ja chyba jednak musze jej zaczac podawac miedzy 9-12 jakies owocki bo mlesio (210ml) nie starcza jejale zalezy jaki ma dzien bo przez zabki tez nie zawsze zjada
a i tak co do tej ksiazki i przykladow wprowadzana jedzonka to ja nie wycofam wieczornego mlesia-ja mysle ze rano i na noc mlesio powinno zostac a pomiedzy tymi posilakmi jakis konkrecik podaje :-)wiec z czasem bedzie taki schemat u nas:
9-mlesio, 12-owocki,kaszka czy co tam innego, 15 mlesio,18-warzywka, 21 mlesio![]()
Czy Twoja mala juz przesypia cala noc? Bo u mnie jest karmienie o 18 i 22 i z tego wlasnie o 22 moge z czasem zrezygnowac. Idzie spac juz o 18.30 Jak nie dostanie o 22 mleka to budzi sie o 3-4 nad ranem. Wiec wole aby jadl o 22 niz sie budzil. Chyba okolo 6 miesiaca dziecko wskakuje na 4 mleka. Narazie jeszcze mamy caly czas 5 karmien co 4-3.5 h.
I jak to jest u Was z tym karmieniem i mlekiem. Z tego co slyszalam do jakiegos czasu...nie pamietam do jakiego , powinno sie najpierw proponowac mleko a potem dopiero np. jakas zupke. Jak Wy robicie?
No i czy to, ze zaczelyscie wprowadzac pokarmy inne, i dziecko pije mniej mleka nie zaklucilo jakos tego, ze dziecko budzi sie w nocy bo jest glodne? Czytalam, ze zbyt wczesna redukcja jednego lub kilku karmien moze wlasnie tak wplywac. Ze nalezy , jesli chodzi o mleko trzymac sie norm ilosciowych jakie sa dla dzieci w danym miesiacu. Wiem oczywiscie , ze kazde dziecko jest inne ale co o tym myslicie?
Ostatnia edycja: