reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Racja.Dlatego ja boję się małemu dawać warzywa których nie znam pochodzenia.:-(
Mamuśki dajecie swoje warzywa czy kupujecie?
kupuje, daje normalnie jak calej rodzinie.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
dziewczynki podrzuccie pomysły na obiad dla niejadka?
Dwoję się i troję i o dupę potłuc....wlasnie Oli je makaron z serkiem waniliowym........przepraszam dłubie ;/ w efekcie serek waniliowy był obiadem.
Dwoję się i troję i o dupę potłuc....wlasnie Oli je makaron z serkiem waniliowym........przepraszam dłubie ;/ w efekcie serek waniliowy był obiadem.

Ostatnia edycja:
AniaSm
Fanka BB :)
może kluseczki z serka skoro tak lubi
, u mnie najlepiej wcina zupy a drugie danie to już tak średnio ,chyba że gryzienia mało 
dziewczynki podrzuccie pomysły na obiad dla niejadka?
Dwoję się i troję i o dupę potłuc....wlasnie Oli je makaron z serkiem waniliowym........przepraszam dłubie ;/ w efekcie serek waniliowy był obiadem.![]()
a co lubi jesc zwykle? mieso? makaron? ziemniaki? ryz?zupy? na slodko? wytrawnie?
swoja droga: u mnie ostatnio kroluje drugie danie na slodko ze wzgledu na truskawki, poniewaz uwielbia makaron rurki to tenze makaron plus sos ze zmiksowanych truskawek i jogurtu naturalnego
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
może kluseczki z serka skoro tak lubi, u mnie najlepiej wcina zupy a drugie danie to już tak średnio ,chyba że gryzienia mało
![]()
jak je zrobic? masz moze Aniu przepis?
U nas znowu bunt na obiady, a przeciez i tak rozowo nie bylo od dawna. Jakis czas temu parę razy przypiol sie do naszego obiadu a teraz znowu nic. Makaron tez lubi ale trochę, potem bierze do buzi i jakby go w gardło kuło. Kiedys juz mialam mysli ze moze cos z przelykiem nie tak bo czasami napcha do buzi, a wyplkuwa, ma odruch wymiotny ale nie jak przypiol sie do mieloniaka do wcinał az miło.
U nas nie ma nic za czym Oli szaleje ;/ wdał sie w mamę nie ma co ;/
Dzis pierozka z truskawką troszkę zjadł ale musze obserwowoaac bo ostatnio pokrzywki mi dostał nie jestem pewna czy nie od niej.
Chyba musze przeczekac. Byc moze mlekiem z kaszkami roznych rodzai przesadzilam bo on ciągle słodkie to i teraz mi nie je nic innego ;/ albo zęby, albo gorąco ;/ dzieki ze wymyslili serek rolmlecz, moze z innymi pobrubuję.
Piszccie co dajecie maluchom moze cos podchwycę
Ja zawsze mysle ze obiad to obiad a nie słodkie, no ale muszę cos podtykac pod ten nosek
AniaSm
już kiedyś dawałam przepis na przepisach ,tutaj masz linka
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...zepisy-dla-naszych-pociech-39785/index17.html
a może robiąc mu zupkę dodaj miarkę kaszki , a jak już się przyzwyczai do takich zup to przestaniesz
a może robiąc mu zupkę dodaj miarkę kaszki , a jak już się przyzwyczai do takich zup to przestaniesz
agrafka80
Ula ja mam z Alą też często problem, ale to dlatego że w domu jest cycy i trudno ejst mi ją przegłodzić.
Ale jest kilka rzeczy któr je chętnie, chociaż nie można tego nazwac wcinaniem
- ryż (sam biały ryż, trochę rozgotowany)
- mielone mięsko (czasami jak ma smaka), pokrojone w kawałeczki je sobie widelcem
- kluski z sera białego (były na przepisach, takie jak leniwe tylko bez ubijania pianyi podane z masłem i bułką)
- był czas że uwielbiała pomidorową z ryżem i marchewkami,ale teraz jej przeszło
w żłobku wcina wszystko i jeszcze do innych obiadów się podłacza...
Dziewczyny ja mam inne pytanie - czy u którejś z was maluch już w ogóle nie pije z butelki, tylko z kubeczka, takze mleko ?
Ale jest kilka rzeczy któr je chętnie, chociaż nie można tego nazwac wcinaniem
- ryż (sam biały ryż, trochę rozgotowany)
- mielone mięsko (czasami jak ma smaka), pokrojone w kawałeczki je sobie widelcem
- kluski z sera białego (były na przepisach, takie jak leniwe tylko bez ubijania pianyi podane z masłem i bułką)
- był czas że uwielbiała pomidorową z ryżem i marchewkami,ale teraz jej przeszło
w żłobku wcina wszystko i jeszcze do innych obiadów się podłacza...
Dziewczyny ja mam inne pytanie - czy u którejś z was maluch już w ogóle nie pije z butelki, tylko z kubeczka, takze mleko ?
reklama
AniaSm
mój nie pije z butelki najczęściej przez rurkę ,czasem z niekapka a teraz kupiłam kubek lovi 360 i zobacze jak będzie, mleka nie pije wcale 
Podziel się: