reklama

Kwietniówki 2010!!!

Polazlam z mloda do doktora. Dostala jakas tam flore bakteryjna z elektrolitami, ma brac panadol i jesli nie poprawi sie za dwa dni, dolaczymy jakies lekarstwo na n. Przyszlysmy do domu, a mloda poszla w kime :confused:

Gosia, a czego wlasciwie uczysz?
naszego języka ojczystego:tak:
jestem dopiero na początku szczebla zawodowego - mianowicie nauczyciel kontraktowy

Elvie, juz sprawdzilam. To paracetamol a nie panadol.. czasem mysle, ze to jeden diabel, a roznie go nazywaja. Mala nie ma biegunki, choc jej kupale sa nieco rzadsze niz zwykle. No i raz jej wypelzl taki i nawet nie wiedzialysmy :szok: Kostka probiotyku brac nie chce :baffled: Dalam jej druga dawke paracetamolu i moze wreszcie temperatura jej spadnie, bo poki co to piecyk jest.

paracatamol i panadol to jest to samo, one są wszystkie na jednym składniku - paracetamolu. Mocniejsze są te na ibuprofenie, czyli ibum i różne takie. Na Matiego paracetamol nie działa, albo ja jestem niecierpliwa i wolę zadziałać czymś mocniejszym.
Zdrówka dla Kostki!

reklama
temperatura wrocila. efekt taki, ze mala z placzem uciekla przed kapiela, poproila o mleko i zasnela. zasypiajac przykryla sie po sam czubek nosa, znow jej zimno przez ta goraczke.

Dzien dobry wieczor ;)
Kupilam dzieciom buty...300 w plecy... bez komentarza!

Gosiek- powodzenia w awansie :) jak dobrze, ze to mnie nie dotyczy :)

Zielona panadol jest na paracetamolu... inna nazwa handlowa tego samego. Tak samo kropelki, o ktorych pisala Elvie- ten sam skladnik aktywny.
Jak temp.do 38,5 mozesz probowac samym paracetamolem, bo jest lagodniejszy dla zoladka.

Ibuprofeny (ibum, nurofen, ibuprom itd.) sa mocniejsze i przeciwzapalne, ale np.u Bartka dzialaja rozluzniajaco na qupsztala.

Mam nadzieje, ze Kostka szybko wyzdrowieje.

Hejka
Przez te upały wcale nie chce mi się pisać. Od paru dni zresztą nic mi się nie chce. Jakaś taka zamulona chodzę. Jutro mam wizytę u lekarza, więc zdam relacje po. Wyniki odebrałam, morfologia ok 11,9. Jeden tylko wskaźnik podwyższony, reszta w normie, toksoplazmozy nie mam.
Zielona zdrówka dla Konstancji, bidulka taki upał a jej zimno przez tę gorączkę.
Isabela my też jesteśmy w trakcie zmiany auta, na nasze rzucili się jak sępy, telefony non stop, a ogłoszenie jest od 3 dni. Jutro mamy potencjalnych kupców z Wrocławia, dzisiaj też ma jakiś gościu przyjechać z Opola. I co najlepsze, nic nie stracimy na aucie, nic nie dokładaliśmy, pojeździliśmy 8 miesięcy, tylko olej wymieniliśmy, a jeszcze zarobimy na nim.
Tylko teraz zaczną się schody, chcemy w końcu jakiegoś vana, więc te auta albo są drogie, albo mocno wyjeżdżone, nie tak łatwo będzie kupić. No i zostanę na jakiś czas uziemiona, bo mąż dojeżdża do pracy.

Witamy i my

Kolejny upalny dzien, jutro mamy gosci gosci

Zielona na goraczke najlepsze oklady pomagaja, ja robie sama, a w ostatecznosci kupuje takie w aptece, pomaga tez Tosi jezdzenie wilgotna szmatka husteczka wacikiem po skroniach i raczkach

Maonka
my wlasnie na vanazmieniamy sprawdzonegoma tesc, siostra W i teraz my kupujemy tani wielki i ekonomiczny (moze nie ma sie czym chwalic bo to nie auto za 30/40 tysiecy a za 10/12) Mitsubishi Space Star 1.9 did rozejzyjcie sie jak sie Wam podoba my juz upatrzylismy jednego, ogladalismy raz i w sobote chyba po niego pojedziemy bo juz pol polski zwiedzilismy i nie ma nic lepszego, a przeszkadzal mi tylko kolor CZERWONY, ale technicznie wszystko super (tesciu jezdzi z nami ) a to mechanior od 30 paru lat. Dziewczyny jak sie Wam widza czerwone !!! auta ?? Wiem ze kolorem sie nie jezdzi ale....

U nas duszno duszno duszno

Zielona jak tylkokupimy auto jedziemy do Ciebie bo wkoncu nie dojedziemy przed Twoim wylotem

Wpadam na chwilę wczoraj burza mnie wykurzyła a dzisiaj rehabilitacja i logopeda.
Zielona zdrówka dla Kostki. Ja na gorączkę daję co 4 godz na zmianę paracetamol i nurofen w syropie, odpowiednio do wagi. Nic innego nie pomaga, a często mamy takie akcje i prawie 40 stopni. Po 1-2 dniach mija.
Gosia Ty to faktycznie w tej ciąży ciągle chorujesz, zdrówka.

Myślałam, że smazenie kuraka wieczorem na jutrzejszy obiad to dobry plan (bo się tak ja nie ugotuję)... niestety się pomyliłam :sorry2: Dobrze, ze sam się smaży, nie muszę do niego podchodzic nawet :-D

reklama
Elvie, juz sprawdzilam. To paracetamol a nie panadol.. czasem mysle, ze to jeden diabel, a roznie go nazywaja. Mala nie ma biegunki, choc jej kupale sa nieco rzadsze niz zwykle. No i raz jej wypelzl taki i nawet nie wiedzialysmy :szok: Kostka probiotyku brac nie chce :baffled: Dalam jej druga dawke paracetamolu i moze wreszcie temperatura jej spadnie, bo poki co to piecyk jest.

To to samo jest . na zmianę to możesz jakiś nurofen dać .
Możesz jej też kąpiel chłodną zrobić ale taką 38 stopni , potem ochłodzić wodę do jakiś 34 niech posiedzi w tym dosłownie kilka minut i do wyrka . Mnie tak tata zawsze leczył . ja na dzieciakach stosowałam i jak widać żyją :-D
I zawsze daję im nurofen własnie przez to działanie przeciwzapalne .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry