• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki 2010!!!

salamandra - mnie się było ciężko za jajka zabrać:-D wydaje mi się, że przy dziewczynce jest mniej roboty, Maciek ciągle sobie te klejnoty uwali z każdej strony i doprowadzanie go do ładu trwa zdecydowanie dłużej. Śluz jak dziewczyny piszą ma się wydobywać, opuchnięcie Lenka też miała, więc z Helenką wszystko ok:tak: Też udało mi się dzisiaj 2h pospać z dzieciakami, położyłam ich na naszym łóżku i leżałam między nimi, jak się któreś budziło to albo tuli-tuli i buziak (dla Lenki) albo smok i cyc (dla Maćka):-) Suchą skórę 3razy potraktowałam kremem oilatum soft i pomogło, do tego codziennie kąpiemy w emolium.

Zmykam brzdące kąpać.

reklama
Elvie, wspolczuje nocki. A nie pomyslalas zeby Macka Lenie podrzucic. Przeciez sama sobie wykombinowalas, ze starsze sie mlodszym zajmie ;-)
i

:-D:-D:-D i starsza wredzia :-D:-D

Wronka fajnie że zakończenie się udało .

Elvie dla mnie dziewczyna trudniejsza jakoś w obsłudze jest .

Gosieńko - świetełko dla babci
[*]:-(:-(

Wszystkim wybierającym się nad nasze morze serdecznie współczuję :no: No chyba że pogoda się poprawi .
Ja nasze morze zobaczę w lipcu , ale my na weselicho jedziemy trzy dniowe . Pierwszy raz dzieciaki na trzy dni zostawię same. Chyba się upiję w tego powodu.

Kupiliśmy młodemu bujaczek fisher price, przyszedł dzisiaj i oczywiście Lena go okupuje, choć swój własny ma. Tłumaczymy jej, że to Maciusia, ale niewiele to daje. Pytam się jej więc, gdzie ma Maciuś leżeć i czy w jej starym może, a ta NIE!! w nowym też NIE!!:baffled: Dałam go ostatecznie do jej starego, bo ta z nowego nie zamierzała zleźć. I tu pytanie do doświadczonych mam: jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Elvie zwykle zabieram i tyle . Tłumaczę że Szymek ma swoje rzeczy a Ola swoje .
Tak samo z zabawkami . są takie którymi dzieciaki nie muszą się dzielić i są tylko ich , a są takie którymi się bawią razem . Olka ma swoje ukochane lalki których Szymek nie może ruszać . a on ma takie swoje rzeczy , które też są tylko jego i nie lubi jak Ola się nimi bawi . Musisz wytyczyć Lence takie granice i tyle . To tak jak u nas , też masz swoje rzeczy i nie chciałabyś żeby ktoś Ci po nich grzebał i tego samego musisz nauczyć dzieci . Moje kiedyś próbowały nam grzebać w sypialni w szafach , czy szafkach nocnych , nie pozwalam na to i nie ma odstępstw od tej reguły . Tłumaczę że to jest moje i grzebać mogą w swoich szafkach a nie w moich .

Hej kochane,

Byłam tu, nadrobiłam,ale nie poodpisuje bo oczy mi się same zamykają.
Jutro postaram się coś więcej skrobnąć.

Pozdrawiamy i zdrówka dla wszystkich!

Gosia dobrze, że lekarz nic nie wykrył
Co do obsługi dziecka, to wydaje mi się, że mycie dziewczynki jest łatwiejsze. Jak będzie chłopak, to będę mieć problem

U nas kolejny dzień deszczu, idzie się załamać, kisimy się z Alicją w domu, przez to nic mi się nie chce. Potrzebuję już słońca!!!
W poniedziałek przyjeżdża siostra, jeszcze nie wie o dzidziusiu.

Hej ślęczę nad dokumentami, jestem wykończona....
pogoda i u nas fatalna, nic tylko pada. Dziś wieczorem paliłam w piecu, bo zmarzłam jak pies. Górale mówią, że ma padać do Anny - 26 lipca:szok: Oby się mylili.
Dziewczyny dzięki za troskę! to bardzo miłe. U lekarza nie byłam, zrobiłam sobie badanie i pójdę z wynikami. Wyznacznikiem gestozy jest białko w moczu, bez badań nic by mi nie powiedział, a 150 zł skasował. Zadzwoniłam więc i zapytałam. Trzymajcie kciuki, żeby badania były dobre. Jestem spokojna, bo opuchlizna schodzi po odpoczynku. Problem w tym, że ja nie mam kiedy odpoczywać, przykre, ale prawdziwe. Dziecko, praca, dom. Po pracy nauczyciel -nierób ma kolejny etat, wypełnianie dokumentów i przygotowanie "niewiadomoczego", więc same widzicie...

gosia - na opuchnięte nogi w ciąży piłam sok z brzozy, po szklance dziennie, do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością i aptekach. Za 750ml płaciłam 9,90zł.
Dzięki, zakupię.

zielona - dałabyś radę, są czasami dni, że maluchy zasną o tej samej porze i można odsapnąć;-) U mnie dzisiaj właśnie był taki Dzień Matki:-D

Pytanie nr 2: czy karmiąc piersią mogę jeść kolację o 19:00 i śniadanie o 8:00, a po kolacji już nic nie dojadać tylko wodę pić? Nie stracę przez to pokarmu? Pytam, bo ciągle jem, wiecznie głodna jestem, a waga przez to w miejscu stoi:-(
Elvie pewnie, że tak! Dużo pij, a na pewno nie stracisz pokarmu. Z wagą spokojnie, spadnie. Karmiłam półtora roku, nie musiałam ograniczać jedzenia a waga leciała w dół. Tylko poczekaj, jesteś dopiero miesiąc po porodzie, organizm musi do siebie dojść.

pozdrawiam serdecznie... jestem skonana, uciekam spać

gosia oby wyniki były dobre &&& za pare dni wakacje to choć troszkę odpoczniesz

maonka ja również uważam że dziewczynka łatwiejsza w obsłudze ;-)

elvie jak zajeżdżamy do Weroniki to N też próbuje się ładować w bujaczki, foteliki itp. rzeczy ale jej tłumaczymy że to nie jej i że może co najwyżej pobujać W ale sama nie ma prawa wchodzić bo jest za ciężka i może zniszczyć.

wronka pięknie że Was tak docenili :tak: Na pewno na to zasłużyliście

nienawidzę takiej pogody cały czas chce mi się spać jestem zmęczona i wymięta bleeee

reklama
Witam:-)
Maciek dał mi dzisiaj pospać, uff.. Zasnęłam o 23, obudził mnie dopiero o 4:00 i o 7:00:-) Chwile później wstała Lenolinka i tańcuje, więc chłopaki śpia, a ja pocztę ogarniam.

zielona - moja ma taki bujaczek fisher price kupiony z huśtawką, on jest do 18kg i codziennie z niego korzysta, ogląda w nim bajki:
FISHER PRICE HUŚTAWKA 3w1 (2402702701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Maćkowy jest do 9kg, ale Lenkę drobinkę spokojnie mieści;-)
Tu jest Maćkowy: KURIERDHL FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 T1829 (2391053066) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

aniam - no to muszę się nastawić na walki z Leną, bo ona strajkuje jak coś chce a jej nie wolno. Wczoraj w akcie desperacji położyła się na podłodze i dwa razy uderzyła się w głowę, czego już nie robiła dawno.

Miłego dnia, u nas dziś nie pada:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry