reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
da-waj foto da-waj foto :-D

wstydze sie:zawstydzona/y:
Bo do figury 13 to mi daleeeeko, oj daleeeeko

Z abrakadabra to ja mam jeszcze inny typ...
ale z tych 2 to sukienusia.

Jutro nas czeka dzien w domu. A WCALE mi sie to nie usmiecha, bo ma byc piekne slonce i cieplutko.
Ponad miesiac temu w nasze zaparkowane u znajomych na poboczu auto przywalila jakas kretynka. Zderzak caly do wymiany. Najpierw chciala z wlasnej kieszeni placic, by nie stracic znizek przez ubezpieczalnie, potem jak sie okazalo, ze koszty sa w granicach 500 funtow to zrezygnowala. (no, jeszcze najpierw sugerowala, ze ja oklamujemy z ta wycena, i chciala nas ciagac po zaprzyjaznionych sobie warsztatach, gdzie metoda chalupnicza chyba wyklepali by nam auto) Jutro maja przyjechac zabrac naszego furaka, i podstawic zastepcze, wiec musze czekac. Co prawda maja byc miedzy 9 a 12 , ale jak znam zycie pewnie beda kolo 15, wiec caly dzien w plecy.

Niby tak -ale
1 w kościele jest zimno
2 w knajpie jest wszędzie kamień i klima więc też jest chłodno
3 i tak pewnie będzie przebrana
poza tym to krótki rękaw;-) i nie ma tych halek, falbanek i bzdur
zresztą pojedziemy to zobaczymy jak to wygląda:tak:

u nas dzisiaj znowu płacz po kąpieli...którego tez nie kumam:baffled:. Zjadł o 16.45, poszliśmy na spacerek. O 19 kąpiel i ok, ubieranko ok, czesanko ok, na rączki iiiiiiii syrena, cycek...jeszcze większa syrena, łożeczko apogeum darcie jakby zrzynali ....o co kaman...nie mam pojęcia. W końcu zasnął ze zmęczenia po pól godziny na rękach u męża. A przez ten czas próbowqliśmy parę razy podac cycka i odłozyc do łózeczka, ale nic to nie dawało. Dopiero jak zasnąl u męza, ten polożył go mi do cyca, synek zjadł, odbił, do łóżeczka, i...oczy jak 5 zł, ale pokwekal i zasnął...:dry:

Wroncia,a moze Borysek ma za duzo wrazen wieczorem?
Nie wiem czy to jeszcze obowiazuje (w sensie u 2 miesiecznego maluszka), ale kiedys przeczytalam, ze jak maluchy nie chca zasypiac wieczorem oznacza to nadmiar bodzcow wieczorem i problem z koncentracja.
Ja moja tak na godzine przed kapiela staram sie wyciszyc, zadnych zabawek grajacych, pozytywek, tv cicho. Po kapieli ide do przyciemnionego pokoju, sama , i po cichutku karmie mala, co najwyzej tylko szeptam cos do niej, potem odbijanko przy ktorym najczesciej zasypia, a jesli nie - wlaczam po cichu kolysanki i po 5 minutach maxymalnie Polus odplywa.
Nie wiem czy to ma zwiazek, czy nie, ale u nas sie sprawdza.

U nas dzisiaj calkiem znosny dzien.Maly wiekszosc dnia przespal:-) Na spacerek poszlismy po 17 wrocilismy po 18 o 18.30 maly zjadl, o 19.15 byla kapiel,maly troszke pokwekal,dal sie spokojnie uczesac,nakremowac i ubrac:tak: i o 20.30 juz dziecka nie bylo:-) Takze narzekac nie moge,kolki sie zdarzaja ale nie codziennie,raczej dokuczaja malemu gazy ale tez nie zawsze.
Ahhhhhhh i moj synus wczoraj sie do mnie pieknie usmiechnal po raz pierwszy:-),a matce sie lezka w oku zakrecila:tak:ze szczescia:-)

witam po dłuższej nieobecności (komputer się zepsuł)
ja po kąpieli karmię małą i już przy cycku zasypia i nie mam problemu z usypianiem i muszę się pochwalić że moje maleństwo od tygodnia przesypia całą noc tzn. zasypia około 21 a budzi się na karmienie o 4:30 znowu zasypia i wstaje około 7. Mam aniołka w domu nie płacze nie marudzi jak jest najedzona i przewinięta to buzia śmieje się jej od ucha do ucha. Oby jej się nie odmieniło za jakiś czas :-) Przy porodzie krzyczałam że nigdy więcej dzieci, ale teraz coś mnie naszło na kolejne dziecko ahhh gdybyśmy tylko lepiej stali finansowo to nie zastanawiałbym się ani sekundy...

Dbrywiczor..
wronka i 13 z moim gabim to samo czasami jest dzrze sie w nieboglosy...a potem zasypia i jest wszystko ok.
U nas tylko 1 sprawdzona metoda by Gabrys byl spokojny po kapieli....musi byc 100 procent najedzony przed!

A dzis bylam u fryzjera , zmienilam sie z blondi na brazi a i zapisalam sie na silownie, fitness w tym i basen do super silowni, w srodku wszystko jest ciemne, rozowe jakos tak lekko burdelowo przez co mozna be z skrepowania sie kapac czy cwiczyc bo centralnie nie widac defektow natury ..hahahhaha

caluski dla was

Aha - zapomnialam...
Kamisia - Jutro sroda, czyli mija tydzien, jak moja Pola zrobila tylko 1 kupke. Rozmawialam ostatnio z polozna o tym, i dzieci cyckowe tak moga miec - do 10 a nawet 14 dni bez qpalka. Oznacza to, ze poprostu trawia w calosci mleczko , i to jest wporzadku. No i wazne by baczki byly (Pola ostatnio bije rekordy, i w smialo z tatusiem moze rywalizowac :-D:-D). Powyzej 14 dni bez kupki - nalezy interweniowac u lekarza.
Wiec mysle, ze moze nie musisz dawac Antolkowi tak czesto tego czopka, bo faktycznie mozesz jelitka przyzwyczaic, i potem skutek bedzie odwrotny.

Spac nie moge, przegladam menu w restauracjach i probuje zdecydowac w ktorej chrzciny zrobic.
Pore na to wybralam zajefajna............

reklama
Do góry