• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Gratulacje nowych umiejetnosci:)

Julcia juz od dawna sama sie podnosi bez podtrzymywania sie czegos, starsznie mi sie to podoba bo tak slodko wypina przy tym pupcie:)))
Ostatnio przesyla buziaczki jak gdzies idzie albo ktos wychodzi.....przebija ''piatke''.....daje czesc.....i wola pieknie ''BACIA'' co oznacza babcia......:)))

reklama
Gratulujemy wszystkim dzieciaczkom nowych umiejetności:-)

Hubek juz tez od dawna sam wstaje bez podpórki, kuca i podnosi sie bez problemu:-) jedyne czego nie potrafi to usiąść z leżenia na plecach, zawsze przekulnie sie na brzuch i wtedy siada dopiero
a dzis pięknie biega i kopie piłeczkę i bije sobie brawo:-D:-)

Filip wreszcie załapał, że butelkę z mlekiem też może sam trzymać..zaczął mówić "co","baja", "miś", piątkę i cześć daje juz dość długo...nauczyłam grać go w łapki :-D:-D zaczyna wchodzić po schoda na stojąco - i to najgorsza umiejętność dla mnie -
no i uczymy sie jeść samodzielnie, nawet nie jest tak zle...drugie danie sam wcina ładnie, za to zupka gorzej - ucieka z łżeczki :-D:-D

Oj, dawno mnie tu nie było:tak: Misio ćwiczy wchodzenie po schodach i to nie dostawia nóżkę do nóżki, tylko jedna noga na jednym stopniu, druga na następnym:-) Ledwo mu te nożyny starczają:-) No i ciut więcej mówi

no to gratulacje!!

U nas podobnie jak u waszych dzieciaczków, czyli:
-gramy w łapki
-mówimy tata, dziadzia, baba, mama, miał, muuu,i kaka...
-wstajemy bez trzymanki :)
-robimy papa i slemy buziaczki
-przybijamy piątke
- po schodach jeszcze nie schodzimy
- i jesc drugiego dania nie potrafimy :)

rozalka fajny art

i my również gratulujemy wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności :-):-):-)
a u nas mały przewrót:happy: Maciuś zaczął bawić się swoimi zabawkami :tak:,potrafi sam w końcu się zabawić:happy:,na razie na topie są samochody i piłka:-D a najbardziej nie lubi książek ,oj nie będzie geniuszem :-D:-D:-D

Gratulacje dla dzieciaczkow!!!
Konrad oprocz gadania(czyni to wyłacznie po swojemu:rofl2:)robi wszystko to samo:-D.
Co do zabawek to wszystkie Fisher Price stoja po katach,a on sie bawi piłka:rofl2:.I bardzo lubi ksiazeczki,szczegolnie te gdzie moze wskazac piłke:-p:-).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry