• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Agulka
Problem w tym że Igorek wcześniej pił z butelki herbatkę a nawet jak juz wcześniej pisałam raz go miała moja siostra (ja byłam bardzo chora -jelitówka) i dała mu nawet mleczko modyfikowane i wypił ale to było jakiś miesiąc temu a teraz nie chce i koniec nie wiem co mu się odwidziało a smoka bierze do zasypiania i lubi go a mamy Aventu i butelki też z tej firmy nawet kupiłam do spróbowania taki ustnik jak w niekapku ale on go tylko gryzie a jak poczuje mleko to wyrzuca więc kupiłam butelkę z tommee tippee ma taki kształat podobny do piersi i też nie chce:-(:no: więc próbowałam inne mleko i mieliśmy juz bebiko omneo/ bebiko 2 /Nan2 /Bebilon 2 i nie chce i koniec. Więc myślę że on ogólnie nastawił się na nie.
Ale dzis już zauważyłam jakiś malutki sukces bo wypił soczek jabłkowy z butelki a nie chciał nawet soczku i tak myślę że najpierw będę mu dawać ten soczek a jak się oswoji na nowo z butelka to spróbuje jeszcze raz z mlekiem.
Justyna na pewno masz racje z tym przegłodzeniem ale ja jestem za miękka i jak widzę że beczy to w końcu daje cyca spróbuję jeszcze ztym smoczkami co pisałaś ale nie wiem czy to coś da .

U nas nocna butelka juz wkradła sie na stałe. Adaś potrzebuje więcej mleczka w nocy niż jestem w stanie "wyprodukawac'. Dzis wypił o 3 w nocy 120ml.
Wydaje mi sie, że potrzebuje więcej jedzonka, bo od kilku dni intensywnie raczkuję i dużo przy tym spala kalorii.

Mamy mały sukcesik!!!
Powiem Wam, ze małego przyzwyczajam do soczków od 2 miesięcy:szok::szok: Jakakolwiek próba podania soczku kończyła sie fiaskiem- podawany łyżeczką lądował na śliniaczku, podawany przez butelkę nawet nie trafiał do buzi:blink:, pozostawał niekapek, z którego zrobiłam kapek i victoria- moje dziecko dzisiaj wypiło 30ml soczku jabłkowego:happy::happy: W końcu coś innego posmakował niż woda i mleczko. Robi postępy ten mój facecik;-):-):-):-)

reklama
Agulka, może (ale nie musi) obudzić się spragniony, bo po kaszkach i kleikach chce się pić. Ja na noc robię Maciusiowi mleczko z dodatkiem 1 miarki kaszki i od 2 dni nie daję cycka na popitkę, myślałam, że będzie budził się wcześniej, ale nie. Dziś pierwsza pobudka była o 0:30 (dostał cycka), druga o 4 (dostał oszukanego mleczka).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry