reklama

Maj 2011

mloda_i_piekna głowa do góry,bo maluchy też czują nastrój mamy. A co do pesela,to rzeczywiście jakaś bzdura. Ja jak dzwoniłam umówić się na bioderka do szpitala, to uprzejma pani w telefonie (co rzadko się zdarza) powiedziała mi,że mam wziąć swoje ubezpieczenie, książeczkę zdrowia małego i młodego pesel - jeśli bedzie mieć,a jeśli nie-to swój. A po drugie jak była u nas położna na pierwszym patronażu (3 dni po porodzie), to powiedziała,że kiedy chcemy możemy iść na kontrolę do pediatry. Więc śmigaj z maluszkiem i niech ci głupot nie wciskają.

U nas burza się robi:wściekła/y:Byłam z małym 10 minut na dworku i musieliśmy uciekać..

reklama
witam,my dzis idziemy na wizyte kontrolna do okulisty,ponoc badanie strasznie wyglada i maluchy płacza.
młoda i piekna-moja mała tez nie chce spac ciagle tylko chce na cycu wisiec!

Młoda co za walnięta piguła!!! daj do niej numer to mu już jej wyjaśnimy co i jak!!!!!!!!

Bea
a kto ci kazał iść z małą do okulisty??

Ale mi się młody obsrutał!!! Wypłynęło z pampersa usmarował mnie, ja jego i zamiast na spacer poszliśmy się kąpać:-D

Witam się i ja!!
U nas też duchota straszna, tez mamy w mieszkaniu 27 stopni. Byliśmy dzisiaj sprawdzic bilirubine i troche spadła ale niewiele. No i zaszlismy do okulisty bo małemu jedno oczko strasznie ropieje, pani dr sprawdziła od razu dno oka i wszystko ok, a na to ropiejące oczko przepisała kropelki. Mam nadzieje, że mu pomogą bo strasznie ma zaklejone od ropki to oczko.

No to widzę że temperaturki w domu mamy podobne :dry: ale na szczęście na mojego malca nie wpływa to jakoś źle bo śpi normalnie na spacerze też nie mamy problemów :tak:

Persefona- ehh mój to ma przebłyski raz jest Ok a raz to wysłałabym go na księżyc :-(:baffled: nie wiem liczę na to że im Filip będzie starszy to będzie lepiej ,
a skąd Wy jesteście że te burze tak Was nawiedzają bo nie masz w podpisie miejsc. ? :-)

karolq8 przychodnia na jedrzychowie. Kurka pediatra jeden, chyba bedę musiała jednak gdzieś w centrum lekarza poszukać tylko busem to lipa jeździć z małym jak sie będzie coś działo albo jak sie tak będzie darł, a ta to przy domu praktycznie :wściekła/y:
A pani położna Sosnowska się nazywa, bardzo miła i chętnie pomoże, ale konkretnych rad nie daje tylko gada, że mamusia źle jadła i mały dlatego sie tak zachowuje. Podała nam jakąs stronkę internetową, żey z niej korzystać i jadłospis układać, ale tam też tak ogólnikowo i nic konkretnego. I w sumie ja nie do końca wierze, że wciąganie kaszy i gotowanych jabłek coś pomoże, wydaje mi sie wręcz przeciwnie, że mamusia będzie głodna i zła...
Nie byłoby tak żle z tym ciągłym cycaniem, gdyby nie męczyło tak strasznie i gdyby cycki mnie tak nie bolały. Zwłaszcza, ze on po 5 minutach nie zasysa tylko memla.

Futrzaczku my jesteśmy z zachodniej wielkopolski :-) Wielkie upały na przemian z burzami:cool2:

A ja mam wyniki egzaminu i dostałam 4 :-) Także zaliczone,zdane i zapomniane;-)
A w sobotę mam absolutorium i nie będzie mnie kilka godzin,więc babcia bedzie miała wyzwanie.Nie wiem ile to może trwać,ale mamy być już 2 godziny przed ceremonią, a potem cała uroczytstość nie wiadomo ile będzie trwac. Do tej pory byłam na dwóch egzaminach i zostawiałam małego na maksymalnie 2 godziny z dojazdem. No ale mam nadzieję,że da radę. Mleko i pieluchy są. Jeszcze żeby maluch był grzeczny i Gabi nie histeryzowała:sorry2:
Burza przeszła bokiem i znów świeci słońce. Oszaleć można z taką pogodą:cool:

Coo do tego wiszenia na cycu to cos o tym wiem:) Ale mam kategoryczny zakaz od pediatry karmienia czesciej niz co dwie godziny. Najwyzej przepajac woda z glukoza. Bo moja mala to straszny zarlok. No i wydaje mi sie ze jak tak ja karmie to jest lepiej. Chociaz i tak absorbujaca z niej dzidzia:D
w sumie mam na nia zloty srodek ale korzystam tylko w ostatecznosci a mianowicie suszarka. Gdy ona codzi moj malec jest taki spokojny normalnie jak niemowle:-D ale boje sie ze sie przyzwyczai i staram sie uspokajac ja tez na inne sposoby choc te to juz nie tak szybko dzialaja:D
Coi do temperatury w domu u mnie tez teraz 27 a bywalo gorzej.

Co do pediatry potwierdzam ze mozna bez peselu dzidzi ja bylam i recepty wypisala mipoprostu na mnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry