reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i odpowiedzi

Pytanie mam , które kieruje do mam doświadczonych ;)

Jaki polecacie wózek , oczywiście chcę kupić używany ,bo na nowy to trochę szkoda te 1.5 tys wywalać ... mam na oku x-landera ... chciała bym pełen zestaw , gondola + fotelik samochodowy+ spacerówka ... ale może macie jakieś inne wózki godne polecenia ? ?

Pytanie mam , które kieruje do mam doświadczonych ;)

Jaki polecacie wózek , oczywiście chcę kupić używany ,bo na nowy to trochę szkoda te 1.5 tys wywalać ... mam na oku x-landera ... chciała bym pełen zestaw , gondola + fotelik samochodowy+ spacerówka ... ale może macie jakieś inne wózki godne polecenia ? ?

ja z czystym sumieniem mogę polecić X-landera XA :) użytkowałam go przy Olku i nic się z nim nie działo-NIC! byłam bardzo zadowolona i przy drugim bankowo będzie nam znów służył. Jedyne do czego mogę się doczepić to spacerówka a dokładnie siedzisko nie daje się ustawić całkowicie pionowo, dziecko siedzi w pozycji pół-leżącej. To na pewno jest dobre na początku (ja w sumie Pimpka przesadziłam do spacerówki jak miał 4 miechy :) i wtedy to siedzisko bardzo się sprawdziło). Wg mnie warto zainwestować potem w lepszą "parasolkę", bo przede wszystkim jest lżejsza i wygodniejsza niż ta X-Landerowa (która jednak jest dość spora). W każdym bądź razie polecam :) Wózek pójdzie po śniegu (idealnie prowadził się po głębokim śniegu:p), po wydmach (sprawdzone w łebie), a nawet po kamolach idąc na śnieżkę :)

reklama
Też mam X-Landera XA i po przejściu na spacerówkę na początku starasznie denerwowało mnie to, ze nie ma przekładanej rączki i dziecko jedzie do mnie tylem:no::no: jak dla mnie jedyny minus tego wózka.... TEraz bryka stoi nieżywana... od wakaccji Igor przaktycznie nie korzystał z wózka.... Wózek wygląda jak nowy i ani razu nie mieliśmy z nim problemów

Mońcia, podłączę się pod Myszę z odpowiedzią. Każdy ma jakieś wymagania co do wózka, więc najlepiej wybrać samemu. JA to pochodziłam po sklepach, podotykałam i wtedy wybrałam. Mi zależało na wózku jak najbardziej lekkim z małymi kółkami i gondolką i taki wybrałam. Dużo znajomych tez mi polecało i to mądrze, by kupić tani wózek z gondolką, a potem dobrą spacerówkę. I to jest dobra rada, bo ja mimo, że miałam lekki wózek z jane, to po pół roku zamieniłam na jeszcze lżejszą spacerówkę, którą używamy do tej pory;-)

Tygryskowa - bo to jest bardzo dobra rada, ja do niej "dorosłam" po pierwszym dziecku, bo uparłam się na wózek, którym jeździłam pół roku i kupiłam właśnie jane a potem maca (jane mi ukradli). Teraz stawiam na jedo lub roana, żeby nie wydawać majątku na wózek.

Mam pytanie za 100pkt :-D Czy to możliwe że już w 12 tyg moge czuć dzidzke? Mam od 2 dni takie"bąbelki" w brzuchu...chociaż nie wiem czy to nie w jelitach, ale to takie inne uczucie

Doe, dziś też się wsłuchiwałam w siebie, bo coś mi się wydaje, że rano zabulgotało ;D ale to chyba jeszcze nie to ;)

podobno jak się położy na brzuchu to lepiej się czuje ruchy ;p ale ja i tak nie wiem ;p czy to ruchy czy jakies trawienie w moim brzuchu czy jakieś bąbelki .... nie wiem nawet jak to ma się czuć ;p

właśnie dlatego Mońcia pierworódki później mówią, że czują ruchy - bo nie są pewne czy to to ;)
Doe, ja też myślę, że u mnie to tylko kichy ;D;D

reklama
ann-87 Doe mi wczoraj cały ranek bulbotało , przewAŻNIE mam tak z głodu ale wczoraj rano to nie był głód.. ;)
Mońcia sposób leżenia na brzuchu byłby strasznie trudny, gdyż ponieważ strasznie mnie uciska gdy na ten brzuch oto się położę :-) więc ni dy rydy ;)

Do góry