C
Cleo1981
Gość
mówię d Igorka dzis chc do kuchni tata Ci bezie rysował a Ty bedziesz zgadywał obrazki a on d mnie ze to "KALAMBURY"

D raz powiedzial a ten powtarzał...wmurowało mnie totalnie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez bym zrobila bezcenną minę, ale myśląc, ze dziecko jest niegrzeczne, albo niewychowane. ono tak moze, ale conajwyzej do kolegi w szkole albo w domu, jesli rodzina na to pozwala, ale nie do obcej, dorosłej osoby...Oli całkowicie pominął okres nazywania rzeczy po swojemu dlatego jak rozmawia dziećmi mniej więcej w jego wieku denerwuje się i pyta "czy nie potrafisz mówić".
Dziś Pani nauczycielka ze szkoły, która była na placu zabaw z dziecmi po obserwacji mojego małego, ktory rozmawiał jak "stary" z 5-6 latkami pochwaliła jego mowę itd tak naprawdę myslala ze Oli jest duzo starszy.
Oli do dziadka jakiś czas temu mówi "nie mówi się z pełną buzią",
dziś w sklepie do jakiegoś pana "nie dłub w nosie boś nie prosię".............,
kiedy jeździł w ciasnym sklepie rowerkiem ciagle wołał "przepraszam panią", "przepraszam panią chcę przejechać", "dziękuję" mina ludzi bezcenna.
dostał w sobotę autko od znajomych i mówi do nich "dziękuję, będę szanował" taaaaa