reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

czesc KObietki dziekuje za gratki ja nie jestem teraz za bardzoaktywna bo musze sie jakos zorganizowac Natalka daje popalic chyba pomylila sobie dzien z noca do tego nie mogla zrobic mi kypu drugi dzien juz wiec kupilam infakol ale nie pomogl dopiero po wodzie jej ulzylo i teraz odypia chcialm dodac zdjecia ale cos mi sie z kompem dzieje i jak chce cos zmienic to nie da rady ale moze pozniej sprubuje oki zmykam bo wiki zaraz do szkoly wychodzi z babcia a ja czekam na mv bo ma dzis przyjsc odezwe sie pozniej mam taka nadzieje i nadrobie zaleglosci pozdrawiam wszystkich

reklama
czesc ,ja ledwo zywa dzis ,oczy na zapalki mam .Nie dosc ze pobudka o 6 rano to budzic dzieciarnie i szykowac Domina do przedszkola .Mialam troche stresa bo wczesniej G. mial 2 dni wolnego wiec on go zaprowadzal a dzis ja sama wszystko musialam zrobic i co - okazalo sie ze przedszkola dzis nie ma bo zrobili tam salke wyborcza .Normalnie az mi sie wyc chcialo bo tak bardzo napalilam sie na 3 h bez Dominika :-D.Poza tym zeby bylo jeszcze koszmarniej to Jasminie wychodza dwa gorne kly i do tej pory to wypila moze 150 ml.:-(a lyzeczki to nawet na oczy nie chce widziec ,a to juz bylo nasze trzecie podejscie lyzeczkowe ,wiec nie wiem jak to bedzie .
Tynia - nie wiem czy to cie pocieszy ale Jasmina po porodzie cztery noce przeplakala a ostatnia to plakalam razem z nia .Na szczescie wszystko szybko sie unormowalo ,Tobie tez tego zycze .
Graziul -Domin chodzi od 8.30 - 11.30 codziennie .Jak tam sobie radzisz ?Zmeczona ? Odbijesz sobie wzystko jak A.wroci .
Marta - widzialam ze Majeczka zaliczyla juz pierwszy obiadek ,jak poszlo?bo u mnie jak juz wczesniej napisalam -lyzeczka nie zostala zaakceptowana .

hej :)
Ja nadal czekam.. skurcze zdarzają się juz bolesne, ale rzadko i pojedyńcze... heh
Mam pytanie do osob, które rodziły w BRI.. no i w Anglii w ogóle..
Nie wiem co spakować do szpitala... tzn, mam spakowane koszule, szlafrok, kapcie, kosmetyki dla siebie i wszystko co mi bedzie potrzebne..
Ale nie mam pojęcia co dla Malucha.. podpowiedzcie...

czesc dziewczyny
u mnie dzis byly babeczki z przedszkola i moja nelka w poniedzialek pierwszy raz idzie do nursery:-)na 3 godz dziennie na popoludnia bedziemy chodzily ale pierwszy raz idziemy na 10,30.troche sie boje o to jakie tam dzieci beda bo jak spytalam te kobitki to mowily ze mieszanka rasowa wiec mozliwe ze bedzie duzo ciapatych:sorry:ale tez mi doradzily ze jak mi sie nie spodoba to moge za darmo dac ja do childminderki a wtedy mialabym tylko dwie minutki drogi od siebie.:tak:moj michas wazy juz 5,550 i ma 58cm:-):-)
emilka za kazdym razem jak cie widze to ty usmiechnieta od ucha do ucha az milo popatrzec :-D:tak:
wredotka na pewno kilka par spioszkow,jak bedziesz chciala kapac dziecko w szpitalu to recznik i czapeczke,ubranka na wyjscie,kocyk,pieluszke tetrowa,oczywiscie pampersy,chusteczki i krem do dupci,przyda sie tez jakis kocyk bo maluszki lubia byc ciasno owiniete i to chyba na tyle.:-)

hello£:-)

ja tylko przelotem ,bo dzis wraca moj mezus,wiec sie robie na bostwo,bylam juz u fryzjerki i pazurki zrobic,z malym na szczepieniu:tak: Teraz gotuje zupke grochowa i zaraz bede robic leczo:tak::-p
WREDOTKA- czekamy na wiesci ,ze juz po i tzrymam kciuki:tak:
TYNIA- jak Natka? lepiej ,wspolczuje nocki:sorry:
M0205...no wlasnie tak czytam o tym Twoim nursery i ...moja mala tez miala chodzic ale zrezygnowalismy bo wlasnie same "ciapole" byly,wiec dziekuje bardzo:tak: Wole sie wstrzymac jak przyjdzie jej pora i zacznie normalnie katolickie tam gdzie jest zapisana:tak: trzymam kciuki aby U cie bie jednak opkazalo sie fajnie:tak: A Michas rosnie jak na drozdzach:happy:
no to zmykam ,paaaaaaaaaaaaa

AAAA..dla tych co blisko manningham lane mieszkaja-jest fajna kawiarenka ,nowo otwarta,bardzo mile domowe klimaty i dobra kawka:) mozna tez cos przekasic,mila obsluga ,polecam:)))) Nazywa sie GALLERY i jest zaraz za piknikiem:))))

Hej

Ja tylko na chwilke, bo dawno sie nie odzywalam. K zaraz wroci z pracy, wiec musze jakis obiad zaserwowac - dzisiaj mam lenia wiec bedzie tortilla z kurczakiem. Mam taka marynate z Nando i sos czosnkowy tez z Nando wiec do kuraka bedzie git.:-D:tak:

M0205 - to fajnie ze juz Nele mozesz dac do przedzszkola - zawsze to chwile odetchniesz. Moja sasiadka z gory zaprowadza swoja coreczke do tego przedszkola kolo ciebie The Rainbow. Nic nie placi, a jest zadowolona. Dzieci to w sumie mieszanka, ale jest blisko i mala lubi tam chodzic. I tez wiem, ze super jest w St Warburga's Catholic School w Saltaire. Ta Ci moge polecic, bo bylam tam pare razy na wolontariacie i dzieci same angielskie, pare tez polskich jest, a szkola jedna z lepszych w West Yorkshire.

Graziul - musze wyprobowac ta knajpke. Ja ostatnio ciagle w Lister Parku sie kawkuje. Bardzo lubie jak w lecie jest otwarty ten Coffee Shop bo moge sie zrelaksowac na spacerku. ;-)

Doris - moje godziny pracy idealnie nam pasuja, ale to dlatego, ze zmienilam je calkowicie przed powrotem. Wczesniej pracowalam normlanie, w godzinach otwarcia oddzialu. A patrzylas sobie za praca na stronie job centre? Tam zawsze jest sporo ogloszen. Ja moja mam wlasnie z job centre. a jaka w ogole praca Cie interesuje, to popytam wsrod znajomych?

Wredotka - ciesz sie wolnoscia i odpoczywaj, bo jak maluszek wyjdzie, to wiele sie zmieni.:-D;-)

Dobra lece smazyc kurczaka. papatki i milego weekendu!

hej laski
dzis tak cieplutko na dworze, a ja traba dopiero teraz wyszlam na chwile na ogrod i sie przekonalam jak jest przyjemnie. wlasnie siedzimy z Nikola na oorodzie- ona w piaskonicy, a ja odpoczywam przed prasowaniem- nienawidze prasowac:-( moge robic wszystko, byle nie prasowac. zawsze sobie obiecuje, ze jak tylko wyschnie mi pranie to wyprasuje je od razu- niestety w praktyce wychodzi mi to inaczej:-(

mo02051991. zazdroszcze, ze Kornelka juz bedzie chodzila do przedszkola. ja musze czekac do wrzesnia. te 3 godz to bedzie dla mnie jak zbawienie, bo ani pojsc spokojnie do dentysty czy chodzby fryzjera czy solarium. mojego R nie ma od rana do wieczora wiec swobodnie nic nie moge zrobic:-( dobrze, ze fryzjerki dojezdzaja do domu:-) jak tylko nikola pojdzie do szkoly to wybiore sie napewno w pierwszej kolejnosci na solarium i kosmetyczki:-)))))

wredotka- ja mialam kosmetyki dla siebie i dzidzi. podpaski. spioszki+ ciuszki. pieluszki. pieniadze, kilka par majtek. jesli bedziesz karmic piersia to butelki i mleko. jak ja lezalam to w szpitalu mieli mleko ale tylko SMA wiec mozna uzyc ich mleka, chyba ze chcesz podawac inne(mam nadzieje ze nic sie do tej pory nie zmienilo)   

dziekuje Wam :)
To oni po porodzie w ogole nie myja dziecka?
Nie chodzi mi o jakąś kąpiel, tylko o zwykle umycie...
Mam nadzieje, że za długo leżeć nie będe..

reklama
Czesc kobietki u nas dzionek mija za dniem nocka byla wmiare jeszcze musze sie przyzwyczaic do wstawania Wikusia codzinnie by chciala trzymac mala na kolanach i przytula ja jak tylko sie obudzi spi razem ze mna bo P jest przeziebiony troszke ale juz mu przechodzi
Alex pytalas sie o wage Natalki urodzila sie z waga 3370 w wodzie
wredotka nie nie myja ja mala umylam sobie dopiero w domu a wyszlam tego samego dnia to zalezy jak sie czyjesz i malenstwo ja juz zaliczylam spaserki z mala po Wiki do szkoly

Do góry