vitro, a w innej klinice, jeszcze 7 mcy temu powiedziano nam że z takimi wynikami nie mamy szans nawet na ivf. A tu taki cud. W dodatku podwójny:happy2:
Nawet nie mam słów jacy jesteśmy szczęśliwi :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry