reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Cześć dziewczynki, czy macie jakiś sposób na zgagę, bo chyba oszaleję, od poniedziałku non stop. A maluch też ma ciągle czkawkę i brzuszek podskakuje, ale to podobno dla dziecka nie jest nieprzyjemne. U mnie śliczna pogoda, słoneczko, cieplutko. Przesyłam ciepłe pozdrowionka!!!:-D

reklama
na zgage to taki domowy sposob - mleko... tylko nie zawsze na dlugo dziala a mleko tez trzeba w odpowiednich ilosciach (poprostu nie przesadzac, pic normalnie) ale jak ci nie pomoze to pojdz do apteki to sprzedaja takie mleczko i kobiety w ciazy tez to moga pic. Pogdaj z farmaceuta to ci doradzi.

Mi tez brzuszek skacze i to najczesciej jak klade sie spac wiec o zasnieciu moge zapomniec..... teraz tez podskakuje:baffled:

Cześć dziewczyny! U mnie pogoda troche dziwna raz pochmurno i pada a raz wyjrzy słoneczko na chwile, ja ciagle bym płakała z byle powodu. Po wczorajszej wizycie troche się przestraszyłam że zostało mi dwa tygodnie a ja nic w domku uszykowane do małaej niema, dzisiaj ide na ostatnie zakupy a w piątek przywoże łóżeczko i rzeczy do małej bo są u rodziców, mam nadzieje że mała poczeka aż wszytko bedzie gotowe bo na mojego M nie moge liczyć, i tak jest przerażony tym że to może być już niedługo. Jeszcze mam tyle do zrobienia mam nadzieje że wszytsko ogarne w 2 tygodnie. a co do zgagi to ja mam ja codziennie i nic nie pomaga i musze jakos przeczekać. Mam cos własnie z apteki dla kobiet w ciąży ale nie moge brać bo wypłukuje żelazo z organizmu a ja mam itak go niewiele. Pozdrawiam!

mpel Ja tez polecam Rennie owocowe, bo miętowe to przynajmniej dla mnie nie jest za dobre:no:
aneta23 chyba z tą Twoją wagą to nic strasznego, ja słyszałam ,że może sie tak zdarzyc że waga leci w dół, u mnie niestety cały czas do góry
wszystkie chorowitki wracajcie do zdrowia, ja nie jestem chora ale jak byłam na poczatku ciąży to mleko z czosnkiem i miodem mi bardzo pomogło, wiem że brzmi ohydnie ale skutkuje.

A co do słodyczy dziewczynki to ja zawsze je lubiłam nawet wołaja na mnie "ciasteczkowy potworek" początek ciąży nawet jednego ciastka nie zjadłam, teraz jem ale mało, za to lody mi podchodzą, a nigdy nie przepadałam za nimi.
A w nocy nie mogę spać oglądam filmy do 2-3 w nocy, nie podjadam za to ale często piję mleko bo tez zgaga mnie męczy, a pózniej śpię do 10, i co dziwne w ogóle nie kłade sie na drzemki w dzień, ani razu mi sie nie zdarzyło położyć się, każdy mówi,że to dziwne

Ostatnia edycja:
Hallo.....
Dopiero poludnie a ja juz mam dosyc :sorry2:
Kuba drze sie odkad otworzyl oczy, nic mu nie pasuje......Udusze go chyba :wściekła/y: Mam nadzieje ze teraz zasnie, bo jak nie to nie ręcze za siebie.....
Na szczescie wieczorem M juz bedzie.....ale zapowiedzial ze szykuja sie kolejne wyjazdy - 2 w pazdzierniku, w listopadzie i grudniu - jego tez udusze :baffled:

Widze dziewczynki ze sporo z Was ma problem z podjadaniem :-D Ja raczej wszystkiego z umiarem, slodyczy tez.....w nocy nie ma mowy o jakimkolwiek podjadaniu......Tyle ze ja wiem ze mi ciezko zrzucic kazdy kilogram, wiec musze uwazac.
Jak mam ochote to oczywiscie sobie nie odmawiam....tyle ze wszystko w granicach rozsadku...

Witam kobitki, oj widze ze to nie tylko ja jestem sama z obsesja na temat slodyczy, normalnie nie wiem co sie dzieje, ale w nocy nie podjadam, na szczescie, bo pewnie wygladalabym tragicznie, tym bardziej ze przed ciaza mialam lekka nadwage, wiec staram sie przytyc jak najmniej zeby to potem latwo zgubic.
izka_sz ja tez dzis chyba skrece lozeczko, musze zobaczyc jak wyglada juz zlozone, tylko Ty sie tam nie przemeczaj za bardzo, naprawde nie masz co liczyc na pomoc meza???
A slyszalam ze jak ma sie zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo geste i dlugie wlosy, ale ile w tym prawdy to nie wiem....

dzien dobry:tak:

Anetko: wiem doskonale co czujesz dzisiaj. Moj Söni tez oid samego rana tylko sie wydziera. Ot tak sobie. Bet powodu. Pewnie zeby glos pocwiczyc. Nic mu nie pasuje w dodatku. A ze na dworze leje to go z domu wyrzucic na spacer nie moge. Zamknelam sie w sypialni i probowalam przespac, to stal przed drzwiami i glowa w nie walil. Bo dlaczego on ma siedziec z dziadkami, jak moze obudzic mame.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To chyba prawda, zue w czasie deszczu dzieci die nudza.

reklama
Anetko to dzis lepiej do ciebie sie nie zblizac bo wszystkich dusic chcesz:-)... Bedzie dobrze:-)

TajchiAle jak waga w dol leci to szpital stoi otwartumi drzwiami, bo mi to lekarz powiedzial jakis czas temu jak przyszlam do niego i na jego wadze wyszlo 2 kg mniej niz przy ostatniej wizycie, jak by doszlo do 5 kg w dol to on bez gadania mnie zamyka.

izka_sz
no wlasnie ty sie zabardzo nie przemeczaj bo napewno maluch nie bedzie czekac az wszystko przygotujesz:p

Co do podjadania to mi sie w nocy nie zdrza (no moze dzis ale to dla tego ze caly dzien nic nie jadlam i apetyt dopiero przyszed w nocy - choroba to ciezki przeciwnik) jednak co do slodyczy to bywaly dni ze nie modlam beznich zyc a w inny na nie patrzec - ale tez nie wszystkie slodycze ale tylko te wybrane:-D

Do góry