reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

ja zawsze wszystko lubialam baaaardzo przyprawione:zawstydzona/y:a warzywa u nas kupione nie zawsze pachna:eek:nawet kwiatuszki jak kupujemy jakis bukiecik do domku to sa bez zapachu:no:tu nie ma takich warzyw jak w Pl mozna dostac w warzywniaku-swiezych.wszystko jest z wielkich plantacji:wściekła/y::no:

reklama
zapomniałam o tym, że Was wszystko zgodne z normą unijną i rzadko naprawdę dobre. Ja przypawiam sama, można lepiej poszaleć.

Ja dziś też zaopatrzyłam sie w sprzęt do karmienia typu łyżeczka ,miseczka itd.I zaczynam od przyszłego tyg.A soczek jabłkowy to moja juz ma za sobą bo któregos dnia kupy zrobic nie mogła więc zadzwoniłam do pediatry to mi powiedziała albo czopek albo lepiej spróbowac sok jakbłkowy dla dzieci rozcieńczyć z wodą 1:1 i podać za godzine była juz kupa teraz podaje małej co 2 dzień .Marchwi na razie boje sie bo ona zatwardza ale w czwartek mam szczepienie to spytam się co i jak.A zamiast kleiku ryzowego poleciła mi lekarka kukurydziany bo nie zatwardza wręcz pomaga :tak:

Jak mała skończy 3 miesiące też zaczynam z marchewką i jabłkiem.
I w związku z tym mam pytanie. Podajecie dzieciom deserki i marchewkę łyżeczką czy może przez smoczek taki jak do kaszek?? Bo spotkałam sie, że własnie dziecko miało podawane starte jabłko przez smoczek...

Moja zatwardzeń nie ma, więc nie boje się i stałych posiłków.

Jak mała skończy 3 miesiące też zaczynam z marchewką i jabłkiem.
I w związku z tym mam pytanie. Podajecie dzieciom deserki i marchewkę łyżeczką czy może przez smoczek taki jak do kaszek?? Bo spotkałam sie, że własnie dziecko miało podawane starte jabłko przez smoczek...

Moja zatwardzeń nie ma, więc nie boje się i stałych posiłków.
Ja na początek będę próbowała łyżeczką jak nie to spróbuje przez smoczek :tak:Ale mysle ,że pójdzie z łyżeczki

my zaczelismy od soczkow. a papki podajemy lyzeczka -na poczatku nie wiedziala bidulka co z jezykiem zrobic wiec spora czesc ladowala na sliniaku:-)teraz juz wie o co chodzi i ladnie je:tak: a fridy tez sie boi -wzielam sie na sposob i w kapieli(a kapie sie ze mna) ma lepiej nawilzony nosek,glutki latwiej schodza i wtedy ma radoche:sorry:ale jak na lozku ja klade i wyciagam sprzet to sie drze bardzo:eek::confused2:

u mnie z powodu podawania od 3 tyg życia leków kilka razy dziennie łyżeczką nie wiem jak to będzie bo Julisia nienawidzi łyżeczki a już ładnie przełyka leki ale łyżka jest beeeee.

Ja leki daje do samego smoczka trójprzepływowego (nie używając butelki).

a fridy tez sie boi -wzielam sie na sposob i w kapieli(a kapie sie ze mna) ma lepiej nawilzony nosek,glutki latwiej schodza i wtedy ma radoche:sorry:ale jak na lozku ja klade i wyciagam sprzet to sie drze bardzo:eek::confused2:

Ja przed pielęgnacją noska używam specjalnego "sprayu do noska" z nivea. Nosek jest ładnie nawilżony więc mała tylko się krzywi przy czyszczeniu.

reklama
Azorku dzieci nie powinny jeść zupek na kostce rosołowej ze względu na zawarty w niej glutaminian sodu...zresztą dla kazdego ona niezdrowa-ja w ogóle nie używam-lepiej naturalnymi przyprawami i ziółkami przyprawiać
Ja bede walczyć łyżeczką - dziecko jak uczy się zbierać z łyżeczki jedzonko (nie wlewać mu tylko niech zbiera) to kształtuje mięśnie warg i języka co pomaga w rozwoju mowy

Do góry