reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

u nas w domu tata najważniejszy! :-) proszę Agatkę powiedz mama, a ona po cichu międli w usteczkach tata tata a potem krzyczy i piszczy tata! niesamowicie to wygląda, jakby się ze mną przekomarzała :-)

i glisda robi jeszcze jedną rzecz śmieszną - trzyma klocek w rączce, wystawia łapkę poza łóżeczko i zamyka oczy, krzywi się (jak przy hałasie) a potem dopiero rzuca klocek na ziemię :-)

reklama
Nasz cwaniak jest przekochany przy jedzeniu, jak tylko cos mu naprawde snakuje to klepie sie po brzuszku i mowi aaa,aaa (babcia go nauczyla) i dzis chodzil sobie w kolo stolu i chodzil i nagle patrze, a on usiadl z boku i klepiac sie po brzuszku mowi "aaa, aaa", ja patrze, a on jakims cudem dorwal okruszki czekolady (resztki tatinej przekaski pokolacyjnej chyba), byl taki zadowolony z siebie i taki usmiechniety, jak nigdy.
A co do mowienia to: mama - zapomnial, tata jeszcze niegdy nie powiedzial, za to baba, kaka, papa (i macha lapka papa), ogn (co znaczy ogien - jak widzi kominek) oko (i pokazuje oko) a i dzis powiedzial "tam" pokazujac palcem i poszed gdzie pokazal :)

Potrafi juz pokazac gdzie ma glowe, wlosy (ktorych prawie nie ma - hihi) oko, noc, zeby, no i oczywiscie jak sie zapyta Go gdzie jest Karolek to pokazuje na siebie :)

matko boska to lolek jest naprawde juz bardzo madry. Musze szkolic mojego maluszka bo narazie nic nie pokazuje.

u nas ostatnio bez mamusi nie mozna sie obejsc. poza tym ze jest to przerozkoszne to bywa i meczace (np wykonanie jakichkolwiek zabiegow toaletowych z rana graniczy z cudem). pare dni temu jak spalysmy sobie po poludniu;-) odwrocila sie do mnie po drzemce, usmiechnela sie i powiedziala "mama". rozplynelam sie....
niunia nauczyla sie pic z kubeczka, ale nie nie-kapka tylko takiego normalnego "doroslego". od pewnego czasu nie chciala pic herbatki z butelki i nas sprobowanie podalismy normalny kubek z herbatka:-) pije jak szalona:-D
poza tym uwielbia ja sie jej bije brawo - wtedy az cala podskakuje:tak: sama tez siada a w lozeczku i probuje sie podniesc. no i oczywiscie nie ma wspanialszej pozycji niz na stojaka:)

u nas tez stanie przy czym tylko się da
pare razy nawet Maksio stał przez chwile sam:szok:
no i daje buzi , z otwartą buzią:tak:
ale mnie nie:no: tylko tatusiowi!

Izka- Lolo starszy czy nie i tak uwazam, ze bardzo duzo umie jak na swój wiek. Mądry chłopczyk. Brawo!!!:happy:

U nas najlepsza pozycja to stanie!!! Nawet w kąpieli!!!:baffled:

reklama
nasza Lola też lubi stać w wannie. Najgorzej jest, gdy trzepnie zębami w wannę, wtedy, to już cała kamienica wie,że Lolina kąpie się :)

Nasza mała tancerka, gdy słyszy radio, "tańczy" tzn. jakby skacze na pupie :-)

Do góry