reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
postanowiłam pisać sobie nie niebiesko, żeby ładniej było:) ile kasiorki mniej więcej wydajecie laseczki na dziecko, które już macie? wiadomo, ze róznie, trudno przewidzieć, ale tak klasycznie?

Powiem ci tak że nigdy tego nie liczyłam:baffled:
Wiadomo wszystko zalezy od budżetu domowego.
My nigdy nie załowalismy na dobre szczepionki a wiadomo to są koszty.
Jesli bedziesz karmic piersia to też zaoszczędzisz :tak:
My sie smiejemy że im dziecko starsze tym wydatków wiecej:-D

My sie smiejemy że im dziecko starsze tym wydatków wiecej:-D

Oj tak, to prawda. Jak to mówią małe dzieci mały problem, duże dzieci - duży problem... Z kasą to samo. I tak bedzie dopóki dziecko nie przestanie aż tak intensywnie rosnąć. A jak przestanie rosnąć to dojdą studia (stancje, dojazdy... ), wesele i... jest szansa że odsapniemy... tak długo aż się wnuki nam pojawią :-D;-)

Dziewczynki mam pytanie czy którejś z was maluszek leży główką w dół tak jak do porodu?? I czy czujecie przez to rzadziej ruchy?? Bo ja mam takie wrażenie że jak zuzia leżała w poprzeg to bardziej ją czułam , mocniej i częsciej a odkąd się przekręciła to nie czuje jej tak intensywnie.

Moja leży główką na dół a buzie ma skierowaną do mojego prawego boku. Nóżki ma schowane pod moim prawym żebrem i to jest to co najczęściej czuję - wciskanie pod żebro :tak: Nie jest to zbyt przyjemne, zwłaszcza jak prowadzę samochód i nie mogę zmienić pozycji, a prowadzę prawie każdego dnia. Wolałam kopniaczki na początku 20 tc - wtedy było to jak smyranie piórkiem, teraz przewala mi się tam 1,5 kg dziewuchy :-)
Moje dziecko od początku było i jest mało ruchliwe, wszystkie badania pokazują jednak że jest zupełnie zdrowa.

Wczoraj lekarz sprawdzał mi na usg dopplerem dokładnie przepływy krwi w tętnicach w mózgu i pępowienie żeby upewnić się, że nic ich nie blokuje i dziecko jest dobrze dotlenione (słabe dotlenienie mogłoby powodować mniejszą ruchliwość).
My już w krakowie jesteśmy i tu mam neta w hotelu ale pewnie nie dam rady przeczytac wszystkiego : może jakieś streszczenie ?:-D:-D

Aniam wizytujesz gród Kraka i nic się nie chwalisz? Do kiedy zostajesz?

Moja leży główką na dół a buzie ma skierowaną do mojego prawego boku. Nóżki ma schowane pod moim prawym żebrem i to jest to co najczęściej czuję - wciskanie pod żebro :tak: Nie jest to zbyt przyjemne, zwłaszcza jak prowadzę samochód i nie mogę zmienić pozycji, a prowadzę prawie każdego dnia. Wolałam kopniaczki na początku 20 tc - wtedy było to jak smyranie piórkiem, teraz przewala mi się tam 1,5 kg dziewuchy :-)
Moje dziecko od początku było i jest mało ruchliwe, wszystkie badania pokazują jednak że jest zupełnie zdrowa.

JAKBYM O SWOJEJ MARGOLCE CZYTAŁA:-D

wiec te wszytkie male bździągwy tak maja ze prawe zebro mamy to jest to, co dziewczynki lubia najbardziej:-D

kochane agi z okazji waszego świeta wszytkiego najlepszego i duuuuuuzo radosci, jeszcze wieeeeeeecej uśmiechu i tyyyyyyyyyyyyyyyyyle pączków każdego dnia :-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

postanowiłam pisać sobie nie niebiesko, żeby ładniej było:) ile kasiorki mniej więcej wydajecie laseczki na dziecko, które już macie? wiadomo, ze róznie, trudno przewidzieć, ale tak klasycznie?

Nasze dziecię nie żywiło się mlekiem modyfikowanym i miesięcznie szło ok 300 zł, odpowiednio więcej jeżeli akurat szczepionka była.

Witajcie.
Jakies pare chwil temu wrocilam ze szpitala-bylam od wtorku,wyszlam bo na razie i tak nic nie mozna zrobic.U nas nie jest za ciekawie :-(....Musze dojsc do siebie chwile i potem sie odezwe.
Mam nadzieje,ze z Wami wszystko ok,nawet sie nie staram nadrabiac wpisow.

No nie, coś ostatnio coraz więcej brzuszków z jakimiś problemami. Trzymaj się kochana.

reklama
Ja tyż mam zły dzionke dzisiaj:wściekła/y:w sumie samopoczucie dobre a to najważniejsze ale przypałętał się inny problem:-(A mianowicie koszt naprawy samochodu-wczoraj odstawilam auto do warsztatu a dziś telefon mechanika zwalił mnie z nóg . Koszt naprawy naszego złomowca to najmarniej 800 zł:wściekła/y:I to tylko za naprawę najważniejszych rzeczy....poryczałam się na maxa i tak zleciało mi pół dnia, bo ja już nie wiem skąd na to wszystko kasę brać mamy:baffled:a zawsze coś i nie ma szans żeby coś zaoszczędzić, no i jeszcze koszty wynajmu mieszkania...Dobrze że rozłożyłam wydatki Antosiowe i z grubsza już większość mam:no:
Na dodatek pokłóciłam się telefonicznie z P. i wydarłam na niego jakby to on specjalnie zepsuł auto :shocked2:goooopia baba ze mnie:dry:

z bardziej pozytywnych rzeczy to to że zrobiłam dziś porządek w Antosiowym pokoiku. Kołyskę "ubrałam" i wygląda słodko, ciuszki leżą już poukładane w komodzie ...czekam jeszcze na kuriera z pościelą, ale już dziś chyba nie zawita

oj skąd ja to znam my też mieliśmy w tym miesiącu niezłe niezaplanowane wydatki musieliśmy zapłacić za akt notarialny 700 zł + niespodziewanie pękła nam sprężyna z przodu samochodu i też kosztowało nas to tylko 600 zł.. Też się zastanawiam czasami skąd wziąć tyle pieniędzy tym bardziej że mój mąż nie ma wypłaconych pieniędzy jeszcze za listopad i od kliku miesięcy żyjemy tylko z mojej pensji i wyciągamy to co było odłożone że tak powiem na czarną godzinę. :wściekła/y:

gosienkag76 SUPERRRRRRRRR tekst !!!!

olapolap mi się bradzo podoba imię Łucja

karola ja na twoim miejscu nie jechałabym na to wesele - powiedz mu że jak chce to niech jedzie sam bo ty się źle czujesz i lekarz zabronił ci tak dalekich podróży i już.
Mój mały właściwie 85% czasu leży sobie w poprzek na boczku.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry