reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Filipku garatulacje!! :tak:

Bartek: narazie tez kombinuje jak sie poczolgac troszke, ale za to gada jak najety :-) na psa mowi "Aa!" na wszelkiego rodzaju swiatelko mowi "Ba!" a na nas wola, nie mama nie tata, tylko "EJ!" :-) ;-)

tak wiec moj syn chyba zamiast na rozwoj ruchowy narazie stawia na rozwoj mowy hehe! :-) chociaz nie ukrywam ze troszke mnie martwi to ze jeszcze nie raczkuje :-(

reklama
Magda - tak naprawdę to raczkowanie nie jest wyznacznikiem rozwoju ruchowego dziecka - jest dobrze jak dzieci raczkują bo rozwijają im się obie półkule mózgowe itd,natomiast nie jest to sprawa niezbędna. Przecież niektóre dzieci w ogóle nie raczkują tylko od razu stają i chodzą...
A u nas pies to "PFF.." :-)

Karol jeszcze nie raczkuje, bylo kilka prob ale kolana mu sie slizgaja na panelach. Ostatnio dostal dziwnego pociagu do kominka (nie mamy jeszcze plotka) i jest przy nim w sekundzie, wie dobrze ze nie moze, bo co chwile sie obraca i patrzy na nas, ale chec sprawdzenia czy to co mowia rodzic, ze jest cieplo i do ognia nie wolno jest silniejsza, pelza do niego i mowi OGN be, OGN be- co oznacza oczywisie "ogien be" :-), kolejne slowo to lampa :-) (patrzac na wszystkie swiatla).
Ostatnio zapomnialem jak mowi sie mama, a o tata to jeszcze dlugo nie uslyszymy ;-)

Kubas tez jeszcze nie raczkuje, troche podnosi tyłek i pełza, ale to wszystko, na nózki też nie staje, jak trzymam go pod paszki to sprężynuje na palcach
poza tym mówi tata, a mama jakoś nie...:no:

U mnie wszyscy (oprócz mnie;-) ) uczą Młodą mówić mama, a ona ni w ząb tylko tatatata, papapapa, bababa...:szok:
Co do osiągnięć fizycznych...stoi jak się ją postawi, a sama potrafi z pozycji siedzącej uklęknąć (czyżby jakieś preferencje???). W wannie dzielnie się zapiera nogami i trzyma rękoma aby jej nie położyć. :-) Dziś odkryła, że można kopać w pałąki na macie i ona cała się rusza...:eek:

U nas dziś pierwsze samodzielne "pa pa pa" :-):-):-):-)
ćwiczyliśmy to od piątku :) ktoś do Miłeczka machał, mówił pa pa pa, a ja machałam jego rączką:) a dziś niespodzianka, niosłam Miłoszka do jego pokoju na spanko i moja mama stanęła, pomachała i powiedział pa pa pa... Miłoszek popatrzył i odmachał :))))) potem odpowidał machaniam na babci papapa :)

na psa Miłoszek reaguje piskiem i podrygami, ale nie zaobserwowałam by jakoś specjalnie psa nazywał mimo, że zawsze mu mówię że przyszedł piesek i powtarzam jej imię ;)

kaska, catherinka gratuluję waszym chłopcom :)
Miłek bardzo polubił spanie na brzuchu już od jakiegoś czasu ;) w ciągu dnia śpi tylko na brzuszku, za to w nocy na boczku ;)

reklama
Jeszcze w zeszlym tygodniu pisalam ze mala Marysia to ma dupcie ciezka i nie staje jeszcze , to fakt ale nozki chyba ma silne bo jak sie ja postawi to juz stoi trzymajac sie (oczywiscie tylko probujemy). Za to zaskoczyla nas i od wczoraj zaczaila jak sie siada z pozycji lezacej i juz jej nawet pampersa ciezko zmienic :no: caly czas siada z prawej raczki .
Tak to wyglada :-)

Do góry