reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Witam wszystkie listopadowe Mamusie :)

Bardo długo nic tu nie pisałam... Powodem jest fakt, że podjęliśmy z mężem decyzję o przeprowadzce do Norwegii. Mieszkamy już w Kristiansand i jest tu bardzo pięknie. Nasz maluszek ma się dobrze. Przed wyjazdem poszliśmy na usg i zrobiliśmy szczegółowe badania naszemu Maluszkowi. Okazało się, że jest zdrowy - na taką wiadomość tylko czekaliśmy!! W 15 tyg. miał 9 cm. Kolejną wizytę mamy 20.VI. w Polsce. Mam nadzieję, że wtedy będzie już można zobaczyć płeć naszego Maluszka. Z wielką niecierpliwością , każdego dnia czekam, aby poczuć pierwsze Jego ruchy... Jednak jeszcze Maleństwo nie kopie... Ale to tylko kwestia czasu...
Pozdrawaim jeszcze raz wszystkich bardzo serdecznie i życzę zdróweczka dla Mamuś i Maluszków.

reklama
mi tez waga stoi w miejscu, a brzuszek wychodzi powoli. Ale ja tez tak mialam w pierwszej ciazy, a potem szok nagle waga tylko w gore i gore:szok:

ale jesli jesz normalnie to nic sie nie przejmuj wszystk jest ok, dzidzia odzywia sie tez twoimi zapasami. Wiec pamietaj zebys nie w padla w bledne kolo, ze musisz jesc wiecej zeby waga ci podskoczyla, bo potem ci sie to odbije. Jedz normalnie, zdrowo i nic sie nie przejmuj. My matki i tak sie przejmujemy ale musimy starac sie przejsc przez ciaze spokojnie, zeby dzidzia tez sie nie stresowala. Pamietaj ze jestescie teraz jednoscia i dzidzia tez czuje jak sie denerwujesz, wiec glowa do gory:-)

zrob sobie jakas przyjemnosc i mysl o tym co dobre z takim duzym :-) na twarzy, to moze dzidzius tez bedzie sie smial:laugh2:

Cześć dziewczyny! pogoda się trochę zmieniła i zrobiło się chłodniej to nawet lepiej przynajmniej jest czym oddychac. Co do wagi to przed ciążą ważyłam 72 kg a teraz stoi na 68 kg i nieraz skacze w góre do 70 a potem spada biore witaminy i kwas foliowy i jem normalnie. Lekarz mówi że nieraz tak jest ale dopóki maleństwo się rozwija dobrze i rosnie to mam się nie denerwować a i tak prędzej czy poźniej przybeda kilogramy tak niewięcej koło 20 tyg. Zobaczymy! Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Ja do przodu już 4kg, ale moja kumpela w tym samym miesiącu przybrała 0.5 kg więc reguły nie ma. Mnie się wydaje, że im mniej tym lepiej a dzidzia i tak swoje wyciągnie!!! Organizm sam sobie wszytko wyreguluje więc sie nie przejmuj!

Witajcie dziewczynki!
Troche mnie nie było i czeka mnie tyle czytania;-):tak:Ja nadal na delegacji w Niemczech.Pracy ogrom, po 10godzin w robocie... Na szczęście czuję się dobrze i jutro już wracam. Rosnę i rosnę a tu nie wiedzą o ciąży( tzn chyba się domyślają ale nikt sią o nic wprost nie zapytał:-)). mam nadzieję, że w sobotę znajdę chwilkę i przeczytam wszystko:-)
Co do wagi to przed ciążą ważyłam w porywach do 48 kg, na samym początku nie mogłam patrzeć na jedzenie i schudłam do 46 a teraz znowu 48kg.
Miłego dnia życzę.

Ostatnia edycja:
Witam, mam male pytanko do Was, robila moze ktoras z was badania na toksoplazmoze??? bo ja tak, zaplacilam 50zl, i dostalam wydruk taki jak przy poprzednich badaniach, nic nowego tam nie ma, i nie wiem wlasnie, czy oni mi to zrobili czy wydalam pieniadze na darmo...
a co do wagi, to na poczatku przytylam 7kg, potem waga stala w miejscu, a ostatnio jak bylam na wizycie to schudlam 0,5kg, ciekawe jak bedzie w poniedzialek

madzik1388 u mnie toksoplazmoza na wyniku jest pod immunologia i zwie się Toksoplazmoza IgM. Jak nie widzisz czegoś takiego to może idź do lekarza i zapytaj czy jest, bo może oni inaczej Ci to nazwali

pozdrawiam cieplutko
Clue

reklama
madzik ja robilam badania na toksoplazmoze, i zaplaciłam 95zł :angry: i robiłam ja razem z innymi badaniami. I dostalam osobną karteczke z wynikami z tokso. więc nie wiem. Dowiesz się jak pokazesz lekarzowi.
A co do wagi to napewno nie ma reguły...ja jestem jeszcze 1kg na minusie, mimo ze brzuszek zaczyna się zaokraglać.:-) mniej przytyje to będzie mniej do zżucenia:laugh2:

Do góry