reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ula gratki
Ja wczoraj robilam tez mix brokuł ziemniak,marchewka miesko dziabie widelcem bo niestety ale Igor woli papkowate zupki( mini kawałeczki nie mylić z totalną papką :D ) i wszamał wszystko hihi:-) także na dziś mu już nie zostało:-) kuuupy już 2 poszły z tej radochy
a i jabluszko z brzoskwinką na tarce mniam mniam też poszło :-)

dziś zrobiłam sobia kakao ( mleko z wiatrakiem :D) dałam spróbować ...hehe posmakowało ale nie daje więcej bo po 1 mleko krowie po 2 alergik po 3 kakao chyba za wczesnie co? oświećcie mnie :D

Madziek ja dalam pare razy Danonki i bez rewelacji.Zjadl tylko bananowego.Kupiłam JAna serek..ochyyyyda.Najlepszy wg mnie jest Rolmlecz z Radomia.Igus tez lubi BAkusiai ze 2-3 razy w tyg jemy własnie serki.Nic mu nie jest.

reklama
Madziek, ja dawalam serek Danio i tutejsze fromage frais (takie serki-jogurty dla dzieci). Mysle, ze jesli dajesz juz nabial to spokojnie mozesz dac.

Ula gratulacje, ze zjadl twoj obiadek. To cie zacheci zeby dalej kombinowac:)

Moja mala ostatnio jadlaby tylko to, co my jemy i coraz ciezej ja oszukac. Nawet jak jej zupka ma taki sam kolor to i tak chce mamy lyzka z mamy talerza, a ja mam zabielona smietanka i doprawiona, no i chyba dlatego.
Dzis specjalnie sobie kasze manne zrobilam zeby malej wlepic sposobem jej dziecieca owsianke ale gdzie tam, nie chciala ani troche. A kaszki wygladaly identycznie w miseczkach. Ja zazwyczaj jem na sniadanie kanapki i ona ze mna cos tam zawsze skubie.

A ja mam pytanie: czy ktoras dawala juz mandarynki? Bo w Polsce to chyba cytrusy na koncu? U nas w UK daja oczywoscie szybciej i zastanawiam sie czy nie sprobowac. Chodzi o czastke, dwie dla urozmaicenia.

Pianistka cytrusy u nas na samym końcu. jak karmiłam piersia to mały nie miał na nic uczulenia, wystarczylo , ze zjadłam mandarynke - od razu go wysypało :) moze jednak cos mu sie odmieniło

Niektóre mamy dają. Ale podobno na nich jest ze od 3 roku życia. Dzieciom nic nie jest ;P

Madziek ja dalam pare razy Danonki i bez rewelacji.Zjadl tylko bananowego.Kupiłam JAna serek..ochyyyyda.Najlepszy wg mnie jest Rolmlecz z Radomia.Igus tez lubi BAkusiai ze 2-3 razy w tyg jemy własnie serki.Nic mu nie jest.

ja daje raz na pare dni i nic Tomiemu nie jest ;]

Madziek, ja dawalam serek Danio i tutejsze fromage frais (takie serki-jogurty dla dzieci). Mysle, ze jesli dajesz juz nabial to spokojnie mozesz dac.

dziękuję, sprawdze jak on zareaguje :)

Dziewczyny jaki chleb dajecie dzieciakom?

Bo dla Alicji chleb to jest jedyna poza cycem rzecz, która jej autentycznie smakuje. Tylko, ze ja niestety za dużo chyba wiem od taty o tym co się do tego chleba dodaje i boję się jej za dużo dawać, ta sól i wszystkie polepszacze, bleee....

Już myślałam żeby samej upiec jakiś chlebek - próbowała któraś z was w zwykłym piekarniku ?

I drugie pytanie: BLW to wiadomo, ale reszta dziewczyn - czy dzieciaki pchają ręce do miski i całe się wymazują ?
Bo ja już chwilami mam dość, Ala nic prawie nie zjada, ale brudna jest po każdym jedzeniu jak prosiak w połączeniu z kurą :). Cała w okruchach jak je chleb a do tego pcha ręce do miski i łyżeczki, ściska z całej siły w rączkach to co wyciągnie, ewentualnie sprawdza czy smaczne i wyciera w siebie....

Moja mala ostatnio jadlaby tylko to, co my jemy i coraz ciezej ja oszukac. Nawet jak jej zupka ma taki sam kolor to i tak chce mamy lyzka z mamy talerza, a ja mam zabielona smietanka i doprawiona, no i chyba dlatego.
Dzis specjalnie sobie kasze manne zrobilam zeby malej wlepic sposobem jej dziecieca owsianke ale gdzie tam, nie chciala ani troche. A kaszki wygladaly identycznie w miseczkach. Ja zazwyczaj jem na sniadanie kanapki i ona ze mna cos tam zawsze skubie.

A ja mam pytanie: czy ktoras dawala juz mandarynki? Bo w Polsce to chyba cytrusy na koncu? U nas w UK daja oczywoscie szybciej i zastanawiam sie czy nie sprobowac. Chodzi o czastke, dwie dla urozmaicenia.

Ja daję od dawna i cytrynę i mandarynki i pomarańcze. Nic jej po tym nie jest i nawet nie ulewa. A dziwne bo jak ja wypiję sok pomarańczowy to ona ulewa po moim mleku.

Agrafko ja daję kupny, biały.

Co do mazania w jedzeniu. Pozwól jej, to uczy kreatywności, panowania nad ruchami rączek, paluszków itd, mazanie się jest nieodłączną częścią nauki samodzielnego jedzenia :) Po prostu musi siię nauczyć "niemazania".

Co do mazania w jedzeniu. Pozwól jej, to uczy kreatywności, panowania nad ruchami rączek, paluszków itd, mazanie się jest nieodłączną częścią nauki samodzielnego jedzenia :) Po prostu musi siię nauczyć "niemazania".

no tak, wiem właśnie i jej pozwalam... gdyby tylko jadła coś z tego to bym była zadowolona, a tak nic nie zjedzone a wszystko brudne.. :) Eh.. :)

Chyba zacznę jej do obiadków wrzucać jakiś makaron grubszy - może wtedy uda się jej go wpakować do buzi ?

reklama
no tak, wiem właśnie i jej pozwalam... gdyby tylko jadła coś z tego to bym była zadowolona, a tak nic nie zjedzone a wszystko brudne.. :) Eh.. :)

Chyba zacznę jej do obiadków wrzucać jakiś makaron grubszy - może wtedy uda się jej go wpakować do buzi ?

a nie da sie tak ze ona sie bawi jedzeniem a ty masz w drugiej misce lyzeczke i co jakis czas dajesz jej do pyska? ignas owszem pcha raczki ale jakos nie masakrycznie, najbardziej maca czy tez gladzi owoce;) u nas nie BLW, normalna metoda czyli lyzeczka, ale czas ugotuje mu np fasolke i stawiam to sie nia bawi;)

Do góry