reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam:-)
Mimo, że spałam dość długo to niewyspana się czuję.
Lenka właśnie śpi, więc pędzę śniadanie czarować.
Pogoda się u nas trochę pogorszyła, ale po 13.00 wychodzimy na spacer.
Jedziemy tam, gdzie Lenka uwielbia - czyli do mojej cioci do szkoły. Wczoraj tez tam na świetlicy byłyśmy - mała nie wiedziała, gdzie i na kogo patrzeć, tak jej się wszystkie dzieci podobały:-D A dziewczynki jakie opiekuńcze - Lence pokazywały swoje prace, klasę, szatnię.. Mała w niebo wzięta była:-D Pani dyrektor się śmiała, że przyszłam młodą już do pierwszej klasy zapisać:-D

reklama
a co do masy jest łatwy przepis , i mozna ja samemu zrobic tylko dodac barwniki spozywcze i sie ma co chce.tylko juz wyobraźnia działa.
co do zakupu tej masy np z tego linku to sie nie opłaca praktycznie.bo troszke dolozysz i bedzie tort z cukierni

To w takim razie proszę o przepis na odpowiednim wątku, choć mi nawet lukier nie bardzo chce wyjść, więc masa to już będzie wyższa szkoła jazdy.

Hello...Laski padam...mała dała taki koncert w nocy ze nie wiem jak się nazywam...nie dość że zalatana taka jestem to jeszcze prawie nie spałam..nie wime co to było...masakra...nie mam ani jednej sily a musze obied robić...ehhh...

Słuchajcie a propos tortów- Powiedzcie mi kochane, jak się pisze coś na torcie? Np tj na tym boskim cudzie coście miały na spotkaniu? czym jak i w jaki sposób? bo torty robić umiem ale nie pisalam na nich nic do tej pory...W sobote party a ja nie wiem ;)

Hello...Laski padam...mała dała taki koncert w nocy ze nie wiem jak się nazywam...nie dość że zalatana taka jestem to jeszcze prawie nie spałam..nie wime co to było...masakra...nie mam ani jednej sily a musze obied robić...ehhh...

Słuchajcie a propos tortów- Powiedzcie mi kochane, jak się pisze coś na torcie? Np tj na tym boskim cudzie coście miały na spotkaniu? czym jak i w jaki sposób? bo torty robić umiem ale nie pisalam na nich nic do tej pory...W sobote party a ja nie wiem ;)

można kupic taka szprycownice z róznymi koncowkami do tortów i robienia rózyczek- w tesco takie widzialam
albo skorzystac z wersji roboczej i pergamin zwinąć w taką jakby rurkę, tutke czy jakoś tak i wycisnąc z niej krem- ale to nie wyjdzie zbyt spektakularnie

moje dziecko ma dzis jakies napady furii i złosci. co chwila wydziera sie czegos placzac i macha nerwowo łapkami, wezme go na rece bo cos chce i sie smieje, polazi polazi po miesz cos mu nie podpasi i znow atak... straszna dzis maruda, szantażuje co chwila.

Maonka, ja sie nie spinam z nocnikiem. Kostke sadzam, mala robi swoje, albo i nie - bez fanatyzmu. Czasem pojezdzi na nocniku, czasem ja w tylek parzy... Natomiast jesli chce cos zrobic, to to zrobi. Ostatnio schodzi z nocnika i zaglada co jest w srodku. Najwazniejsze, ze nic na sile.

Nie spinam się, że ma już robić na nocniku, ale jestem ciekawa jak to u Was było. Na razie nocnik stoi w dużym pokoju i robi za ozdobę pokoju ;-).
Niech się oswaja z tym przedmiotem.

Filonka widzę, że jesteś specjalistką w tortach. Fajna stronka, ląduje w moich ulubionych.

Można jeszcze zrobić różową masę z pianek marshmallow, tzw. jo-jo. Ale jednak nie ma to jak barwniki spożywcze.

Dziwewczyny, ja juz kiedys wklejalam ten link, ale jeszcze raz to zrobie. Jest to sznurek do strony mojej kolezanki, ktora robi torty. W galerii nie ma zbyt wielu zdjec, ale na nk pewnie jest wiecej. Ewa robi sliczne torty, a i ch niewatpliwa zaleta jest to, ze drugiego takiego samego nie ma. Moze ktoras z Was zainteresuje sie.
Pracownia Tortów Artystycznych - Tortowy Świat

EDIT:

juz sprawdzilam na nk i rzeczywiscie jest tam duzo wiecej fotek. w wyszukiwarke wystarczy wpisac tortowyswiat

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc kobietki.Ja tez dzisiaj padam.Mala padla wczoraj pezd 12 i dospala z dwoma przerwami do trzeciej,ale potem ja tak swedzilo ze do piatej plakala bo nic nie przynosilo ulgi.Potem przysnela ale co pol godziny wlaczala syrene.Takze pospalam dzis moze ze 4 godziny.
Piekne te torty,ale ja bede chyba sama robic.Zreszta tutaj chocbym chciala kupic to takie badziewie ze szok.Sam biszkopt jakis taki fuj i do tego masa ze smietany.Oni tylko takie torty maja.Okropnosc.

zielona jaki zbieg okolicznosci.Ja tez mam kolezanke Ewe i tez robi takie piekne torty.Jeden tort 100 zl.

ella ja pisalam na torcie tymi flamastrami i odradzam bo mi sie rozplynely.Musialam zdzierac mase i od nowa robic,bo tort byl na chrzciny Amelcii.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry