reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Doszły nam znowu nowe wyrazy:
matki - majtki
buska -bluzka
podne - spodnie
picie

No i śpiewa piosenkę:
"Dudzia, lala dodate tała ... " no i to wszystko ... "ze szmatek" już nie chce śpiewać :-D
Czasem śpiewa też "Dudzia, lala niedudzia".

Ostatnia edycja:
Gratuluje wszystkim rozgadanaym maluchom...:-D

Po powrocie z wesela, Julcia zaskoczyla mnie nowymi slowkami <jednak babcie to babcie:-p>
- boty.....czyli buty
- oli....Oliwia
- dadi....Dawid
- mamo...mowila tylko mamamama

Gratulacje dla Julki i Oliwki i oczywiscie dla Emilki. :tak::tak::tak: Jestem pod wrazeniem, tego ze Emilka juz tak ladnie potrafi sie sama ubrac :tak::tak:

a u nas praktycznie zero mowy tylko mmmm i mmmmm mama , tata, baba, ciocia i udawanie zwierzątek... czyli tyle co było

za to nauczyla sie zapinać buciki :tak: sama ubierze spodnie i skarpetki, sama sie rozbierze do kapieli, sama myje zęby i buzie i sama je:) w porownaiu do waszych dzieciaczków ktore już mowią tyle słów i układają zdania i śpiewają :szok: to nic takiego...ale i tak jestem z niej baaardzo dumna:tak:

Jestem w szoku!
Moje dziecko rozróżnia kolory ,zielony,czerwony i żółty.
Układaliśmy Puzzle,no i mu mówiłam "podaj mi zielony"-podaj bezłędnie itd.Potem sprawdziłam na klockach i rzeczywiście.Najłatwiej było z zielonym i żółtym.:tak::-D:-D:-D

Jestem w szoku!
Moje dziecko rozróżnia kolory ,zielony,czerwony i żółty.
Układaliśmy Puzzle,no i mu mówiłam "podaj mi zielony"-podaj bezłędnie itd.Potem sprawdziłam na klockach i rzeczywiście.Najłatwiej było z zielonym i żółtym.:tak::-D:-D:-D

gratki wielkie!!:tak::tak::-)
Hubek tez rozróznia, najlepiej wychodzi z czerwonym i zielonym, wiadomo, czasem sie pomyli jak za szybko chce podać, ale wiekszosc to podaje bezbłędnie:tak:

reklama
Do góry