reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

mówię d Igorka dzis chc do kuchni tata Ci bezie rysował a Ty bedziesz zgadywał obrazki a on d mnie ze to "KALAMBURY":szok::-D:szok:D raz powiedzial a ten powtarzał...wmurowało mnie totalnie:-D

reklama
Gratuluję postępów :-)

Asia jest bardzo kulturalna hahaha :-) ciekawe jak długo hehe

Dziękuję po posiłku to norma, w odróżnieniu do Juli:baffled: na każde moje pytanie odpowiada "No możemy [i tu np. zjeść jogurt]" albo "No mogę założyć buty" itd.

Za to obraziła się na rysowanie, układanie puzzli itp:baffled:

Igi zaczil jak pedalowac :-):-p:-p:-p:-pma taki stary rowerek z tych dla maluszków także na biegowym nie chce tylko na tym ale ten jak dla mnie obciachowy trzeba wersje dorosła na 4 koła ;-)

Gratulacje :-)

Ja dziś padłam, bo Asia sama znalazła wierszyk "Skarżypyta" w grubym tomie Brzechwy i do tego ja przeczytałam tytuł a ona opowiedziała cały:szok: ale to nie moja zasługa tylko Julki, która na okrągło teraz czyta co popadnie i dzięki niej Joasia zapamiętała.

Nagram jutro :-) No fajnie to ona mówi, bo nie jak stara, a dalej po dziecinnemu. Nie wymawia "R" no ale na to ma czas podobno do 6 roku życia i ogólnie jest taka słodko paplająca.

Oli całkowicie pominął okres nazywania rzeczy po swojemu dlatego jak rozmawia dziećmi mniej więcej w jego wieku denerwuje się i pyta "czy nie potrafisz mówić".
Dziś Pani nauczycielka ze szkoły, która była na placu zabaw z dziecmi po obserwacji mojego małego, ktory rozmawiał jak "stary" z 5-6 latkami pochwaliła jego mowę itd tak naprawdę myslala ze Oli jest duzo starszy.

Oli do dziadka jakiś czas temu mówi "nie mówi się z pełną buzią",
dziś w sklepie do jakiegoś pana "nie dłub w nosie boś nie prosię".............,
kiedy jeździł w ciasnym sklepie rowerkiem ciagle wołał "przepraszam panią", "przepraszam panią chcę przejechać", "dziękuję" mina ludzi bezcenna.
dostał w sobotę autko od znajomych i mówi do nich "dziękuję, będę szanował" taaaaa

Oli całkowicie pominął okres nazywania rzeczy po swojemu dlatego jak rozmawia dziećmi mniej więcej w jego wieku denerwuje się i pyta "czy nie potrafisz mówić".
Dziś Pani nauczycielka ze szkoły, która była na placu zabaw z dziecmi po obserwacji mojego małego, ktory rozmawiał jak "stary" z 5-6 latkami pochwaliła jego mowę itd tak naprawdę myslala ze Oli jest duzo starszy.

Oli do dziadka jakiś czas temu mówi "nie mówi się z pełną buzią",
dziś w sklepie do jakiegoś pana "nie dłub w nosie boś nie prosię".............,
kiedy jeździł w ciasnym sklepie rowerkiem ciagle wołał "przepraszam panią", "przepraszam panią chcę przejechać", "dziękuję" mina ludzi bezcenna.
dostał w sobotę autko od znajomych i mówi do nich "dziękuję, będę szanował" taaaaa
ja tez bym zrobila bezcenną minę, ale myśląc, ze dziecko jest niegrzeczne, albo niewychowane. ono tak moze, ale conajwyzej do kolegi w szkole albo w domu, jesli rodzina na to pozwala, ale nie do obcej, dorosłej osoby...

o jak mnie do szału doprowadzaja dzieci na rowerach w sklepie!!!! ludzie sa naprawde bezmyslni

reklama
Kilolku Igi wczoraj w rossmanie wziął kij od szczotki i robił wymachy aż PAni zwróciła uwagę i schował bo moje prośby nie podziałały:-D;-)rower tylko na dworze nie ma bata zebym do sklepu weszła bo i po co:sorry:

Do góry