reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i odpowiedzi

Tak położną możemy mieć z dowolnego miejsca, ale trzeba pójść zgłosić narodzenie dziecka. Wpisują nas do zeszytu pod datą urodzenia dziecka. Potem dzwonią i umawiają się na wizytę. Obowiązkowo są 3 wizyty, ale moja się ze mną dogadała, że jedzie na wczasy i będzie tylko raz. Teraz jest obowiązek i one muszą przyjść do domu. Już nie chodzi o pomoc nam, ale zadają dużo pytań i muszą ocenić warunki w jakich mieszka dzidzia.

reklama
ja w Szczecinie zapisałam się do Szkoły Rodzenia i to bezpłatnej :). Ale dopiero tak ok. 21 tygodnia zacznę. Czyli jeszcze jakieś 6 tyg :/.

I mam do WAS kochane pytanko, czy któraś już wie czy córcię czy synkeczka nosi pod serduszkiem? :)
Pozdrawiamy :)

Kochane Macie czasami takie myśli...że nie podołacie temu wszystkiemu? Ja mam dzisiaj takie myśli i się stresuję...oglądam sobie w necie te wszystkie śliczne rzeczy do pokoików dziecięcych, ale to tylko dodatek. Życie z maluszkiem to wielkie zmiany o 180 stopni obróci się świat...

Doe damy radę:) To prawda, świat się zmieni na maxa. Nic nie będzie juz takie samo, ale będzie pięknie :) Nie bez powodu mamy taki stwór jak instynkt macierzyński :) Wszystko przyjdzie z czasem a z pomoca mężów na pewno się uda :) Wieć proszę Cię przestań się już nakręcać z samego rańca bo się wykończysz kobieto !!! :)

Damy rade! Kto inny jak nie my??! Kobiety są silne, facet może by nie podołał, ale my?
Kurde chyba muszę się wybrać do lekarza już jestem z 2tyg przeziębiona, znowu kaszle i mnie gardło boli i martwię się czy ta przewlekła choroba dzidzi nie zaszkodzi....

Kochane Macie czasami takie myśli...że nie podołacie temu wszystkiemu? Ja mam dzisiaj takie myśli i się stresuję...oglądam sobie w necie te wszystkie śliczne rzeczy do pokoików dziecięcych, ale to tylko dodatek. Życie z maluszkiem to wielkie zmiany o 180 stopni obróci się świat...

Doe, ja przy pierwszej ciąży tak miałam... pojawiły się takie myśli pod koniec II trymestru... zaczęlo mnie przerażać, że mój syn będzie zbirem, łobuzem, gangsterem:szok::szok::szok: i że ja w żaden sposób nie będę potrafiła go porządnie wychowac:no::no:

ja myślę nad opłaceniem położnej do porodu ...
o bezpłatnej szkole rodzenia nie słyszałam - możesz mi powiedzieć , czy to jest przy szpitalu ,czy gdzie czegoś takiego szukać ??

reklama
Do góry