• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

spoko, wpadaj ;-)

co do pralek - ja jestem jednak muczo zadowolona z mojego aristona (avsf 129 chyba, za 1199zl kupilam, 1200 obr.). ponoc to taki siemens wsrod wloskich pralek i rzadko sie psuje, dobry maja serwis - tez ponoc, nie sprawdzalam osobiscie i mam nadzieje, ze nie bede musiala.
moja jest super cicha, nic nie slysze, jak ja wlaczam :-) bomba, cudna odmiana po szostym zmysle. ;-)

mam tylko nadzieje, ze za jakis czas nie bede psioczyc na nia :-) na razie slicznie mi dopiera wszystko i nawet mnie juz nie drazni brak krotkiego programu - wody idzie w sumie tyle samo, a ta cisza jest mega blogoslawiona :-D
i fajny ma patent na ten pojemnik na proszek/plyn. nie umiem wytlumaczyc, ale trzeba porownac :-) rewelacyjnie chodzi.

a tak to mi sie jeszcze podobal samsung i siemens :-) i ponoc calkiem fajne sa indesity!

reklama
niedlugo ;-) tym razem nie moge sie baterii dorobic, hehehehe :-D :-D :-D

a co do pralki, to podalam :-p Ariston AVSF 129. ta jest akurat ladowana od frontu i 44cm gleboka, ale sa i ladowane od gory, i te tradycyjne, 60-tki, maja troche inne modele (poczatek AVSF i reszta jakos inaczej ;-) ).

ja jednak chyba bosch
w domu wiekszosc boszowa wiec pralke chyba tez kupimy taka ( fakers wydatek nam wyskoczyl od czapy)
teraz potzrebuje jakiegos speca co mi doradzi jaki model

My kupujemy wszystko boschowe wg klucza - nie najtańsze całkiem, tylko trochę droższe ;-) Albo najtańszy model z czymś na czym nam zależy.
W ogóle jak kupicie to się pochwal co, bo ja kiedyś tam będę tez kupować i pewnie też Boscha, ale na razie czekam aż sie zepsuje straszna nasza Candy (złośliwie psuć się od 2 lat nie chce....) :dry:

Mysmy mieli bosha maxx a i bylismy bardzo zadowoleni. Rewelacyjnie prala, nigdy sie nie zapsula ( 7 lat) i jak zostawialismy ja w starym mieszkaniu dalej chodzila jak ta lala. Ale teraz nie wiem jak najnowsze modele bosha sie maja. Bo to jednak troche minelo.

reklama
Ja mysle, ze to dobry wybor jakby co. Klasa energetyczna A ( to b. dobrze), my wlasnie mielismy cos w ten desen. Teraz tez mamy cos podobnego tylko siemensa ( ale to tak naprawde jest bosh). Tylko wsadu nie chcesz wiecej? Ja zawsze mialam takie na 6 kg, bo u mnie przy 4 osobach wiecznie pranie hula.
Jak chcesz pozniej spisze dane swojej to sobie gdzies na necie zobaczysz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry