reklama

Pytania i odpowiedzi

Heja dziewczyny, tez mam do Was pytanko, powiedzcie mi prosze czy wszystkie macie zamiar karmic piersiami ? Powiedzcie mi tez, jakie mleko w proszku polecace, jaki jest jego mniej wiecej koszt i na ile starcza takie opakowanie... Chcialam zrobic rozeznanie ;-) Dziekuje Wam pieknie za pomoc !

ja zamierzam karmić piersią około 8 miesięcy, z synkiem karmiłąm 11 ale wydaje mi się ze to za długo. Co do mleka w proszku nie doradzę, bo moje wystarczyło. Teraz mały pije bebiko.

reklama
moje obie sis, z ostatniimi dzieciaczkami karmiły 2 lata :szok: jedna nawet trochę dłużej :D:D:D
ja bym chciała jakoś rok pociągnąć.. może trochę krócej...

Ja karmiłam 16 miesięcy... od około 11/12 m. było to tylko karmienie na noc i ewentualnie w nocy

co do mleka, to nie poradzę, bo Igor ma skaze i żadnego mleka nie pije:no::no:

a ja teraz pytanie z innej beczki :)
Otóż potrzebuję lalkę której nie idzie nigdzie kupić przynajmniej u mnie, oto ona Lalka Mattel Monster High Upiorni Uczniowie Clawdeen Wolf N2851 - Ceneo.pl (heh wiem że jest okropna ale koniecznie ją chce Rmigiusza chrześniaczka).
Wiem wiem że jest dostępna na allegro - tylko że tam mi jej cena nie odpowiada - normalnie w sklepie lalka z tej serii kosztuje ok 80 zł maks. Gdyby któraś z Was się natchnęła na nią przypadkiem lub coś to plis plis plis dajcie mi znać oki. Będę zobowiązana

Agulka to ja czekam na relację koszul:)
Ja na pewno zamówię taką do domu Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (2203510153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy ty ją zamawiałaś?

A co do fotelika to my kupimy Maxi Cosi Cabrio Fix albo Recaro. Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Ale sporo kobietek ma Maxi Cosi i sobie chwalą.

Ja bym chciała karmić pół roku do 8 m-c. Nie wiem dlaczego akurat tyle, ale to wydaje mi sie optymalne. Chociaż chcieć to sobie można. życie zweryfikuje.

anja ja zamierzam karmić krótko ewentualnie odciagać i z butelki
dla mnie pierś jest zbyt intymna i tylko moja ;)
a mleko to cóż na początku to idzie tego sporo
i ja dawałam Bebilon i strasznie drogi on i jakoś tak szybko to szło
mlek na rynku jest dużo Nan, bebiko, Gerber (tego uzywa kolezanka ponoć jest ciutkę słodszy) itd
zresztą i tak roznie to bywa bo niektóre dzieci musza pić mleko dla alergików itd

ja mam również zamysł,żeby karmić to nasze dzieciątko cyckiem jak najdłużej - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce:) u mnie koleżanka karmi maluszka bebilonem - i strasznie żałuje,że zaczęła od najdroższego mleka bo jej bąbel nie chce teraz innego pić i nici ze zmianą na tańsze.

joasiah
user-online.png
no wlasnie ja mam to samo... Przeraza mnie tez to, ze wtedy to trzeba trzymac jeszcze wieksza diete niz teraz... Stres zwiazany z nowa sytuacja i wieczorem znowu nawet nie mozna lampki wina, przypraw, slodyczy... Kurde... Ciezki jest zywot kobiety ;-)

reklama
joasiah
user-online.png
no wlasnie ja mam to samo... Przeraza mnie tez to, ze wtedy to trzeba trzymac jeszcze wieksza diete niz teraz... Stres zwiazany z nowa sytuacja i wieczorem znowu nawet nie mozna lampki wina, przypraw, slodyczy... Kurde... Ciezki jest zywot kobiety ;-)

Anja, nie przesadzaj:no::no:z winem ja akurat nie miałam problemu, bo nie piję w ogóle alkoholu wiec spoko. Ale czemu przypraw nie?? albo słodyczy?? Ścisłą dietę trzymasz króciutko, a potem wprowadzasz nowe smaki i obserwujesz Malucha. Ja jadłam normalnie, poza nabiałem, bo Igor skazowiec.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry