reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Heheh:-D Asia na szczęście tą czekoladą nie pluje, a do tego jeszcze lubi łyżkę wygrzebywać banana ze skórki i wkładać do jogurtu:tak:
Wczoraj gotowała mus jabłkowy:-D do pustego opakowania po jogurcie Antka nawkładała pokrojone jabłko i zaczęła mieszać:-D

Lody b.lubi, choć ostatnio mnie zaskoczyła, bo odmówiła...

Ostatnia edycja:
reklama
czy wy dajecie juz dzieciom owoce ze skorka? wczoraj zaryzykowalam;) winogrono ze skorka i pieknie zjadl:) jak to jest? kiedy dawac juz ze skorka np. jablko, rozumiem ze pomidor to ma skorke cienka i sliska, ale reszta? maminy instynkt?;)

Dzięki dziewczyny, jak widzę mój Olis wcale tak mało nie je, duzo mu daję do południa i byc moze dlatego nie chce obiadu, albo go mało je po drzemce.
Kira u Was widzę dosyc mało jecie, tzn chodzi mi o długą przerwę, bo ok 6 kanapka itd, ok 8 owoc, potem spanie ok 12 i dopiero po spaniu jedzenie. Macie dosc długa przerwę od 8 do po spaniu, nie jest Ci mały głodny? Ale pewnie obiadek wsuwa aż miło :)

My mamy mniej więcej tak:
- wieczorem butla w godzinach 20-22, zalezy jak wczesniej pojadł i kiedy idzie spać.
- potem staram sie dopiero ok 5 dac mleko chociaz często juz ok 3 się wierci ale staram się przeczekac a jak Oli ponownie zasnie głęboko nie dawac, no chyba ze się zbudzi i bedzie protest.
- przeważnie 8-9 mleczko 150 ml plus kaszka (dzis wyłamałam się i dałam serek z bułą z masełkiem, ale chyba za wczesnie bo nie duzo zjadł, kiedy dopiero wstaje mi o tej godzinie daję butlę bo on jeszcze półprzytomny, dzis wstał o 7 ;) )
- 10-12 serek z bułeczką, lub kanapeczka na ktorą nie zawsze jest ochota.
i tutaj zależy jak po serku idzie spać to idzie, jak jeszcze gania do do snu butla z kaszką.
ok 16-17 obiadek (zalezy od humoru)
osttanio ok 18-19 do naszego się podłącza, lub daję deserek, lub kisielek
potem butla z kaszką wieczorna.

duzo tego ;p jak porównałam.

zwykle w tych godzinach niejedzenia jestesm na spacerze, a tam zje pare paluszkow, banana albo kawalek bulki;) i duzo pije...potem momentalnie zasypia i spi dlugo wiec na pewno nie jest glodny:) kiedys musi mu ten zoladeczek odpoczywac jak w nocy nadal je;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kira ja wyczytalam ze od kiedy dziecko moze gryźć to mozna podawać ze skórką, pod skórką jest najwięcej witamin. Jednak wiesz te owoce to wszystko pryskane wiec ....
ja nie mam problemu bo Oli nie je owoców, jabłuszko najlepiej mu smakuje, tzn moze nie jabłuszko mu smakuje ale zgryzanie skórki. Winogrono dawałam bez skórki, ale on tego tak mało je ;/
Moze powinnas sprobować. Piszesz ze wczoraj jadł wiec nic mu nie zaszkodziło :) myslę ze dokładne mycie i wsio ok :)

no tak na mój mały rozumek :)

czy wy dajecie juz dzieciom owoce ze skorka? wczoraj zaryzykowalam;) winogrono ze skorka i pieknie zjadl:) jak to jest? kiedy dawac juz ze skorka np. jablko, rozumiem ze pomidor to ma skorke cienka i sliska, ale reszta? maminy instynkt?;)

Ja np. nie daję skórki z pomidora - nieraz została mi na żołądku po łapczywym zjedzeniu. Gruszkę, jabłko to od początku rozszerzania diety dawałam ze skórką, jak Asi przeszkadza to po prostu wypluwa.
Winogrona obierałam, w tym roku nie, ale Asia ma na nie ostatnio długie zęby...
Aha ogórasy wcina ze skórką:-p

Kuba uwielbia pomidory (je ze skorka) i rzodkiewki:tak:
ogorki kiszone kocha:D ale pomidory i tak sa na pierwszym miejscu, wcina jak nie wiem co:-D
a z owocow lubi tylko banany (te je bez skorki hehehe:-D:-D)

reklama
Do góry