reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Ja nie dawałam jeszcze grzybów, nie wiem czy już można ale wiem ze poza walorami smakowymi nic nie wnoszą wartościowego. Coś Passi kiedyś więcej ten temat ugryzła.

A ja chyba ze smoczka 1 zrobię większą dziurkę do kaszy gęstej. Ja i Oliwier lubimy pić z butli a mogłabym trochę gęściejszą dawać bo jak mu daję na 150 ml wody 3 miarki kaszki to czasami wydaje mi się ze jest przy gęsta, ssiemy na trójprzepływowej III , czasami wyjdzie ok (wiem to po świszczącym smoczku przy zsaniu i po ilości pociągnięć i połykaniu). Czasami wydaje mi się, ze Oliwier się więcej nassie niż najje ;/ Kiedyś się robiło wiekszą dziurkę nagrzaną np. igłą albo nożyczkami jakoś?

Ja nie dawałam jeszcze grzybów, nie wiem czy już można ale wiem ze poza walorami smakowymi nic nie wnoszą wartościowego. Coś Passi kiedyś więcej ten temat ugryzła.

A ja chyba ze smoczka 1 zrobię większą dziurkę do kaszy gęstej. Ja i Oliwier lubimy pić z butli a mogłabym trochę gęściejszą dawać bo jak mu daję na 150 ml wody 3 miarki kaszki to czasami wydaje mi się ze jest przy gęsta, ssiemy na trójprzepływowej III , czasami wyjdzie ok (wiem to po świszczącym smoczku przy zsaniu i po ilości pociągnięć i połykaniu). Czasami wydaje mi się, ze Oliwier się więcej nassie niż najje ;/ Kiedyś się robiło wiekszą dziurkę nagrzaną np. igłą albo nożyczkami jakoś?

Nie robi się tak, bo dziurka potem może się powiększać, dziecko może odgryźć kawałek i połknąć itd. Dlatego wymyślono smoczki trójprzepływowe. Joasia pije na I mleko z kaszką i idzie normalnie, wypija dość szybko - na 120ml 2-3 miarki kaszki, a mleko 2R.

Kasia a w tym ustniku są dziurki czy jak?

Grzyby z tego co wiem to po 2 roku życia - i to w małych ilościach bo może brzusio boleć.

Dziunka wiem ze żyjemy w 2010 ale jeszcze parę lat temu tylko tak powiększali dziurki. Nie wiem czy tak zrobię i jak mi to wyjdzie ale dumam nad tym. Poza tym a normalnego smoczka nie może odgryźć? Czym się różni troszkę większa dziurka wypalony większy otwór od dziurki trójprzepływowej. Jakoś kiedyś tak dzieci się karmiło. Kupowało się smoczek i samemu się dziurkę robiło, wiem bo miałm siostrzenca w domu 17 lat temu, smoki były bez dziurek.

Asia musi mieć bardzo mocną siłę ssania bo też robiłam w takiej proporcji i jedlismy na III na II jemy normalne mleczko.

edit. koleżanek dzieci tak gryzą niekapki Nuka i one ciągle kupują nowe ustniki, ale robią to bo mają ten niekapek w swoich rączkach i gryzą bez opamiętania, jak się chce wszystko można przegryźć.

Nie robi się tak, bo dziurka potem może się powiększać, dziecko może odgryźć kawałek i połknąć itd. Dlatego wymyślono smoczki trójprzepływowe. Joasia pije na I mleko z kaszką i idzie normalnie, wypija dość szybko - na 120ml 2-3 miarki kaszki, a mleko 2R.

Kasia a w tym ustniku są dziurki czy jak?

Grzyby z tego co wiem to po 2 roku życia - i to w małych ilościach bo może brzusio boleć.
to jest na zasadzie tak jak aventy trójrzepływowy tam jest naciecie i jak sie pije to leci bardziej a ze ei chcesz do butli przyzywczajac wiec moze tak bedzie lepiej

reklama
Do góry