reklama

Kwietniówki 2010!!!

pochwaliłam dzien przed zachodem słońca - właśnie wróciliśmy z pogotowania - Mała znowu dostała gwałtownie gorączki - Pani dr powiedziała, że to infekcja wirusowa - i dwa tygodnie w domu - szkoda tylko, że nie raczyła dac zwolnienia - nie wiem jak ja dostane 2 tygodnie wolnego.

reklama
U mnie już po obiadku:-), Kuba czuje sie dobrze więc pojechał z szanownym tatusiem na trening.
Siedzę z dziewczynami w jednym pokoju, wszystkie drzwi mam pozamykane bo zamieszkała u nas myszka:wściekła/y::no::angry: jak ją zobaczyłam zaczełam tak wrzeszczeć że Kuba prawie posikał się ze śmiechu. Czekam aż pułapka zadziała inaczej nie ruszam się z pokoju.
Ola grę rozkłada więc uciekam.

Filonka, jasne ze skurczami nie ma zartow, ale tez nie ma co panikowac. Od poczatku drugiej polowy ciazy zaczynaja wystepowac skurcze. Skurcze występujące w czasie ciąży – Blog położnej o ciąży, porodzie i macierzyństwie. Obserwuj je i wrazie jakby przybraly na sile, idz do doka.
A poza tym w palke powinnas dostac. Kacper ma ojca, a Ty jestes w ciazy. To ojciec powinien czuwac przy dziecku, nie Ty. Ty masz zadbac o siebie i o ciaze. Zapomnij o nieprzespanych nocach, o szmatowaniu. Sa rzeczy wazniejsze niz lsniaca chata. Poza tym dom jest do mieszkania, nie do sprzatania.

Bardzo lubię tą zasadę :-D:-D

Sonia to tylko mysz a nie krokodyl . Na bank się boi bardziej od ciebie :-D

pochwaliłam dzien przed zachodem słońca - właśnie wróciliśmy z pogotowania - Mała znowu dostała gwałtownie gorączki - Pani dr powiedziała, że to infekcja wirusowa - i dwa tygodnie w domu - szkoda tylko, że nie raczyła dac zwolnienia - nie wiem jak ja dostane 2 tygodnie wolnego.

Bo na pogotowiu nie mogą wypisać . idź w poniedziałek do lekarza to Ci da .

Ja siedzę i nie robię nic :-D:-D
Dzieci się bawią :-D:-D

Hej dziewczyny!

Mam nowa metode na pisanie, pisze na raty i zapisuje w wordzie bo inaczej nie dam rady;-)
Dzis sie wyspalam, pan tata spi bo ma druga zmiane ;) Ostatnio w niedziele T. wczesniej wstaje do Mai, ja spie do 9tej a on idzie pozniej pospac. Bardzo mi sie ten uklad podoba bo ja w dzien spac nie umiem, a T tak :)

Z okazji 55 lecia szkoly sobote spedzilam w pracy, czesciowo z Maja wiec mi ciocie babcie dziecko zabawialy. Wszystkie zachwycone,ze ona taka grzeczna. Tylko siedziala i rysowala albo meczyla dziewczyny aby jej cos narysowaly,a mnie wyganiala abym dzieci uczyla bo przeciez ja do pracy przyjechalam i mialam uczyc, tylko w szkole zamiast uczniow byli absolwenci z lat 80,90 :)

Gosienko spoznione zyczenia urodzinowe kochana! Spelnienia marzen! Przede wszystkim duuuzo zdrowka oraz milosci!!!
Jak przyjedziecie do nas to bedzie mial kompana do rozmow, szwagier to zagorzaly mysliwy, oni sie juz chyba poznali :) Tylko uwazaj to meeega drogie hobby:no:Moja siostra w zeszlym roku wsciekla jak osa chodzila, bo jej szanowny malzonek zamiast na jechac na wczasy wola sobie szafe pancerna na bron kupic. Taaa powiedziala ta, ktorej maz na sprzety sportowe co chwile kase wydaje, a butow pilkarskich na rozne nawierznie ma pol szafy, nie mowiac i innych elementach stroju pilkarskiego. Ostatnio chcial jechac na mecz realu,ale mu to z glowy wybilam bo sam bilet prawie 400zl kosztowal,a w jakiej kwocie zamknalby sie wyjazd to nawet nie chce myslec ;)

Aniez zazdraszczam wam tego zoo, my chcielsmy z Majcia do zoo jesienia jechac,ale sienie udalo. Jakby na miejscu bylo to by nas pewnie co tydzien ciagnela bo ona uwielbia wszelkie zwierzaki,ale najblizsze zoo w Gdansku...

Nata zdrowka dla dla Julenki. Po zwolnienie idz do pediatry, my jak bylismy ostatnio przy zapaleniu krtani na doraznej to nam powiedzieli,ze oni zwolnien nie moga dawac i tez musialam nastepnego dnia do pediatry jechac,ale juz bez Mai tylko z zaswiadczeniem i bez problemu dostalam zwolnieni.

Aniam,Soniu
oj ci malzowie to nas chyba uwielbiaja wkurzac, grr.Moj sie poprawil, chyba sie nie na zarty przestaszyl,ze go wymieniena lepszy model;-)

Elvie wspolczuje tej paskudnej historii z mbankiem. Mam nadzieje,ze sie wszystko wyjasni i zwroca wam pieniadze.

Filonka zdrowka dla Twoich mezczyzn a ty uwazaj na siebie!

Maonka jejku jak ta twoja ciaza szybko zleciala. Wlasnie sobie przypomnialam jaka niespodzianke ci Ala zrobila, ciekawe czy Leos tez z mamusia bedzie chcial sie wczesniej przywitac. U nas tez na topie sa pytania o siusianie na stojaco. Z kolei jesli chodzi o prace to Majka nieustannie sie pyta kiedy ona pojdzie do pracy bo ona tez chce skoro mama i tata chodza.

Monia moja zaba tez wierszyki miksuje, uwielbiam te jej wierszyki-zlepiaki.
Jak napisalas o tym,ze twoj D dziewczynki na konie zabral to sobie wyobrazilam Hanule na siodle, pewnie niedlugo beda was obie z Laura na konika namawiac :)

Ella zdrowka dla Was! Ja tez cieplolubna jestem i czasami sobie mysle, ze najchetniej bym sobie czasami z Maja posiedziala w domku gdy za oknem szaro i buro. w pizamkach bysmy sobie lezaly w lozku, wyglupiajac sie i czytajac bajki wiec leniu**** ile wlezie... ja sobie caly czas powtarzam oby do swiąt, bo pozniej to juz coraz blizej do wiosny :))))

Gosiu super,ze z nozkami M wszystko ok i, ze z Helenki taka silna dziewczynka :)

Wronia jak Wercia i Borysek, mam nadzieje,ze juz sa zdrowi? A ty na szkolenie sie chyba szykujesz?

Zielona moja kuzynka tak malej czesto powtarzala,ze pojdzie do kata jak jeszcze raz cos tam zrobi. Efekt jest taki,ze jak ja chce do kata postawic (a mala jest wyjatkowo niegrzeczna wiec z pewnoscia czesto jej to mowila) to sie po prostu z niej smieje. Wiec mowienie bez wyciagania konsekwencji to nie jest dobry pomysl.

Jeszcze raz zdrowka dla chorowitkow!!!

Zmykam do papierow bo troche sprawdzianow mam do przygotowania,a jeszcze wiecej do sprawdzenia, a pozniej na basen jedziemy.

Milej niedzieli.

Ostatnia edycja:
Zielona moja kuzynka tak malej czes to powtarzala,ze pojdzie do kata jak jeszcze raz cos tam zrobi. Efektjest taki,ze jak ja chce do kata postawic (a mala jest wyjatkowo niegrzeczna wiec z pewnoscia czesto jej to mowila) to sie po prostu z niej smieje. Wiec mowienie bez wyciagania konsekwencji to nie jest dobry pomysl.

Kittek, wczesniej juz pisalam, ze zastanawiam sie co to bedzie, jak juz w koncu pojdzie do kąta i ja to tylko rozbawi ;-) Wiesz, ja sobie wykoncypowalam, ze nie ma co jej stawiac w kąt skoro po zwroceniu uwagi czynu zabronionego zaprzestaje. Wiem, ze za jakis czas wraca do tego, ale i tak bedzie wracac, nawet jesli za kazdym razem w kacie ladowac bedzie.
A no i jeszcze jedno. Ja mlodej nie mowie, ze jesli cos bedzie znow robic, to pojdzie do kąta. Ja jej daje wybor: albo przestanie, albo kąt. Ona dokonuje wyboru.

Ostatnia edycja:
U nas kąt się sprawdza. Młoda tam na chwilę idzie, liczymy do 3, klaszczemy i może wyjść. Wychodzi z rykiem i od razu przychodzi się tulić, wtedy jej tłumaczymy i ona kiwa głową, więc teoretycznie rozumie;-) Oczywiście zanim ja tam damy prosimy by danej rzeczy nie robiła, liczymy do 3 i jak nadal robi to wówczas idzie do kąta. Mam nadzieję, że jasno napisałam, myśli dziś poskładać mi ciężko.

Hej, wlasnie jestem w Radomsku, takze zilona moge Ci pokiwac. Przedemna jeszcze dwie godz jazdy a juz mnie dupsko boli boza mna juz 5godz. Do tego zimno w pociagu. No ale jakos dam rade:-)

moja chodzi też do kąta...wchodzi tam z histeria i wychodzi z jeszcze większą...nie działa...

ale spróbuję karną pufę teraz....

tatuś walczy z H na górze w wannie, chce dziecku wymyć głowę...i co ? histeria oczywiście :baffled:

reklama
Witamy i my

Jako ze wolny weekend to byl rodzinny :-)

Wczoraj bylismy w figloraju z Tosi chrzestnym i jego Lenka i jakies dziecko wlepilo Tosce gume we wlosy a zauwazylismy dopiero dzisiaj, sama nie wiem jak to sie stalo i od rana mielismy akcje wyczsz gume. Pomoczylam olejem poczekalam i wyczesalam, robilam delikatnie a wycia bylo co niemiara.
Kurcze swoja droga w takich miejscach powinni pilnowac zeby dzieci z gumami nie wchodzily, przeciez to nawet dla bezpieczenstwa zujacego bo przy zabawie sie moze zakrztusic, ale rodzice nie mysla.

Teraz zaba spi od 18.30 bo mowila zmecziona jestem :-)

Co do histeri Toska tez potrafi, ale na nia dziala brak reakcji poprostu, ale ona to wieksza beksa jest z byle powodu placze w ciagu dnia ze 3,4 razy potrafi. Jak bylismy u Gosienki to bylam w szoku bo Helcia ani razu w ciagu 3 dni nie zaplakala a Toska o wszystko, pierdzielca idzie czasami dostac.

Filonka
uwazaj na siebie !!!!

Sonia
widze, że Ty tak sie boisz myszy jak moja babcia :-)

Nata zdrowka dla Julki :tak:

Milego wieczoru, na Master Chef lece :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry