• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

a ja mam łóżko razem z szafkami , fajne, duże, nawet dość nowoczesne (hehehe, jak dla mnie;-)) tylko nie mogę znaleźć żadnego linka.

Tylko na razie stoi w maleńkim pokoiku nie złożone do końca (bo się te szafki nie zmieściły :cool2: ) a jak dokończymy w końcu sypialnię to siem pochwalem.

Łóżko kosztowało 700zł (z szafkami), stelaż 150 a materac nie pamiętam ,ale też najtańszy.
Jakoś służy nam już 3 lata, udało sie zainstalować na nim Natkę, hehe, ja jestem bardzo zadowolona;-):tak::cool2:

reklama
najpierw wklejam wam projekt mojej kuchni, troche rysowalam, wiec sooorry ;-)
te zolte paski na podlodze, blacie i plycie nad blatem to ma imitowac bambus ;-) (o ile znajde taki blat :rolleyes:)
kolorki oczywista paintowe, w realu bedzie lepiej zgrane wsio ;-)

a teraz lece was czytac :-)

no i spoko.
Jedno ale: czy mikrofalówka nie jest za wysoko?
Mikrofala powinna byc najwyżej na wysokości ramion.
A dla mnie to tak za wysoko;-)

tak jest generalnie w standardzie. te szafki koncza sie na 211cm.
a w ogole to teraz zaczyna mi sie mikro na wysokosci 1.40 i jest ok, a tu bedzie nawet troche nizej :-) o jakies 10cm

Akurat z tej szafki z ikei na piekarnik to mikrofala jest ok z wysokością, właśnie poniżej ramion. My mamy nie do zabudowy - jednak to 300 zł a nie 1300 ;-)

Ogólnie projekt wyglada super :-)

O mi się jeszcze takie podoba i jest tanie
0083644_PE209873_S3.JPG

dzieks :-)

meble niby biale, tak sie nazywaja, ale w praktyce sa jakby wanilia polmat - aplad bialy lub stat bialy. kolo innych bialych drzwiczek te wygladaja na bezowe ;-)
wiec ktores z tych. mi osobiscie widza sie bardziej stat, ale men na razie protestuje. ale jak urobilam go do bialych mebli w kuchni i salonie, to urobie i do tych pasiastych ;-)

kasia - no to fakt, mikro do zabudowy sa horrendalnie i nie wiedziec czemu drogie!! niech mi ktos wytlumaczy?? piekarniki stojace i do zabudowy maja podobna cene i na dodatek sa tansze od mikro! tak samo lodowki i zmywary! nie kumam :no:
moze znajdziemy cos ponizej 1200, ale raczej nie :-(
tylko ze strasznie nam sie takie cos podoba, a teraz mamy najzwyklejsza mikro i w sumie ok, ale strasznie wolno podgrzewa/rozmraza itp.

a na projekcie rozklad jest taki:
od lewej:
cargo 40, cargo 60 (na nim plyta), cargo 40, zmywara, szafka ze zlewem, slupek piekarnik/mikro, slupek lodowy.

bambus wklejam nizej, na razie mala fotka, poszukam czegos dokladniejszego:

Załączniki

• 597a0fccdf29eb3600e8b0b811c4daa2.jpg
    597a0fccdf29eb3600e8b0b811c4daa2.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 65
aenye - no to ok z tą mikrofalówką.
nie widać dokładnie na projekcie na jakiej jest wysokości.

A jak ci po źle wstawionym linku kasuje posta - to robisz,,cofnij" (tą strzałką na górze,hehe) i cofasz do momentu zanim zatwierdziłaś odpowiedź, kopiujesz sobie tą wypowiedź co ci ją później zjada i wklejasz w nowej odpowiedzi;-)

reklama
Dobra, mamy pomysła,żeby jednak w sypialni i w pokoju Alki położyć panele (najtańsze:-p) bo wychodzi taniej niż wykładzina na całość. Zrobienie podłogi do jednego pokoju będzie to koszt 350 zł. Wykładzina - 550.
W Obi teraz w promocji są super panele - o jakości się nie wypowiadam, aczkolwiek moim rodzice mają w salonie właśnie te najtańsze i jakoś 5 lat użytkują i się z nimi nic nie dzieje.
A w przyszłości jak się uporamy z pozostałymi wykończeniami to zamiast tych paneli pierdykniemy sobie egzotykę czy cuś.....
hmmm?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry