reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,
a ja dziś już jestem po egzaminie. Wspinam się po szczeblu nauczycielskiej kariery:nerd: O 14 mam radę. Również u mnie czasu na cokolwiek brak! Już mi weszło w krew, że wszystko robię w biegu.

Antybiotyk biorę, ale choroba wcale nie chce mnie opuścić:no:. Katar mnie wykończy!
Salamandra szybko do pracy wróciłaś:szok:super, że możesz w każdym momencie zajrzeć do dzieci.
zielona zdrówka dla Kostki!
U nas nocnikowy sukces, mały woła ładnie i siusiu i kupkę. Na noc jeszcze pampersa mu zakładam, ale w dzień chodzi bez. Zobaczymy jak będzie jutro w żłobku, idzie pierwszy raz po chorobie, zamierzam nie dać wcale pieluch, ewentualnie dwie do spania. Trzymajcie kciuki.
uciekam do małego

reklama
cześć, nie mogę się ogarnąc po wolnym. W domu nie ogarnęłam jeszcze po malowaniu, w pracy też młyn, a jeszcze mam teściową w szpitalu, więc wczoraj pognałam po pracy ją odwiedzić. Przestraszyła nas strasznie, na szczęście wygląda, że już jest lepiej.
Oby do weekendu, potem już się wszystko unormuję, mam nadzieje.
Isabela powodzenia w szukania autka, łatwo nie będzie,dobrze pamiętam jak sami niedawno szukaliśmy.
Zdrówka dla Kostusi.
Gosieńko Tobie też zdrówka życzę. Tez się tak w drugiej ciąży męczyłam, co chwila cos mnie dopadało.

Przeszla ogromna burza. Mloda az sie przestraszyla. Pewnie od babki sie jej udzielilo, bo ona boi sie jak diabli. Nawet dwa razy walnelo solidnie gdzies niedaleko. Teraz ciagle jeszcze grzmi, ale juz pare kilometrow stad.
Temperatura nieco spadla, a dzieki deszczowi nareszcie da sie oddychac. Siedze sobie przy otwartym oknie i rozkoszuje sie zapachem deszczu.
u nas też była, Młoda juz zasypiała jak huknęło, miałam problem ją potem uspokoić.
dobra musze znikać

Ogladam wlasnie Projekt dziecko. Koterski gra wlasnie siebie - super. Karolak jako gej jest absolutnie genialny. to chyba perwsza jego rola, w ktorej mi sie podoba.

obudzila sie. goraca jak piec:no: ma ponad 38 stopni goraczki...

zielona - jak ma taką wysoką gorączkę to nasza pediatra zaleca pedicetamol, takie kropelki czerwone. Podaje się je wg wagi. Lenka waży 11200 to ma dawkę 1,65ml co 6h dostawać. Można krzyżowo podawać wraz z syropem ibufen D, syropu 5ml co 8h. Rozbierz ją do majtek i rób okłady na czoło i łydki z nasączonej zimną wodą pieluchy. Najpierw jedna łydka, po chwili druga, a jako trzecie czoło. Moja tego nie znosi, ale metoda jest skuteczna:tak:
Kostka - zdrowiej!

Polazlam z mloda do doktora. Dostala jakas tam flore bakteryjna z elektrolitami, ma brac panadol i jesli nie poprawi sie za dwa dni, dolaczymy jakies lekarstwo na n. Przyszlysmy do domu, a mloda poszla w kime :confused:

Gosia, a czego wlasciwie uczysz?

Elvie, dzieki za porade. Jesli ten panadol (nie pamietam dokladnej nazwy) nie zadziala, to wymienie go na ibum. Mloda chodzi na golasa odkad te upaly sie porobily. Chcialam jej oklady zrobic, ale nie pozwala. Nie chce jej stresowac, bo od tego tez moze jej temperatura skoczyc. Zobaczymy jak bedzie jak sie obudzi, moze lek juz zacznie dzialac.

gosia - zdrówka! To jaki teraz tytuł masz?
zielona - jakby miała biegunkę to coś na paracetamolu lepsze podobno - wg naszej lekarki. Lena też tych okładów nie chciała, prawie na siłę jej robiłam, ale szybko pomogły.
Agnieszka -ciesz się, ciesz:-)

Ciekawe, jak tam nasza Gosienka i jej przeprowadzka..?

My po obiedzie, Lena nadal śpi. Na nowo kuskus pokochaliśmy, polecam!

Elvie, juz sprawdzilam. To paracetamol a nie panadol.. czasem mysle, ze to jeden diabel, a roznie go nazywaja. Mala nie ma biegunki, choc jej kupale sa nieco rzadsze niz zwykle. No i raz jej wypelzl taki i nawet nie wiedzialysmy :szok: Kostka probiotyku brac nie chce :baffled: Dalam jej druga dawke paracetamolu i moze wreszcie temperatura jej spadnie, bo poki co to piecyk jest.

Moja też nie chce brać, ale ja jej daję wręcz na siłę w tej strzykawce plastikowej, którą mam od syropu. Chce czy nie chce - brać musi. Lena protestuje, ale później ładnie połyka.

Wstała bida mała i obiad ją w zęby gryzie. Sama ziemniaki je, schabowego i sałatki nie rusza:baffled: Chłopaki śpią, więc może uda mi się książkę poczytać:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry