reklama
elifit
Moderatorka
Pola przeszła mi temperatura. Aż tak wysokiej nie miałam. Stan podgorączkowy ale piersi nadal tkliwe.
Mój mąż za to odwrotnie. Za dużo by chciał zrobić a tu tylko 24 h. Ogólnie jestem zadowolona z mojego pana złotej rączki ale nie lubię jak mi potem marudzi że zmęczony że nie ma czasu na przyjemności (czytaj siłownia i ps3). A kto mu każe robić wszystko naraz? Bo ja nie
Mój mąż za to odwrotnie. Za dużo by chciał zrobić a tu tylko 24 h. Ogólnie jestem zadowolona z mojego pana złotej rączki ale nie lubię jak mi potem marudzi że zmęczony że nie ma czasu na przyjemności (czytaj siłownia i ps3). A kto mu każe robić wszystko naraz? Bo ja nie
darunia0712
Fanka BB :)
Venus, ja jestem z okolic Ostrowa, ale rodziłam w szpitalu w Ostrowie 
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
dzięki za odp odnośnie startu porodu, czyli jest nadzieja, że w dzień też może wziąć
ja mam 2 porody, które rozpoczęły mi się parę minut po północy,
więc generalnie jak w nocy wstaję na sikanie np o 2 to już jestem zrezygnowana, że to "nie ten dzień"
a przecież może być różnie.
..wróciłam do posta poli z października, gdzie pisała, że ciąża trwa 266 dni od owulacji.. no więc mi wypadałby poród 27.07 czyli jutro.
Data z usg genetycznego już mi przeleciała tydzień temu.. wg OM to wtorek 29.07
dzisiaj młody wyjątkowo spokojny, aż go musiałam stymulować i poleżeć, żeby policzyć ruchy.. ale wyszło ok.
Ja natomiast nerwowa.
Venus chyba każda z nas przygotowuje się na scenariusz, że samo się zacznie.. ja dzisiaj uświadomiłam mężowi,że jak nic
nie będzie to trzeba z końcem tygodnia / początkiem przyszłego kierować się do szpitala.. na co wielkie oczy zrobił, że
przecież do tego czasu na pewno się urodzi.. no ja już nie jestem taka pewna.
Katka no to dawaj, dzisiaj rodzimy! ja też nie muszę czekać do jutra
z preparatów na blizny ja polecam KELO-COTE sprowadzany ze stanów, do kupienia w kilku miejscach.. najlepiej wysyłkowo
kelo-cote (tu można kupić)
Blizny mogą odmienić życie | Ekopharm (tu są foty przed i po)
stosowałam go u mojej córci na ranę szytą na policzku i nie ma śladu...!!!
generalnie nakłada się go 2 x dziennie - rano i wieczór, on tworzy przezroczysty opatrunek, który oddziaływuje na ranę cały dzień.
Nie trzeba masować, ciągnąć - nic z tym robić, tylko nałożyć, jest elastyczny, nie przeszkadza.
Do ran po cc poleca się największą tubę - starczy na długo bo bierze się go odrobinę.. Generalnie to oryginał Dermatixu, który
jest popularny we Francji, potem przyszedł do Polski, ale oryginalna formuła pochodzi z USA.
Są jeszcze plastry Sutricon ,ale cenowo wychodzą drożej, starczają na krócej, a metoda działania ta sama.
Żele sylikonowe w cenie 30 zł to niestety lipa.
Dobrym produktem jest jeszcze NO-SCAR z macicy perłowej, ale jego skuteczność zależy od włożonej pracy, trzeba masować
bliznę wmasowując krem, najlepiej 3 x dziennie przez ok pół roku.
Contractubex też powinno się wmasowywać! wtedy podnosi się skuteczność. Na bazie cebuli, ale wyniki ma dobre, tylko to masowanie...
więc generalnie jak w nocy wstaję na sikanie np o 2 to już jestem zrezygnowana, że to "nie ten dzień"
..wróciłam do posta poli z października, gdzie pisała, że ciąża trwa 266 dni od owulacji.. no więc mi wypadałby poród 27.07 czyli jutro.
Data z usg genetycznego już mi przeleciała tydzień temu.. wg OM to wtorek 29.07
dzisiaj młody wyjątkowo spokojny, aż go musiałam stymulować i poleżeć, żeby policzyć ruchy.. ale wyszło ok.
Ja natomiast nerwowa.
Venus chyba każda z nas przygotowuje się na scenariusz, że samo się zacznie.. ja dzisiaj uświadomiłam mężowi,że jak nic
nie będzie to trzeba z końcem tygodnia / początkiem przyszłego kierować się do szpitala.. na co wielkie oczy zrobił, że
przecież do tego czasu na pewno się urodzi.. no ja już nie jestem taka pewna.
Katka no to dawaj, dzisiaj rodzimy! ja też nie muszę czekać do jutra
z preparatów na blizny ja polecam KELO-COTE sprowadzany ze stanów, do kupienia w kilku miejscach.. najlepiej wysyłkowo
kelo-cote (tu można kupić)
Blizny mogą odmienić życie | Ekopharm (tu są foty przed i po)
stosowałam go u mojej córci na ranę szytą na policzku i nie ma śladu...!!!
generalnie nakłada się go 2 x dziennie - rano i wieczór, on tworzy przezroczysty opatrunek, który oddziaływuje na ranę cały dzień.
Nie trzeba masować, ciągnąć - nic z tym robić, tylko nałożyć, jest elastyczny, nie przeszkadza.
Do ran po cc poleca się największą tubę - starczy na długo bo bierze się go odrobinę.. Generalnie to oryginał Dermatixu, który
jest popularny we Francji, potem przyszedł do Polski, ale oryginalna formuła pochodzi z USA.
Są jeszcze plastry Sutricon ,ale cenowo wychodzą drożej, starczają na krócej, a metoda działania ta sama.
Żele sylikonowe w cenie 30 zł to niestety lipa.
Dobrym produktem jest jeszcze NO-SCAR z macicy perłowej, ale jego skuteczność zależy od włożonej pracy, trzeba masować
bliznę wmasowując krem, najlepiej 3 x dziennie przez ok pół roku.
Contractubex też powinno się wmasowywać! wtedy podnosi się skuteczność. Na bazie cebuli, ale wyniki ma dobre, tylko to masowanie...
Szczęśliwa mamuśka
Zaangażowana w BB
ELIFIT fajny mąż złota rączka,ale jak widać też marudzi he :-) mój mąż wszystko zrobi,ale w swoim męskim czasie:
Ale mam girki spuchnięte a to dopiero 12
MAGDALENKA ja używałam no-scar bardzo dobry smarowałam bliznę na czole u córki.

Ale mam girki spuchnięte a to dopiero 12

MAGDALENKA ja używałam no-scar bardzo dobry smarowałam bliznę na czole u córki.
Ostatnia edycja:
Dobry, albo nie dobry....
Od wczoraj mam zgagę giganta. Dzisiaj znowu przywitałam rano białego przyjaciela, mam mega ataki kaszlu od podrażnionego gardła i zaraz mi przełyk wypali. Nic nie pomaga :-(
Katka łączę się w bólu, też coś kiepsko sypiam. Tylko ja potem nie muszę starszaka ogarniać, to egzystuję sobie rano. Ale z powodu nie wyspania nie mam na nic ochoty
I nie no puszczę Cię dziołszka, ino potem znajdę
Magdalenka, to jak 266 dni, to ja rodzę dzisiaj. Wg genetycznego też by wyszło na dzisiaj. A z wyliczeń gina poprzedniego niby 29.07. No zobaczymy ;-)
Michalina jak tam?
Od wczoraj mam zgagę giganta. Dzisiaj znowu przywitałam rano białego przyjaciela, mam mega ataki kaszlu od podrażnionego gardła i zaraz mi przełyk wypali. Nic nie pomaga :-(
Katka łączę się w bólu, też coś kiepsko sypiam. Tylko ja potem nie muszę starszaka ogarniać, to egzystuję sobie rano. Ale z powodu nie wyspania nie mam na nic ochoty

I nie no puszczę Cię dziołszka, ino potem znajdę

Magdalenka, to jak 266 dni, to ja rodzę dzisiaj. Wg genetycznego też by wyszło na dzisiaj. A z wyliczeń gina poprzedniego niby 29.07. No zobaczymy ;-)
Michalina jak tam?
elifit
Moderatorka
No ja używam contratubex u syna na kolano już kilka miesięcy i wmasowywuje i nie widzę dużej różnicy.
Na blizne po pierwszym cc nie używałam nic i była piękna ale teraz na pewno będzie grubsza.
Na blizne po pierwszym cc nie używałam nic i była piękna ale teraz na pewno będzie grubsza.
Ostatnia edycja:
Katka***
Hmm... 266 dni od którego momentu??? Ee nakręcamy się
Wstało to moje nieszczęście, zjadł śniadanie, pomarudził i zajął się trochę Natalką. Skorzystałam i posprzątałam salon.
Bellina ja się ciebie boję więc nie rodzę
Michalina - co u ciebie??
Lilla - zawsze czytam :-) hehe ja pamiętam twoją akcję z porodem
Aaa moje modły zostały wysłuchane i w poniedziałek facet montuje szafki w łazience :-) na fronty trzeba będzie poczekać ale najważniejsze że zawiesimy umywalki :-) i schowam moją małą drogerię ;-)

Wstało to moje nieszczęście, zjadł śniadanie, pomarudził i zajął się trochę Natalką. Skorzystałam i posprzątałam salon.
Bellina ja się ciebie boję więc nie rodzę

Michalina - co u ciebie??
Lilla - zawsze czytam :-) hehe ja pamiętam twoją akcję z porodem

Aaa moje modły zostały wysłuchane i w poniedziałek facet montuje szafki w łazience :-) na fronty trzeba będzie poczekać ale najważniejsze że zawiesimy umywalki :-) i schowam moją małą drogerię ;-)
Ostatnia edycja:
Szczęśliwa mamuśka
Zaangażowana w BB
Ja też troszkę sprzątałam teraz mąż jedzie z odkurzaczem
Siedze na tarasie i o dziwo mam skurcze co 3 równe godziny
no ale tak jak wspomniała koleżanka wyżej bez nakręcania ha
A propo blizn itp to mam brzuch caly w bliznach po corce i smarowałam wszystkim i troszkę się wybieliły..ale teraz mam kolejne ha

Siedze na tarasie i o dziwo mam skurcze co 3 równe godziny

A propo blizn itp to mam brzuch caly w bliznach po corce i smarowałam wszystkim i troszkę się wybieliły..ale teraz mam kolejne ha

reklama
darunia0712
Bellina, a stosujesz coś na zgagę? Ja piłam Gaviscon w płynie. Nie raz mi życie uratował, bo inaczej noc zawalona. Miałam tak silną zgagę, że powodowała u mnie wymioty. No, ale ja miałam trochę więcej do noszenia, także ucisk na żołądek był większy (6 kg same dzieci, to robi swoje).