• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Po 7 miesiącu podaje się co 2 dzień pół żółtka,tylko pisałyście,że nie podaje się go z mięsem.
Nam pediatra mówiła, żeby żółtko podawać do potraw i zaliczać je jako inny posiłek ( np.podwieczorek ). Mięsko z zupką jarzynową lub przecierem jarzynowym to ma być obiadek. Ja np. raz połączyłam żółtko z jabłkiem:rofl2: i mały jakoś zjadł. Ale bardziej małemu wchodzi żółtko podawane na widelcu albo najzwyczajniej ręka prosto do buzi i nie gniecione tylko kawałeczkami urywane.

reklama
asiek biszkopcikom mówimy na razie NIE, dopiero za dwa m-ce

U nas nawet jak dałam mleko z butelki zagęszczone, nocka niczym nie różniła się od innych, więc nie będę małego zapychac skoro to nie działa.

Dałam dzisiaj małej pół żółtka ugotowanego bez niczego no i niestety jej nie smakowało najpierw się krzywiła a póżniej miała odruch wymiotny więc trzeba będzie jakoś "przemycać":-)

30Agulka dzięki za radę z biszkopcikami- no to czekamy jeszcze te 2 miesiące.

A ja głupia matka dałam małemu mały kawałek jabłuszka bo myslałam, że będzie tak jak u Gagulca a ten mi się zakrztusił i nie mógł zaczerpnąć powietrza przewróciłam go główką do ziemi i ręką złożoną w łódke klepałam go po pleckach aż zwymiotował całe wczesniejsze mleczko i ten nieszczęsny kawałek jabłka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jabłku MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!

asiek z zupką wymieszaj żółtko, albo z jakimś jedzonkiem. Ja ostatnio zrobiłam pure ziemniaczane ( ziemniaczek wymieszany z mleczkiem) i dodałam ż,ółtko, nawet nie poczuł

Dlateo ja kupiłam ten smoczek do nauki jedzenie owoców i warzyw i bardzo go sobie chwale ponieważ nie ma możliwości zakrztuszenia a jednak mała sama musi sobie poradzić z kawałkiem np. jabłka:-)

reklama
Ja jeszcze nie podałam Kubie biszkoptów, ale jak co to dam mu bo z glutenem miał już przyjemność i zareagował i reaguje na niego wyśmienicie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry