reklama

Mleko, papki i kanapki :)

moze glupie pytanie ale chce sie upewnic, czy jest jakis limit podawania malemu wody zwyklej? oszukuje ignasia woda i on mi potrafi wyzlopac tej wody nawet 100ml na raz:szok: swoja droga pewnie mam za sucho w mieszkaniu:confused2: daje mu żywca nieprzegotowanego

reklama
Ja daje 100ml raz dziennie. Nie wiem czy mało czy dużo ale mój mały czsami w ogóle nie chce pić 10ml i koniec:eek:

A ja byłam dzis po tą recepte na Nutramigen1... No i oczywiście recpete dostałam (taką odnawialną że za każdym razem nie musze biegac do lekarza tylko zostawia sie ja w aptece - recepta na pół roku).... poszłam do apteki...i co sie okazało...? :eek:
Puszka Nutramigenu1 (NA RECEPTE!) 425g 12,00euro!!!!!!! MASAKRA!!!!
A to na max 3 dni wystarczy :sorry:
Co prawda można taka specjalną karte zalozyc i wszystko miesiecznie na recepte powyzej 120euro jest za free ale na miesiac to ja wlasnie te 10puszek za 120euro zużyje a nie wiecej...
Musze sprawdzic czy da sie jakos tak zeby np 1.marca kupic 10puszek a ostatniego kolejne 10... - wtedy bylyby za darmo... - normalnie za głowe sie zlapałam.
Niby wiele rzeczy w UK i IE podobnych ale tutaj diametralna różnica.. :-(

moze glupie pytanie ale chce sie upewnic, czy jest jakis limit podawania malemu wody zwyklej? oszukuje ignasia woda i on mi potrafi wyzlopac tej wody nawet 100ml na raz:szok: swoja droga pewnie mam za sucho w mieszkaniu:confused2: daje mu żywca nieprzegotowanego
nie wiem czy jest jakiś limit, ale moja Martyna też potrafi wypić 100 ml wody czy herbatki na raz! a na drugi dzień nie chce pić w ogóle! i tak parę dni nie pije, albo pije jak dam jej tuż przed mlekiem i to raptem po 10-20 ml, a ponoć to też nie dobrze! bo od tego może mieć te zatwardzenia, chociaż odpukać, od kilku tygodni z kupkami problemu nie ma

nie wiem czy jest jakiś limit, ale moja Martyna też potrafi wypić 100 ml wody czy herbatki na raz! a na drugi dzień nie chce pić w ogóle! i tak parę dni nie pije, albo pije jak dam jej tuż przed mlekiem i to raptem po 10-20 ml, a ponoć to też nie dobrze! bo od tego może mieć te zatwardzenia, chociaż odpukać, od kilku tygodni z kupkami problemu nie ma

woda to chyba bardziej pomaga przy kupkach:tak:

A ja byłam dzis po tą recepte na Nutramigen1... No i oczywiście recpete dostałam (taką odnawialną że za każdym razem nie musze biegac do lekarza tylko zostawia sie ja w aptece - recepta na pół roku).... poszłam do apteki...i co sie okazało...? :eek:
Co prawda można taka specjalną karte zalozyc i wszystko miesiecznie na recepte powyzej 120euro jest za free ale na miesiac to ja wlasnie te 10puszek za 120euro zużyje a nie wiecej...
Musze sprawdzic czy da sie jakos tak zeby np 1.marca kupic 10puszek a ostatniego kolejne 10... - wtedy bylyby za darmo... - normalnie za głowe sie zlapałam.

No to faktycznie drogo :szok::szok: Sprobuj moze uda Ci sie kupic na poczatku miesiaca 10 puszek i na koniec 10. Wtedy zaoszczedzisz!

ojoj... to naprawde sporo, choc ja za aptamila place Ł8.50 a to zwykle mleczko tyle ze 900gram.
dziwie sie ze nie dostajesz go za darmo przy recepcie,,,, no ale z mlekiem moze jest inaczej niz z lekami... :-( no ale jezeli oilatum mozna na recepte to czemu i mleka nie dadza darmo?

Kira moj Oli jest jak osiolek, dasz mu 100ml wypije 100, dasz mu 200ml to tez wypije... rano wypija okolo 40ml a popoludniu od 60-100ml no i wieczorkiem na przetrzymanie daje mu herbatke i wypije znowu od 60-100ml. Nic mu nie jest wiec chyba jest ok :tak:;-)

ojoj... to naprawde sporo, choc ja za aptamila place Ł8.50 a to zwykle mleczko tyle ze 900gram.
dziwie sie ze nie dostajesz go za darmo przy recepcie,,,, no ale z mlekiem moze jest inaczej niz z lekami... :-( no ale jezeli oilatum mozna na recepte to czemu i mleka nie dadza darmo?
Oilatum u nas nie jest na recepte i jest pelnoplatne :no:

reklama
Oilatum u nas nie jest na recepte i jest pelnoplatne :no:

aaa to dziwne bo wydawalo mi sie ze to wlasnie ty pisalas o tym darmowym oilatum... moze mi sie cos pomieszalo heh.

Mary dlugo bedziecie na tym mleczku? moze by wychodzilo taniej z PL? czy w PL tylko na recepte tez? no i przesylka pewnie wiecej wychodzi niz to jest warte...

zerklam wlasnie na ebaya, i sprzedaja tam nie otwarte puszki wiec zerknij, no chyba ze sie boisz ze cos z mleczkiem bedzie nie tak... no ale jak puszka zamknieta?
jeden z linkow
8 X TINS OF NUTRAMIGEN STAGE 2 HYPOALLERGENIC FORMULA on eBay (end time 01-Mar-10 14:29:09 GMT)

tu akurat jest stage 2 ale 1 tez sprzedaja.... moze wyslaliby tez do Irlandii

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry