reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzięki dziewczyny za namiary na te kołdry... poszukam jeszcze na allegro... a możecie mi powiedzieć jakiego producenta warto kupić żeby nie wtopić?
No i z drugiej strony z tych co wstawiłaś Aniam niby cena 299,99 zł czyli ciut drożej jeśli chodzi o zakup ale dzięki temu że w pralce można parć to w efekcie kocich ekscesów wyjdzie taniej bo wsadze wypiore na 60st i powinno dac radę.
a jeszcze wczoraj znalazłam taką KOŁDRY KOŁDRA 4 PORY ROKU 140/200 CERTYFIKAT (1336061396) - Aukcje internetowe Allegro
ta to juz w ogóle można prać w 95 st... tylko nie wiem co to za producent bo się nie znam... no i przede wszystkim cena jest super przystępna...
Co do naprawy kołdry to tak jak pisałam przerabiam na poduchy a z kupnem nowej się wstrzymuję bo może faktycznie kupie ta spinaną

A tak w ogóle to sie witam. M. dał mi dzisiaj nawet pospać. Nie wiem ale może to zasługa tego że wieczorem w pokoju chłopaków rozwiesiłam mokrą pieluszkę tetrową skropioną olbasem... i sie inhalowali...
za to rano M. zaczął mi kaszleć strasznie i jak płakał to aż piszczał... jutro ide z oboma do lekarza bo potem weekend a w poniedziałek mikołaj w przedszkolu to chce być na 100% pewna że ten kaszel to tylko dalej spływająca wydzielina z nosa a nie juz infekcja gardła, oskrzeli itd...
13 zdrowia i sił dla ciebie i mamy
Aniez musze zobaczyć cennik w Jysku...
Współczuje nieprzespanej nocy i gratuluje wyspanym...
spadam ponadrabiac choć i tak po łebkach ostatnio to robie :zawstydzona/y:

Edit
Mam pytanie do tych co w Jysku kupowały kołdry spinane czy to że w opisie napisano: Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 Waga wsadu: 2x600 g znaczy że to kołdra spinana??
http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4117850/a/catalog
a może to taka?
http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4103550/a/catalog
pisze 4seasons... no i która lepsz ta 400+800 czy 460/900 ta druga pewnie cieplejsza...

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszka- no nie wiem... po kocie to ja bym prała w 90 stopniach... Raz mi kot napstrzył na dywan... masakra to była!!! (moja babcia zamkneła go na 12 h w pokoju, jak bylismy na wczasach, bo go nie zauwazyla... no i bida musiala cos zrobic z pecherzem...).

Jesli chcesz to moge Ci polecic taka koldre http://www.amw.pl/shop/?id=72
Mam ja i jest cieplutka no i pralam w 90 stopniach i ma dobra cene- kupowalam bezposrednio u nich i z dostawa itd. wszystko OK. :-) Mam tez ich koldre na licencji Advanca dla Bartka i tez jest OK (te pralam w 60 stopniach).

Ale dwustronna ma ten + ze jakby co z 1 zrobisz 2 :-D... wszytsko zalezy dla kogo kolderka... my w lecie koldry nie uzywamy w ogole (spimy pod przescieradlem) no a w zimie mamy te Dracon... 2-stronna tez mam, moja mama pod nia nocuje, jak u nas zostaje :-D

U nas zimowo, jak wszedzie, ale do pracy mimo fatalnych warunkow jechalam krotko, bo wszytskich gdzies 'wymiotlo' i drogi byly puste. Ciekawam co bedzie po poludniu... pewnie Armagedon!!!!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za namiary na te kołdry... poszukam jeszcze na allegro... a możecie mi powiedzieć jakiego producenta warto kupić żeby nie wtopić?
No i z drugiej strony z tych co wstawiłaś Aniam niby cena 299,99 zł czyli ciut drożej jeśli chodzi o zakup ale dzięki temu że w pralce można parć to w efekcie kocich ekscesów wyjdzie taniej bo wsadze wypiore na 60st i powinno dac radę.
a jeszcze wczoraj znalazłam taką KOŁDRY KOŁDRA 4 PORY ROKU 140/200 CERTYFIKAT (1336061396) - Aukcje internetowe Allegro
ta to juz w ogóle można prać w 95 st... tylko nie wiem co to za producent bo się nie znam... no i przede wszystkim cena jest super przystępna...
Co do naprawy kołdry to tak jak pisałam przerabiam na poduchy a z kupnem nowej się wstrzymuję bo może faktycznie kupie ta spinaną

