• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

A ja głupia matka dałam małemu mały kawałek jabłuszka bo myslałam, że będzie tak jak u Gagulca a ten mi się zakrztusił i nie mógł zaczerpnąć powietrza przewróciłam go główką do ziemi i ręką złożoną w łódke klepałam go po pleckach aż zwymiotował całe wczesniejsze mleczko i ten nieszczęsny kawałek jabłka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jabłku MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!
A ostrzegałam Was. Dobrze, że nic mu się nie stało.

reklama
Kasiu przykro mi że miałaś takie zdarzenie. I jak widzicie, ze wasze maluszki nie dają jeszcze rady z większymi kawałkami to lepiej słuchać Majandry. My bedziemy dawać bo mały inaczej jabłka nie chce jeść- ani ze słoiczka ani startego na tarce:baffled:
My wczoraj próbowaliśmy małego przyzwyczaić do ryżu- mięciutki rozgotowany z startym jabłuszkiem i cynamonkiem i jedliśmy go 1,5 godziny ( jakieś 3 łyżeczki tego było). bardziej go interesowała łyżeczka do gryzienie niż jedzenie:dry: Ale jakoś daliśmy rade a po spacerku był znowu jabłuszko i jeszcze kawałek bananka.

Gagulec ale jesteś SUPER dałas mi pomysła na dzisiejszy obiadek dla Kubalki!!!! Dziś jemy ryż z owocami :-) nie wiedziałam co mu zrobić to już wiem

Mówią teraz o nowalijkach, że są niezdrowe i mogę doprowadzić nawet do nowotworu jelita ze względu na zawarty w nich nawóz. Tak więc lepiej teraz gotować dzieciom mrozonki niż warzywa z warzywnika. Na świeże i zdrowe w pełni warzywa musimy poczekać jeszcze przynajmniej miesiąc.

nareszcie znalazlam sposob na pojenie pojego piotrusia :-). pisalam wam, ze nie chcial pic ani sokow ani herbatek ani wody ani niczego innego. okazalo sie, ze moj dorosly mezczyzna nie chce pic po prostu z butelki czy jakiegos tam kubka niekapka. takie rzeczy sa dobre dla maluchow :-D. on pije ze szklanki :-p jak na mezczyzne przystalo!

nareszcie znalazlam sposob na pojenie pojego piotrusia :-). pisalam wam, ze nie chcial pic ani sokow ani herbatek ani wody ani niczego innego. okazalo sie, ze moj dorosly mezczyzna nie chce pic po prostu z butelki czy jakiegos tam kubka niekapka. takie rzeczy sa dobre dla maluchow :-D. on pije ze szklanki :-p jak na mezczyzne przystalo!
Nasz ,maluch też tak czasem robi-je tak np. zupkę lub grysik na noc :) Te nasz łobuziaki są słodkie:rofl2:

reklama
Hehehe gratulacje izabela352 tak dorosłego facecika. My też tak probowaliśmy i wychodziło nieźle, ale jednak pozostaliśmy przy niekapku-narazie.
U nas dzisiaj była próba deserku z Hippa-czarne jagody z jabłkiem i jogurtem-byłam w szoku jak mały wsuwał:happy: aż miło, że zaczyna nam jeść na nowo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry