reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Agnieszka, wspolczuje sytuacji z tesciowa. To nie pierwsza taka awantura i niestety nie ostatnia. Najgorsze sa takie patowe sytuacje. Niby mieszkacie osobno, ale pod jednym dachem i atmosfera na pewno gesta...
Sily Ci zycze w walce, bo racja po Twojej stronie. Napusc malzona, niech z matka pogada, moze jego poslucha - choc watpie.

Zmierzylam mloda i wedlug jednego pomiaru ma 96cm, a wg drugiego 94... 94miala na bilansie i od tego czasu z pewnoscia podrosla. Wazy 13,6kg. Musialam leciec i buty jej kupic nowe, bo wlasnie szanowna stopka postanowila urosnac... Nosi 25 i 26...
Za to matka utyla :no::wściekła/y::szok:

Zielona dzięki... żadne rozmowy nie pomogą bo przecież ona starsza to mądrzejsza a głodzenie dziecka nie jest wychowawcze... bez komentarza... miał możliwość jedzenia to trzeba było jeść...
Kostka nieźle ci rośnie... tatus jej nie pozna jak się spotkacie... a ty nie utyłaś tylko zmieniłaś gęstość ;-) :-D

Bylam na silce... :-D

W TV jakis nowy teledysk, z akcentu wnioskuje, ze jakies kubanskie trio Tacabro - Tacata' OFFICIAL VIDEO - YouTube

Przyszlo mi do glowy, ze plastikowe lale maja wziecie wszedzie. Plastikowosc bywa rozna. W polskim wydaniu jest wulgarna i tandetna, mieszka na solarium, nosi rozowe szmatki i biale kozaki (choc przez lata kolor kozaczkow ulegl zmianie, podobnie jak i kolor wlosow - kiedys "najprawdziwszy" blond, teraz "naturalna" czern). Jakby sie te panny nie nosily, plastik po oczach daje. W Meksyku takie niunie w zasadzie niewiele sie roznia od tych polskich, poza tym, ze brazowa skora nie jest efektem godzin spedzonych na solarium. Tak tutaj, jak i tam panienki maja powodzenie w okreslonych kregach. I dobrze. Nie to jest bowiem piekne, co jest piekne, ale to, co sie komu podoba. Swiat potrzebuje roznorodnosci, w przeciwnym bowiem razie bylby nudny nie do zniesienia.
Co zauwazylam podczas mojego zywota, to zaleznosc pomiedzy klimatem a upodobaniem poszczegolnych cech u plci przeciwnej. W Europie (gdzie generalnie jest dosc chlodno) idealem kobiety jest ta, o wychudzonej sylwetce. Powiedzialabym nawet chlopiecej, ale ale - koniecznie z duzym biustem... Doprowadza to szalenstwa, bo z jednej strony chuda, znaczy bez tluszczu, a z drugiej> cycatka, a biust to jednak przede wszystkim tluszcz.
W takiej Afryce, lub krajach latynoskich piekna kobieta, to ta z duzym biustem i kraglym niemalym tylkiem.
Szkoda tylko, ze ja sie nigdzie nie mieszcze... Cycki takie sobie, choc zaobserwowalam, ze wracaja do stanu sprzed ciazy; tylek wielki, ale za to plaski jak nalesnik; sylwetka dosc meska, ale zdecydowanie nie chlopieca...

Teledysk wkleilam, bo nieczesto w dzisiejszych czasach publika moze obejrzec niewyfotoszopowany material.

Salamandra-ale sie uwinęłś, wielkie gratulacje! Helenko rosnij teraz zdrowo i pieknie!
Maonka- dzeki za polecenie leku, Knie dostał w aptece tych pastylek ale za to kupił "PROPOLKI" tez do ssania.
Gosieńka- jeśli masz tylko taka mozliwość zapraszamy!

Zdrówka dla chorujacych.

Uff.. zrobiłam sobie przerwę z prasowaniu, bo już mnie plecy bolą od schylania się. Prasuję na ręczniku na ławie, bo deski nie mam gdzie tu wcisnąć, więc kupię dopiero jak się przeprowadzimy;-)

Agnieszka - to się teściowa "popisała". Masz rację, walcz o swoją rację:tak:
Filonka - zdrowiej szybciutko! Ja w ciąży na ból gardła robiłam sobie płukanie solą i tabletki ISLA do ssania używałam, homeopatyczne.

gosienko, nata - jak Wasze plecy? Właśnie sobie o Was myślałam schylając się przy prasowaniu;-)

zielona - pisz szybko tą książkę, uwielbiam Cię czytać:-)

My po miesięcznym bilansie, Maciek waży 5445g
shocked.gif
Położna pytała, czy to 30ml mm muszę mu dorabiać, czy nie można go samym cycem karmić, ale ja wiem, że się nie da, tzn. w nocy to on potrafi z jednej piersi się najeść, są dni takie jak dziś, że tylko 60ml mm przez całą dobę wypił (2 razy po 30), a są takie, że i trzy porcje mm musi dostać, bo dwa moje mega cyce obali a jeszcze mu mało i płacze i cyca szuka. Urodził się 4130g i spadł do 4050g w drugiej dobie, więc przybrał w te 4tygodnie i 1 dzień 1395g. Poza tym wszystko z nim ok
happy.gif

Poza tym muszę się Wam pochwalić, że byłam dzisiaj z M. na budowie i pierwszy raz się odważyłam po drabinie aż na antresolę wdrapać. Jak spojrzałam w dół to się bałam z tego drugiego piętra zejść, ale mi głupio przed robotnikami było, więc jakoś zlazłam:-D Wszystkie ścianki już mamy postawione, elektrycy na dniach zakończą pracę i w ciągu dwóch tygodni będą robione tynki, ogrzewanie podłogowe i wylewki. Później już tylko gładzenie, malowanie, urządzanie no i schody - tym razem jednak stolarza mamy z polecenia i porządnego, więc Pieczarkowych atrakcji się nie spodziewamy:-D M. się śmieje, że nudno będzie:-D

Spokojnej nocki, ja do prasowania wracam, bo północ to mnie lekko zastanie. Plan mam by prasować aż do karmienia, później nakarmić, przewinąć i w kimę iść:-)

Mam jeszcze pytanie dotyczące Lenki.. Bida moja dzisiaj bez pampersa chodziła po spaniu popołudniowym i na nocnik ją sadzałam kilka razy z zerowym efektem, pytana czy chce sikać mówiła, że nie a piła sporo. Ostatecznie siku nie zrobiła, dopiero jak ją M. w wannie postawił to jej siuśki po nogach pociekły, bo już nie wytrzymała i tak się rozpłakała, że aż mi jej szkoda było. Wygląda na to, że ona sikanie wstrzymuje:-(Macie na to jakiś pomysł? Co robić aby się odważyła wysikać na nocnik? W pampersy leje bez oporów;-)

Skończyłam prasować na siedząco sobie wymyśliłam bo przynajmniej noga nie boli :tak:
Jestem po masażu i noga trochę mniej boli więc daję radę, jutro na 10 do kościoła bo dzieci rocznicowe mają obowiązek w procesji w albach iść więc musiałam syna uszykować najważniejsze że spodnie od garnituru i alba pasują :tak:

Elvie Kittek mi kiedyś podpowiedziała że mam Helenkę na nocnik sadzać w łazience i wodę puścić i wtedy ona zacznie robić siusiu do nocnika , działa . Mam nadzieję że to wstrzymywanie siusiu przez Lenę jest chwilowe.
To ci Maciuś przybrał na wadze :tak: ma apetyt mały mężczyzna :-)

Agnieszka zachowania teściowej nie skomentuje :no: walcz o swoje .

Zielona uwielbiam twoje opisy naszej społeczności ;-) Tkanki mięśniowej ci przybyło kochana :tak:

MamoPaulinki oj łapie często łapie ale cóż na stare drzewo to wszystko włazi ;-)

Filonka zdrówka dla ciebie i kto wie może kiedyś i do ciebie dojadę :tak:

Mamusia dla Natalki też dużo zdrówka i spokojnej nocy.

Kamisia u nas cycki też na topie , najfajniejsze są cycusie naszej suni :-D

Aniez ja patrzę właśnie pod względem dzieciaków bo wiadomo sami to po schroniskach możemy się włóczyć i wiadomo że tanio ale sama zobaczysz że różnica w cenach jest:tak: My też tylko w agroturystykach się gościmy:tak:

Anna nie ma to jak babskie zakupy i wcale się nie dziwię Alicji że wolała kaloszki zamiast zabawki ;-)

Zmykam lulu bo jutro szalony dzień.
Spokojnej nocy.

reklama
gosienko - dziękuję, jutro testa zrobię:tak: W szpitalu po cc laskom puszczać wodę kazali właśnie i mojej siostrze jak po operacji leżała to też tak robili, więc chyba coś w tym jest. Dam znać jak nam poszło;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry