reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my

Dzisiaj ja sie wzielam za wielkie sprzatanie juz 3 pralka pierze, bede wywalac ubrania w ktorych nie chodze bo sie z W w szafe nie miescimy a chodze moze w 10 bluzkach i 2 parach spodni wiec tamte mi tylko miejsce zajmuja, moze uda sie cos sprzedac tylko kompletnie nie potrafie tego robic.

Na obiad spagetti wiec szybko, no to do zobaczenia po odgruzowaniu :-)

Milego dnia

reklama
No tak skleroza :no:

Jestem już po wizycie z J. u pediatry. Już jest czysty, nic nie rzęzi :-) Jeszcze coś odkaszluje ale już jest lepiej. Kazał podawać mucosolvan rano i levopront wieczorem. Do końca tygodnia w domu i od poniedzialku do przedszkola...HURA!!! Radość matki bezcenna :-p

Cześć
Ja od rana dopiro do domku wróciłam.
Dzis miałam badan na obciążenie glukozą - troche mi si goraco zrobło wiec było lpiej nz z małym. tylko wynik mnie niepokoji, bo ostyateczny był 169. i tu moje wątpliwości czy mam sie czymś martwić, czy to juz cukrzyca ciazowa, tylko ja jakos nie wierze w wiarygodnosc tego badania dlatego ze 2 ostatni dni przed badaniem były dość słodkie dla mnie w diecie i nie wiem czy to nie zawyrzyło wyniku.? boje se ze będe musała pić to jescz raz i latać po poradniach.
Potm z K lataliśmy po urzdach,zakupy, a traz odpoczywam bo ledwo sie ruszam.
wczoraj poczytałam ale weny zbrakło.

hejka
w końcu udało mi się zajrzeć. Weekend miałam wyjazdowy, na szczęście pogoda była fajna, więc mnie ni przewiało na cmentarzach.W sobotę jak byliśmy u rodziny B, to żona od kuzyna zaczęła rodzić:-) Pierwsze dziecko, a oni jacyś tacy wyluzowani, przez godzinę miała regularne bóle, co 3 minuty i dopiero jak im powiedziałam, żeby już nie czekali dłużej i się zebrali do szpitala to pojechali i za 2h dzwonił kuzyn B i powiedział, że godzinę temu urodziła Mu się córeczka Zosia:-)
Wczoraj zaliczyłam okulistę z Igorem, na szczęście naklejanie plasterków pomaga i jest poprawa, mamy dalej kleić oczy i ma być ok. Ja byłam u dermatologa, ale obejrzała moje znamiona i stwierdziła, że wsio ok.
Dzisiaj w pracy oczywiście urwanie głowy, a jeszcze o 14 musiałam wyjść, bo Igor miał przedstawienie, taka dumna z niego jestem.

Hybrydy miałam, dla mnie super, tylko teraz jakoś nie4 mam czasu jeździć robić, co 3 tygodnie odnawiałam.
Maonka ja gacie w dobrej cenie w tesco często kupowałam , a jak były przeceny to już w ogóle tanioszka np 5 pak za 11-12 zł . W mothercare Olce kupiłam na przecenie to 25 zł za 7 par dałam . normalnie 49 kosztują .
Podkoszulki też mają niezłe ceny , na szczęscie ja sobie w hurtowni kupuję dzieciowej jak po rzeczy do pracy jeździmy
Aniam ja też zawsze na promocję poluję w tesco;-) Teraz poluje na podkoszulki dla Alicji, bo to jej staniki i bez tego się nie ubiera:eek:, a mam tylko 6 sztuk i muszę co chwilę prać.

Na obiad sobie bigos ugotowalam i tak mi dagsila na mysl przyszla...
ależ mi smaka narobiłaś, muszę sprawdzić cxzy jakiś słoik mi się nie zapodział

mam sąsiadkę, która karmiła swoją córcię ponad 6 lat i tylko wizja u dziecka, że dzieci będą się z niej w szkole śmiały odciągnęła ja od maminego cyca :-)...nie chciałam znać szczegółów, więc nie pytajcie po co :-)

właśnie skończyłam z L robić plakat na historię pt. "droga Polaków do niepodległości"...mam nadzieję, że dziecko dostanie 6-kę, bo się urysowałam, ukleiłam, udrukowałam, jak głupia, wszystko w pozycji na kolanach na podłodze, z głową w arkuszu...
no ale z historii Polski w latach 1772 - 1918 to mnie teraz mało kto zagnie, hehe...
tego się najbardziej obawiam jak Igor pójdzie do szkoły. Obawiam się, że z powodu prac domowych mój czas po pracy będzie zagospodarowany w 110%

Komplement mojej córki na dziś :
N: Ja lubię truskaweczki!
Ja: Bo są słodziutkie?
N: Tak! Tak jak ty mamusiu!
normalnie miód na moje serce :-)
ale słodko:-)
I już więcej nie pamiętam:zawstydzona/y: Znikam żurek na jutro robić.
miłego wieczorku

Witam
Drzwi wstawione, niestety moi fachowcy nie wpadli na to, żeby podłogę umyć, tylko pozamiatali. Zakurzył się cały dom, więc sprzątanie przymusowe. Dobrze, że mąż po pracy umył klatkę. Teraz jeszcze przykręca mi 2 półki w łazience, bo ciągle brakuje miejsca. Nie mówiąc już o kuchni, tam ewidentnie brakuje mi choć jednej szafki, przez co wszystko leży na wierzchu i drażni. No, ale remontu kuchni to ja się nie doczekam, tak planowaliśmy zrobić kuchnię za 5 lat od momentu wprowadzenia się, teraz minęły już 4 lata odkąd tu mieszamy i nie zanosi się na to, abyśmy wygrali w totka i zrobili kuchnie ;-) Więc chcąc, nie chcąc muszę egzystować z nią na co dzień.

Filonka niezbyt przyjemne to badanie, no ale co zrobić. A do ilu jest norma? Nie chce mi się sprawdzić na moim wyniku
Gosia ach te Hanki, na sali jak rodziłam Alę byłam z dziewczyną, która miała córeczkę Hankę i od razu mówiła do niej Hanka chuliganka i faktycznie dała jej popalić przez ten czas w szpitalu. Moja przy niej to była aniołek, cały czas spała, no ale to przez tą silną żółtaczkę.

Wiecie co? Jak tak czytam o Waszych ciazowych badaniach, to przyszlo mi do glowy, iz jesli zaszlabym w ciaze raz jeszcze (nie, nie planuje;-) ) i przebiegalaby ona w "normalnym" kraju, to bylaby wlasciwie jak pierwsza ciaza. :tak: w Meksyku mialam dwa razy badanie krwi. Na poczatku stwierdzajace ciaze i pod koniec na poziom cholesterolu. Za to co miesiac (dwa czy trzy razy co dwa tygodnie) USG...

reklama
Gosieńko sprawdziłam jak nic 500 km, z chęcią bym pomogła, mam tylko nadzieję że mój zapał do pracy nie minie pojutrze z odejściem @:rofl2:
Obejrzałam właśnie perfekcyjną panią domu, kilka ostatnich odcinków też oglądałam i chyba to mnie zmotywowało żeby odgruzować dom. Dzisiaj szalałam na strychu, moja teściowa jest zbieraczem znalazłam gazety z 1995, masa butów z przed 20/30 lat:eek: tam jest poprostu wszystko, bez kontenera tego nie widzę. Jak uważacie ucieszy się z porządków jak przyjedzie na święta?:-D
Spokojnej nocy!

Sonia u mnie podobne rzeczy byś znalazła , a że strych mam ok 100m , to pewnie bym musiała kontener wezwać do domu żeby to odgruzować . I tak sporo rzeczy oddaliśmy już , mebli przede wszystkim . Bo przekonałam teściowa ( sama nie wiem jak ) że nam się nie przyda a innym pomoże , bo meble dobre nie zniszczone były

isabela zdradź tajemnicę gdzie kupiłaś Tosi tą śliczną czapeczkę w której jest na fb?

Właśnie tak myślałam że w HM

Aniam ja też zawsze na promocję poluję w tesco;-) Teraz poluje na podkoszulki dla Alicji, bo to jej staniki i bez tego się nie ubiera:eek:, a mam tylko 6 sztuk i muszę co chwilę prać.

Anna mogę Ci kupić w hurtowni choć nie wiem kiedy będę .

Ja dziś byłam na zebraniu rady rodziców :-D:-D ale polew , jeden gość się zgłosił rok temu na przewodniczącego . No i dziś przerywanie pani dyrektor swoje 5 groszy co chwilkę . No i się reszta wkurzyła i go wysiudała ze stołeczka :-D mamy więc nowego prezesa :-D
ale polew był niezły , mało go tam na taczkach nie wywieźli .
No i dorobiłam się nowego pica w domu . Mam nadzieję że rachunki będą miała tendencję spadkową . :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry