reklama

Lipcowe Mamusie 2010

À to moze u nas tylko ta firma sprzedaje ale zaloze sie ze inne tez maja.jak mowilam sprobuje jej sama ugotowac.zobaczymy czy rowniez bedzie jej smakowalo.

Musze to moje dziecie pochwalic taka fajna i grzeczna ostatnimi czasy.kiedys bylo zupelnie inaczej.nieraz wylam razem z nia...

reklama
hej,
ale napisałyście, skąd wy na to czas bierzecie, ja nie mam czasu nawet czytać...dziś dzień z mężusiem:) a wczoraj do znajomych nas wywiało! Upiekłam dziś bananowca (polecam stronkę kwestiasmaku.com) i wyszedł super:D Mała coś lekki katarek, nie wiem czy przeziębiona czy na zęby, a na dziąśle pojawiła się mała milimetrowa biała kropka!
Co do jeżdzika to ja bym jeszcze poczekała, dzieci najbardziej lubią proste zabawki, my postawimy na pałąk z zakładanymi kółkami i magiczne klocki z fisher prica chyba! Proste zabawki, ale mała i tak najwięcej radości czerpie z grzechotek w tej chwili:)

Ostatnia edycja:
No ten czas to tak wiadomo-między jedną robotą a drugą:-)i Małżonek dziś jest, więc trochę luźniej. Gorzej będzie, jak wrócę do pracy.

Dziewczyny, jesli któraś używa pampers premium care, to w Carrefour niecałe 42 zeta teraz stoją. My używamy na noc i na wyjścia, a tak normalne pampki. Te białe są super-cieniutkie i mega chłonne. I tak naprawdę nie drogie-kupowałam tańsze, ale albo jest mniej sztuk, albo trzeba częściej zmieniać. Największa porażką były bella happy-mega wielkie i nie chłonne.
Teraz kupuję 4, ale one są ciut za duże,a 3 za małe...

A witaminę D dajecie w kroplach czy kapsułkach?ja z tych wygodnych-kapsułki zapodaję. Teraz w aptekach zyskaj zdrowie 9,90 (d-vitum). Czasem bywają tanio bobik (nowość jaka), najdroższe są vita D. A vigantol wycofany chyba nadal, a tak w ogóle to krople na receptę...
Nie chce mi się bawić w odmierzanie kropli na łyżeczkę, więc kapsułki górą:-)Moja Zuza lubi witaminkę. I wyciąganie gili z nosa fridą:-D Już wykąpana leży w łóżeczku-łapie sen.

Witam wieczorową porą:)
Mała terrorystka śpi wreszcie ale pewnie znów przez całą noc co jakiś czas trzeba będzie do niej biegać:(
My dziś się wybraliśmy do rodziców na obiad (60 km od Wawy). Pola jak zwykle odstawiła płacz na widok babci jakby ją pierwszy raz widziała ale później na szczęście już się przyzwyczaiła i było dobrze:)

Eijf u nas też była marchewka z ziemniaczkiem Hipp ale małej warzywka coś nie podchodzą choć na zmianę z brzoskwinią nawet pół słoiczka zjadła:)

Joaszka my zużyliśmy jedno opakowanie pampers premium care, które Pola dostała w prezencie. Rzeczywiście są fajne i bardzo cienkie. Na codzień używamy zwykłych pampersów i nawet z M się śmieliśmy, że jak się pupa Poli przyzwyczai do premium to będzie kłopot:))). Chcemy jeszcze wypróbować pampers clean and play, bo koleżanka mówiła że są całkiem w porządku a są sporo tańsze od zwykłych pampków

To fakt ,slep&play są tańsze, ale ciekawe jak wyjdzie po przeliczeniu liczby sztuk w opakowaniu,i częstotliwości zmieniania...Fajne są w rossmanie, babydream, 20 zł, ale jest 40 szt. trzeba częściej zmieniać, więc nie wiem, czy to wychodzi tak taniej..Generalnie poluję na promocję pampersów i na zmianę białe i niebieskie idą.
Jeśli zaś chodzi o wkładki laktacyjne polecam chicco.
Wszędzie tam, gdzie dziecko
Jak dla mnie rewelka!super chłonne i nie drażniące.Nie lubię jak mnie coś uwiera albo do cycków się przykleja, jak w bella mama na przykład. Fakt, tanie nie są, ale ostatnio 120 szt za 55 zł kupiłam.Fajne są jeszcze Lansinoh
http://www.lansinoh.pl/DisposableInfo.php

teoretycznie tak, ale ja tam wolę mieć wszystko w jednym wątku. czytam posty i widzę co, kto i gdzie, a tak to trzeba z tematu na temat...Jakoś nie przemawia do mnie rozdrabnianie na wiele wątków (karmienie, zakupy itp.), tym bardziej, że oprócz pisania na dany temat pojawiają się tematy poboczne...no ale co kto lubi:-)

Na Lipcówkach też na początku wszystko było w jednym miejscu, ale jak się dużo osób zrobi, nie dasz rady ogarnąć... Po prostu robi się taki miszmasz po jednym dniu, że nie wiesz, co i komu odpowiedzieć. A tak to jakiś schemat przynajmniej jest, no i zawsze można ominać te tematy, które cię nie interesuję :) Ja np, szerokim łukiem omijam wątek "pierwszy raz...", bo jak sobie poczytam to mi się wydaje, ze Radek upośledzony jest, a potem się w łeb stukam i mówię do siebie: "ku..a, życie to nie zawody..." :) Nie znoszę porównywania i już :) Poza tym czasem potrzebujesz coś znaleźć, jakąś fotkę, jakieś info o jedzeniu, albo o zakupach - i jak to zrobić, mająć do przejrzenia 3600 stron wątku??? :D:D:D

a teraz to było ze słoiczka?bo ja właśnie chcę marchew z ziemniakiem, ale w słoiczku nie widziałam...jakiej firmy?
nastawiałam się, że ugotuję sama, ale nie mam ani blendera, ani miksera....zakupię, ale nie w tym m-cu, więc słoiczek byłby mi na rękę

Dziękujemy za miłe słowa:-)Oczka i wszystko ma po tatusiu.po mnie tylko cipkę:-)

joaszka, Hipp robi marchewkę z ziemniakiem HiPP: Młoda marchew z ziemniakami, jeszcze chyba Humana

À to moze u nas tylko ta firma sprzedaje ale zaloze sie ze inne tez maja.jak mowilam sprobuje jej sama ugotowac.zobaczymy czy rowniez bedzie jej smakowalo.

Musze to moje dziecie pochwalic taka fajna i grzeczna ostatnimi czasy.kiedys bylo zupelnie inaczej.nieraz wylam razem z nia...

eijf, w Polsce Nutricia operuje marką Bobovita :) I nie ma w ofercie marchewki z ziemniakiem :D

A tak ogólnie, to nie sądzę, aby któraś z dziewczyn miała coś przeciwko waszemu udzielaniu się we wszystkich wątkach...

Witajcie

Patrzę, że z Ciebie ranny ptaszek kropa:-)Ja dziś musiałam wcześnie wstać-zaraz jadę do ZUS po zaświadczenie o okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego, a potem Urząd Pracy-rejestracja do bezrobocia:-(na szczęście tylko do lutego, ale zawsze jakaś kaska wpadnie

Co do tych wątków o jedzeniu/zakupach/foto itp. to chyba mnie przekonałaś....Może, rzeczywiście, jak dużo osób będzie pisać, to ciężko będzie się połapać i odszukać potrzebne info...

Życzę miłego dnia i do usłyszenia:-)

O widzę, że będę miała z rana kogo czytać :-D Ranne ptaszki są :-)
Joaszka- ja też podaję kapsułki. Akurat mam vita D, bo jakaś promocja gdzieś tam była. Już mi się kończą, mam chyba jeszcze 2 więc dzisiaj idę zakpuić. Moja też lubi witaminy i fridę. Z fridą sotatnio jest problem, bo łapie za wężyk i ciągnie... Trzeba się nagimnastykować, żeby coś zrobić.
Joaszka a ja jak chcę siedzieć w domu i wychowywać dziecko, to raczej nie mogę się rejestrować? Bo chyba to nie miałoby sensu, musiałabym odrzucić każdą ofertę pracy, a to później już się tak nie da ? Kurcze, przydałaby się kasa, a póki co nie mogę iść do mopsu bo będą liczyć moje zarobki (miałam umowę do porodu)...
sasanka- oby mamie się nic nie stało. Na wszelki wypadek zdrówka dla Niej ;-)

Ja teraz testuję pampkiz rossmana i lidla. Teściowa przywiozła... Ogólnie chyba wg mnie najlepsze są pampersy, bo są miękkie. No i ta cała reszta wydaje się być mniejsza... Teraz też będę przechodzić na 4, ale mam pełno takich różnych niedobitków 3 i muszę wykorzystać.
eijf- ja też zauważyłam, że teraz dzieciaczki więcej rozumieją, i są takie bardziej kontaktowe, wcześniej tylko płaczem mogły oznajmiać, że coś jest nie tak. Ja to nie lubiłam spacerować z niuśką, bo jak ją brałam na cyca w parku to nie dało się odłożyć do wózka, bo był taki wrzask... Teraz jest o niebo lepiej, śpi w wózku, albo ogląda sobie świat. Płacze już tylko jak ją chyba coś boli.

Ja to chyba raczej nocny marek, niż ranny ptaszek :D Niestety, moje dziecko ma gdzieś mój tryb życia: zasnął wczoraj o 22.30, ok. północy zaczął tak przeraźliwie płakać, ze musiałam rozbudzić, rozśmieszyć i dać herbatki na sen ;) G...no pomogła, wstał jak nigdy o 5-ej, przekładałam co 15 minut to dospał do 6.30, potem wstał, zjadł śniadanie i od razu zasnął. Myślę sobie, pośpi chociaż do 9-ej, a tu zonk: 7.30, a on nawija :( Poleżał do 8.30 w łóżeczku, jeszcze raz zjadł śniadanie, jakby o tym o 6.30 nie pamiętał, a teraz się przewalił na macie na brzuch i coś kombinuje :)

reklama
hej,
Basia nadal katarek, biedaczka budziła się co chwilę w nocy i wylądowała z rodzicami w łózku:( Myślę czy ją wziąść do lekarza, ale boję się by nic większego nie złapała...
Ja podaję devikap kosztuje 3 zł na recepte i nie ma problemu wkropic 1 kropli do buzki, a czasem dostaje dwie lekarz tak kazał dawkować:) A zawsze oszczędność. Z pieluch mieliśmy juz Pampersy, Dadę, Bella Happy, Huggies. Bella jest do d... ale dostalam dwie wielkie paczki wiec zuzywam. Jedyne co maja lepsze rozmiary. Huggies tez ok:) I Basi wszystkie 3 pasuja, a 3 pampka robi jej sie ciasna, a 4 za duza, wiec mimo ze pampersow uzywamy najwiecej to maja najgorsza rozmiarowkei smierdza (ten granulat)!
Co do inych watków (jedzenie, zdjecia itp) to tez proponuje by w nich pisac, tylko w tych co sa a nie zakladac nowe, chyba ze jakis nowy temat. Bo ja wczoraj zrobilam wielkie oczy jak zobaczylam 8 stron zapisnaych. Przy malej nie ma czasu na czytanie wszytskiego i odpowiadanie kazdemu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry