• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Blimka no niestety jak podałan Juli samo żółtko to się krzywiła i miała odruch wymiotny:baffled: ale zrobiłam wczoraj budyń dodałam żółtko i malutka wciągnęła bez problemów:laugh2:

Art dzięki wielkie musiałam nie zauważyć tych słoiczków:-)

reklama
ja dziś spróbowalam dać Mateuszkowi same żóltko (zawsze przemycalam w zupkach) i o dziwo nie robil odruchu wymiotnego tylko szeroko otwieral buzkę-smakowalo mu:tak::tak::tak:

Jak ostatnio gotowałam Matysowi słoiczki to zrobiłam oprócz szpinakowej, groszkowej i brokułowej, buraczkową. Bardzo smakuje mu buraczek. A jeśli chodzi o żółtko to w niedzielę dałam mu z piree(ziemniaczki+mleko) i nie bardzo mu smakowało. Kupiłam dzisiaj warzywa na parze z ryżem z Bobovity. Zobaczymy. Teściowa powiedziała żebym spróbowała żółtko z oliwą wymieszać i dać samo.

dziewczyny przez jaki smoczek podajecie maluchom mleko 2r lub 2gr? przez ten trojprzeplywowy z aventu piotrkowi za szybko leci :baffled: a zwykle mleko juz mu nie wystarcza i kurna nie wiem co zrobic :-(

my używamy tego trójprzeplywowego z awentu. Musisz zwrócić uage na te kreseczki zeby wolnie lecialo to spróbuj tą jedną kreską do góry (w strone noska)

Jezeli chodzi o zoltko (w nawiazaniu do watku glownego) to ja dzisiaj dalam pierwszy raz pol ugodowanego na twardo do zupki jarzynowej (bez miesa).Slyszalam ze powinno sie dawac od 7 miesiaca na przemian z miesem.
A jezeli chodzi o kaszke manna to kupilam dzisiaj taka gotowa z mlekiem modyfikowanym z bobovity na ale zobaczymy czy Zuzia bedzie chciala ja jesc bo do tej pory mleko akceptowala z cyca.Czy ja moge jej juz ja dawac mo ona zawiera gluten a ja niby dodaje jej do zupy kaszke manna (pol lyzeczki) ale jeszcze nie dwa miesiace...

reklama
Jezeli chodzi o zoltko (w nawiazaniu do watku glownego) to ja dzisiaj dalam pierwszy raz pol ugodowanego na twardo do zupki jarzynowej (bez miesa).Slyszalam ze powinno sie dawac od 7 miesiaca na przemian z miesem.
A jezeli chodzi o kaszke manna to kupilam dzisiaj taka gotowa z mlekiem modyfikowanym z bobovity na ale zobaczymy czy Zuzia bedzie chciala ja jesc bo do tej pory mleko akceptowala z cyca.Czy ja moge jej juz ja dawac mo ona zawiera gluten a ja niby dodaje jej do zupy kaszke manna (pol lyzeczki) ale jeszcze nie dwa miesiace...
Ja myślę,że możesz,bo już trochę jest "zaprawiona w boju". Ja w zasadzie nie odmierzam kaszki do zupy. Nagotuję, podsypię manną lub ryżem i miksuję. Tak na oko wszystko robię.
Dzisiaj dałam Matysowi jogurt,tzn. jabłko + banan + 4 łyżeczki jogurtu naturalnego. Mam nadzieję,że nie wysypie go:sorry2: A w piątek dostanie rybkę ugotowaną z koperkiem + pyruszkę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry