Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja kupuje cielecine, miele, robie pulpety, podgotowuje i do zamrazalnika. super baza dla zupek lub pulpetów i zawsze swieze..
Pytanie czy mozna uzyc zwykłego mielonego wieprzowego czy wołowego?Z miesa mielonego mozna zrobic jakas zapiekanke, dodac makaron, jakies ziola, warzywa i zapiec z piekarniku. Kiedys Kasiula pokazywala rolade z miesa mielonego(gdzies na smakach pewnie jest) , mozna zrobic golabki bez zawijania, zupe klopsowa, lazanie
Pytanie czy mozna uzyc zwykłego mielonego wieprzowego czy wołowego?
mozesz w sklepie poprosić o zmielenie. Tam gdzie sprzedają mielone na pewno mają maszynkę do mięsa, nie powinno być problemu ze mieleniem cielęciny. Ja np wołowe w klepie wybieram i mi mielą, bo jako takiego mielonego wolowego u mnie nie maJak zrobić takiego pulpeta bez maszynki do mielenia mięsa? CIelęciny - jako juz zmielonego mięsa, w sklepach nie widziałam. A kupować gotowe mielone wołowe czy wieprzowe jeszcze sie boje. Czy może niepotrzebnie?
Własnie doczytałam, ze wyjątkowaona zadała juz podobne pytanie. A oprócz mięsa mielonego z indyka?
Pochwale się tez, ze natchniona waszymi rozmowami o ogórkach kiszonych, zrobiłam wczoraj po raz pierwszy w zyciu zupę ogórkową. Wyszła pycha. Poszłam troche na łatwizne. Wrzuciłam troche żeberek do wody + pół kostki rosołowej, po ok 1h gotowania dodałam mrożonke warzywną (zupa ogórkowa), zabieliłam (mąka + śmietana). Wyszło pyyyycha. No i małej nawet smakowało.
Ooooomozesz w sklepie poprosić o zmielenie. Tam gdzie sprzedają mielone na pewno mają maszynkę do mięsa, nie powinno być problemu ze mieleniem cielęciny. Ja np wołowe w klepie wybieram i mi mielą, bo jako takiego mielonego wolowego u mnie nie ma
Pierwsze słysze, ze mozna poprosić o zmielenie na miejscu mięsa. Dowiem się, czy u mnie jest to możliwe. Dzięki !!!