A tak w ogóle to sie witam. M. dał mi dzisiaj nawet pospać. Nie wiem ale może to zasługa tego że wieczorem w pokoju chłopaków rozwiesiłam mokrą pieluszkę tetrową skropioną olbasem... i sie inhalowali...
za to rano M. zaczął mi kaszleć strasznie i jak płakał to aż piszczał... jutro ide z oboma do lekarza bo potem weekend a w poniedziałek mikołaj w przedszkolu to chce być na 100% pewna że ten kaszel to tylko dalej spływająca wydzielina z nosa a nie juz infekcja gardła, oskrzeli itd...
13 zdrowia i sił dla ciebie i mamy
Aniez musze zobaczyć cennik w Jysku...
Współczuje nieprzespanej nocy i gratuluje wyspanym...
spadam ponadrabiac choć i tak po łebkach ostatnio to robie :zawstydzona/y:

Edit
Mam pytanie do tych co w Jysku kupowały kołdry spinane czy to że w opisie napisano: Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 Waga wsadu: 2x600 g znaczy że to kołdra spinana??
Kołdra 2x600g LIVING MEDICAL 135x200 w JYSK.
a może to taka?
Kołdra 400/800g MARIUS 4SEASONS 135x200 w JYSK.
pisze 4seasons... no i która lepsz ta 400+800 czy 460/900 ta druga pewnie cieplejsza...

Agnieszka - to już mała różnica czy w 90 czy w 60 już dawno doszli jacyś mądrzy że 60 stopni zabija bakterie nawet zasikanej tetry już się w 90 nie pierze . Ja mam pieluchy wielorazowe iles tam sztuk więc zgłebiałam temat . tak samo jak już się nie prasuje takich pieluch bo gorzej chłoną a kiedyś ludziska nad żelazkami sterczeli he he . zawsze można antybakteryjny vanish dodać i bedzie cacy . Ja wogóle nie lubie puchówk bo własnie potem problem jest z czyszczeniem tego dziadostwa. Tym bardziej przy dzieciach które mogą napluć nasikać i inne atrakcje zapewnić .
Jakoś mało czytelne te strony z jyska

Wsio mnie boli od rana była akcja odśniezamy .. znowu cholera nasypało strasznie . szlag by to . Mąz do roboty nie dojechał sioedzi w domu . przejechał 10 km w 2h i się wrócił

Aniam- vanisz nie da rady :-) tam trzeba wlać pół opakowania vanisza i pół butli jakiegoś środka zapachowego, bo kocie szczoszki maja 'śliczny' zapach :-)
Współczuje tych porannych 'atrakcji'.

Aniam- vanisz nie da rady :-) tam trzeba wlać pół opakowania vanisza i pół butli jakiegoś środka zapachowego, bo kocie szczoszki maja 'śliczny' zapach :-)
Współczuje tych porannych 'atrakcji'.

hehe może butelka lenora coś zdziała :)
Jak dobrze że nie mam siersciucha :).

Atrakcje jeszcze będą bo nadal pada . a znowu mam taras zasypany , a tam trzeba odśnieżać , balkony to samo wwrr

Aniez - do wielorazówek dodaje się też olejku np herbacianego kilka kropel do prania on tez antybakteryjny.
zapachu w sumie też troszkę daje . może by na siuśki działało jak na dzieciakowe działa :)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie walczyłam z naszym balkonem... noo teraz to ja moge odśnieżać ;-) jak tam był zwykły dach to się człowiek bał wejść bo nie wiadomo jakie deski pod spodem a teraz to ziu-ziu i wielkiej zaspy nie ma... no ale 30 minut mi zajęło odśnieżenie tego balkonu... kurcze niby tylko -4 ale wiatr trochę wieje i pizga przy tym niemiłosiernie...
co do stron Jyska to faktycznie małoczytelne...
Aniez a myślisz że jak wypiore w 95 st taką kołdrę to ewentualny "śliczny zapaszek" zejdzie?? ptyam juz tak z czystej ciekawości bo wg mnie powinien puścić... zreszta powiem ci że pościel zasikaną przez kota wsadziłam na 40 st. niby mało ale proszku wsypałam dość trochę i zapachu niet... co do bakterii to nie wiem ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry