reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

My odrazu wskakujemy do wanienki, nie byloby szans na jakakolwiek kosmetyke przed kapiela ;-)

A i ostatnio Karol wymyslil dziwna figure, opiera sie na rekach i podnosi pupke do gory i prostuje nogi i tak stoi przez chwile, po czym kleka i rusza dalej :-D

I cwaniak juz rozumie, jak sie mu mowi ze ktos ma przyjsc to odrazu patrzy na drzwi i mowi papa machajac reka :-D

reklama
my tez od razu kapiel ;-) ewentualnie juz po kapieli jak jest zawiniety w reczniczku to czyscimy nosek, uszka itp. wtedy mu cieplutko i malo sie kreci ;-) do czasu... hehe

u nas nie bedzie raczkowania! Paula za zadna cene nie chce przyjac pozycji czworaczej. za to w siadzie podkurcza nogi pod siebie jesli trzymam ja za jedna raczke to szuka mojej drugiej reki, chwyta z calej sily i PODNOSI SIE!!!! i stawia SAMA kroczki. a tak jej sie to podoba ze hej!

Ja też od razu kąpię Łukaszka w wanience. Nawet przy rozbieraniu na przewijaku próbuje obracać się na brzuszek. Po kąpaniu ekspresowe ubieranie - ale i tak jest niezadowolenie i płacz :wściekła/y: :wściekła/y:
Moje maleństwo jeszcze nie siedzi, dlatego kąpiel to niezła gimnastyka dla mojego kręgosłupa :no: :sick:

Ja też od razu kąpię Łukaszka w wanience. Nawet przy rozbieraniu na przewijaku próbuje obracać się na brzuszek. Po kąpaniu ekspresowe ubieranie - ale i tak jest niezadowolenie i płacz :wściekła/y: :wściekła/y:
Moje maleństwo jeszcze nie siedzi, dlatego kąpiel to niezła gimnastyka dla mojego kręgosłupa :no: :sick:

Marlenka
, ja też muszę ekpresem ubierać Filipa, bo szybko się denerwuje, kiedy musi poleżeć chwilę, nie może zrozumieć, że ubranie pieluchy na siedząco jest niemożliwe ;-):-D

Fakt, jak Łukaszek będzie siedział będzie duuużo łatwiej przy kąpaniu :)

reklama
U nas dalej tylko przyjmowanie pozycji do raczkowania bez ruszania w przód - ciągle jedna noga przeszkadza;-) Szymon chętnie podnosi się na kolanka podciągając się np. na jeździku i często wtedy podskakuje jak sprężyna.

Od 2-3dni rozumie słowo "daj" - chętnie daje zabawki wprost do wyciągniętej ręki i... czeka aż się mu je odda :-)

Do góry